Pelajar UM Dipaksa Tanya Soalan Mengenai 1MDB Yang Sudah Disediakan Sahaja

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.This theme is Bloggerized by Lasantha Bandara - Premiumbloggertemplates.com.

This is default featured slide 2 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.This theme is Bloggerized by Lasantha Bandara - Premiumbloggertemplates.com.

This is default featured slide 3 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.This theme is Bloggerized by Lasantha Bandara - Premiumbloggertemplates.com.

This is default featured slide 4 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.This theme is Bloggerized by Lasantha Bandara - Premiumbloggertemplates.com.

HERO BANGSA KONON, BULLSHITLAH JAMAL

residen Gerakan Mah Siew Keong hari ini mengecam tindakan pihak baju merah umno yang cuba mengancam perpaduan dan hubungan baik antara kaum di negara in

Saturday, July 31, 2010

PROGRAM BANGUN MELAWAN ADALAH TAJAAN DAP (KOMINIS)

Hukum apa yang PAS gunakan bagi memperlakukan begini?

Program bangun melawan kerajaan Malaysia adalah tajaan Komunis masakini yang diterajui oleh parti DAP. Matlamat Program ini adalah membangkitkan semangat orang melayu membenci dan seterusnya melawan pemerintah Malaysia. Inilah hasutan yang paling merbahaya yang dilakukan oleh parti DAP. Kementerian dalam negeri jangan lihat sahaja tangkap dulu mana individu yang menjadi dalang jangan biarkan program ini berlaku kerana memudaratkan orang melayu terutamanya golongan muda yang mudah terpengaruh.Jangan jadi seperti negara Thailand akibat dibiarkan Negara musnah dalammasa beberapa hari Program ini akan dilaksanakan serentak seluruh Malaysia

MALAM INI DI SELURUH NEGARA - 50 TAHUN ISA
akan ada vigil membakar lilin

sila datang beramai bawa lilin dan pastikan 
lilin tidak dapat ditiup angin
ANJURAN GMI dan SUARAM (DAP)
KUALA LUMPUR : MBPJ Padang Timur (Opposite Amcorp Mall) Nalini: 019 3758912PULAI PINANG: Speakers Square Jing Cheng: 012 7583779PERAK: Dataran Bandaraya Ipoh Dr. Kumar: 019 5616807
KEDAH : Dataran Zero KM, Sungai Petani Simon Ooi : 012 4202264KELANTAN: Taman Hijau, Jalan Sultanah Zainab - Zaidi: 0123840415N.SEMBILAN: Dataran Seremban Veron: 016 6687900SIBU: No. 25, Pusat Tanah Wang,Jalan Perdada, 96000 Sibu, George 0198873515KUCHING : Lots 468-469, Bangunan Al Idrus Commercial Centre, Jalan Satok, 93400Kuching. See Chee How 019-8886509, Zulkifli 013-8958174

MATLAMAT MENAIKKAN SEMANGAT GOLONGAN MUDA MELAYU MEMBENCI PEMERINTAH KERAJAAN MALAYSIA

Sebenarnya Siapa kah yang paling takut dengan Akta ini adakah orang kampung? petani?nelayan? mereka yang takut adalah Komunis

Apakah itu AKDN atau ISA?
Akta ini adalah salah satu undang-undang pencegahan yang digubal di bawah perkara 149,Perlembagaan Persekutuan. Ia telah dikuatkuasakan di Semenanjung Malaysia pada 1 Ogos 1960 dan diperluaskan penguatkuasaannya di Sabah dan Sarawak pada 16 September 1963.

Apakah tujuan tujuan ISA?
Tujuan ISA adalah untuk mengelakkan dari berlaku ancaman keselamatan, ketenteraman awam dan keamanan negara yang dilakukan oleh individu atau kumpulan tertentu yang bertujuan menganggu-gugat keamanan dan kestabilan negara.
Pernahkah ISA dipinda?ISA pernah dipinda beberapa kali pada tahun-tahun berikut: 1) 1962 2) 1963 3) 1964 4) 1965 5) 1966 6) 1969 7) 1989

Apakah contoh-contoh kes yang membabitkan tindakan ISA?
PKM (Parti Komunis Malaya)
Mei 13
Al-Maunnah
Jamaatul Islamiyah
Jundul-Ilah
Penculikan di Sabah
Hindraf
Kenapa tidak digunakan Ordinan Jenayah sedia ada?
ISA tidak bermotif untuk menganayai sesiapa juga yang ditahan oleh polis. Mereka ditahan berasaskan kepada kegiatan-kegiatan yang boleh mengganggu-gugat keselamatan dan ketenteraman awam termasuklah sabotaj, subversif, pengintipan(espionage), ekstremis agama dan kaum, keganasan dan militan. Selain itu, maklumat risikan dari dalam dan luar negera terutamanya dari badan-badan keselamatan awam negara luar juga diambil kira.Penilaian tahanan ISA diasaskan kepada maklumat terperinci pihak polis. Sekiranya tiada sebarang bukti, tahanan dibebaskan mengikut masa tertentu.Peruntukan undang-undang Kanun Acara Jenayah dan Kanun Keseksaan, tidak mempunyai peruntukan untuk membicarakan kes-kes ISA.

Apakah yang dimaksudkan dengan penahanan?
Seksyen 73 (1) ISA memberi kuasa kepada polis mengambil tindakan pencegahan menahan mana-mana individu/kumpulan yang dianggap boleh mengancam keselamatan dan ketenteraman awam. Seksyen ini membolehkan polis menahan individu berkenaan selama; a) 1 hari 1 malam (24 jam) b) 2 hari 2 malam (48 jam)c) 1 minggu (168 jam)d) 60 hari (1440 jam)Jika pihak polis belum berpuas hati selepas 60 hari, ia perlu memaklumkan kepada Menteri Hal Ehwal Dalam Negeri dengan mengemukakan hujah-hujah yang kukuh bagi membolehkan tahanan dilanjutkan lebih daripada 60 hari.

Benarkah ISA dikatakan bertentangan dengan hak asasi manusia?
Sebenarnya dalam masa 3 bulan tahanan boleh dirujuk kepada Lembaga Penasihat Tahanan mengenai hak mereka dengan membawa peguam mereka bersama-sama dengan Lembaga Penasihat Tahanan. Sekiranya Lembaga Penasihat mendapati tahanan berkenaan masih ada ancaman keselamatan maka, tahanan boleh dilanjutkan sehingga 60 hari.

Adakah ruang rayuan untuk mereka yang ditahan?
Walaupun peruntukan 73(1) menyatakan pihak polis tidak perlu merujuk kepada Menteri Dalam Negeri, namun tahanan mempunyai hak untuk mencabar kesahihan penahanan mereka dan juga berhak membawa keluarga bersama peguam berhadapan dengan Lembaga Penasihat.
Selepas 60 hari, jika pihak polis mendapati masih ada ancaman kepada keselamatan negara maka perakuan hendaklah dibuat kepada Menteri Hal Ehwal Dalam Negeri mengikut peruntukan seksyen 8(1) atau 8(5) dimana Menteri akan melihat hujah-hujah pihak polis untuk menahan individu berkenaan melebihi 60 hari.

Selepas Menteri Hal Ehwal Dalam Negeri mengkaji hujah-hujah yang dikemukakan oleh pihak polis Menteri perlu menurunkan tandatangan ke atas dokumen yang dipanggil perintah terhad (Detention Order).

Adakah negera-negera lain mempunyai akta yang serupa ISA?
Beberapa negara lain turut mempunyai undang-undang yang meyerupai ISA untuk mempertahankan keselamatan negara mereka dari ancaman dalam dan luar.Singapura mempunyai ISAnya tersendiri bagi tujuan menahan individu yang dianggap boleh mengancam keamanan dan keselamatannya. Pada 1963 dalam operasi Coldstore seramai 100 individu-individu terdiri dari ahli-ahli politik dan persatuan telah ditahan. Pada 2006, Singapura menahan Mas Selamat Bin Kastari, anggota (JI) Jamaatul Islamiyyah.

Brunei juga berhadapan dengan ancaman tertentu dan ISA telah digunapakai.
Filipina, Thailand dan Indonesia tidak mempunyai akta bertulis seperti ISA. Mereka menggunakan undang-undang sedia ada untuk menangani individu-individu yang menjejaskan keselamatan negara mereka.

Di Indonesia, aktivis-aktivis Jamaatul Islamiyyah (JI) begitu aktif dan mereka telah melakukan pengeboman di beberapa hotel terkemuka di Jakarta pada 17 Julai 2009. Pada 2002, Bali juga menghadapi pengeboman yang telah mengorbankan 202 orang, majoritinya pelancong dari Australia.

Negara Thailand mengakui bahawa Malaysia adalah satu-satunya Negara aman yang mempunyai akta khusus untuk menghadapi ancaman yang memudaratkan Negara.
Amerika Syarikat sebuah negara yang mengagungkan demokrasai dan hak asasi turut mempunyai akta yang serupa yang dipanggil The USA Patriot Act (Providing Appopriate Tools Required to Intercept and Obstruct Terrorism Act).

Akta yang komprehensif itu melibatkan pindaan-pindaan akta lain demi mengukuhkan perpaduan Amerika Syarikat. Misalnya, Patriot Act membolehkan pindaan dibuat kepada akta Immigration and Nationality Act (INA).
Ia membolehkan menahan seseorang asing yang membahayakan keselamatan AS sehingga 90 hari dan paling lama 6 bulan jika diperlukan.

Dalam kes pengeboman New York Trade Centre pada 9 September, ramai individu dari negara asing yang disyaki terlibat dalam tragedi itu ditahan dan dipenjarakan di penjara Guantanamo Bay sehingga kini, termasuk 2 dari rakyat Malaysia.

Akta ini walaupun diterima oleh majoriti ahli kongres tetapi telah dikritik keras oleh kumpulan-kumpulan hak asasi manusia, namaun kerajaan AS tetap mempertahankannya.
Di United Kingdom, akta seperti ISA yang dipanggil Terrorism Act yang bukan baru telah diguna pakai untuk berdepan dengan terrorism di utara Ireland.

Adakah ISA releven dengan pandangan Islam?
Doktor Borhanuddin Al Hilmi pengasas Parti Islam SeMalaysia (PAS) membuat perbandingan tentang ISA dengan sebilah pisau yang tajam yang boleh digunakan untuk kebaikan, dan pada masa yang sama juga boleh digunakan untuk keburukan.
Ibnu Najim berpendapat: “Sesuatu tindakan yang diambil oleh pemerintah yang pada pandangannya boleh menjaga kepentingan umum, sekalipun tidak terdapat dalil yang khusus mengenainya boleh dilaksanakan”.
Doktor Mohamad Mahmud Al Khalidi dalam kitabnya ”Qawa’id Nizam Al Hukmi Fi Al Islam” sebuah tesis Ph.D beliau menyatakan:"Para sahabat juga sependapat mengatakan bahawa melaksanakan peraturan yang didokong oleh pemerintah adalah wajib dan tidak halal bagi seseorang muslim mengikut hukum, undang-undang serta sistem pentadbiran yang lain dari apa yang ditentukan oleh pemerintah".

Misalnya, apabila pemerintah telah menentukan undang-undang berkaitan jalan raya, seluruh umat wajib disisi syarak mematuhi apa yang diperintah oleh Ketua Negara. Prinsip Sad Az Zara’ie iaitu: “Membendung Punca Keburukan”.

Untuk Rekod - Setakat ini jumlah yang ditahan  Sejak Ogos 1960, seramai 10,662 orang telah ditahan di bawah pelbagai undang-undang pencegahan. 4,139 orang telah ditahan di bawah ISA. Sejumlah 2,066 orang telah dikenakan sekatan terhadap kawasan bermastautin serta aktiviti harian mereka.
Siapakah yang paling takut pada Akta ini - Individu yang ingin menghidupkan senula PKM melalui kelompok anak muda melayu 
Rentetan tindakan PKM moden:
  1. Mempengaruhi parti PAS supaya membenci perpaduan melayu kerana perpaduan melayu dianggap musuh ketat mereka
  2. Bersama-sama parti melayu PAS dalam merangka untuk membentuk pakatan untuk mengambilalih kuasa 
  3. Membangkitkan semangat orang melayu bangun untuk melawan pemerintah melayu dengan propaganda mereka isu rasuah,penyelewengan - apabila mereka memerintah lebih teruk lagi
  4. membangkitkan semangat golongan muda melayu bangkit untuk berdemonstrasi melawan Pemerintah seperti Gerakan bersih,Gerakan anti ISA dan menggunakan SUHAKAM
  5. Mengekalkan sokongan dengan sentiasa mengadakan pelbagai isu contohnya seperti di negeri Perak mereka akan sentiasa membuat kekecohan apabila sidang DUN dimulakan kerana dengan ini saja membuatkan pemerintah akan give-up dan seterusnya dengan mudah mereka mengambilalih Negeri Perak. 
KEPADA ORANG MELAYU INGATLAH KOMUNIS TIDAK PERNAH MENYERAH KALAH DAN MEREKA TIDAK PERNAH KENAL ERTI JEMU ATAU PUTUS ASA MELALUI KATA SEMANGAT MEREKA "ANDA MATI KAMI HIDUP"

Friday, July 30, 2010

KHALID GAGAP MEMBELANJAKAN WANG RAKYAT SEBANYAK 15JUTA UNTUK MEDIA PAKATAN HARAM MENYERANG BN

Khalid Gagap Menteri Besar Selangor dengan bangganya menggunakan wang rakyat sejumlah RM 15 Juta untuk membiayai media pakatan haram termasuk blogger. Khalid berkata kami terpaksa membayar media bagi mengimbangii  Barisan Nasional (BN)
Kerakusan Khalid gagap perlu dipersoalkan keran itu merupakan secara jelas melakukan pembaziran wang rakyat
Khali berkata lagi untuk mengekalkan kuasa di Selangor Pakatan Haram perlu ada media yang boleh memberi berita untuk kebaikan kami 
Menteri Besarnya, Tan Sri Khalid Ibrahim pada Isnin (26 Julai) memaklumkan peruntukan kira-kira satu peratus daripada RM1.5 bilion belanjawan 2011 itu bertujuan memberi penumpuan kepada penyebaran maklumat melalui penerbitan akhbar, portal berita, penyiaran televisyen Internet dan kemungkinan stesen radio sendiri.

Untuk rekod - Khalid Ibrahim @gagap merupakan Menteri besar yang paling gagap didunia. Tidak hairanlah jika diminta mengulas apa yang berlaku kita akan hanya mendengar ap...ap...apppp.app.....ap..ap....ap tapi beliau begitu lancar bila menyebut Elizabeth Wong

SIDANG DUN PERAK AKAN BERMULA 3 OGOS

TIGA EKOR ADUN YANG BERSEDIA MEMBUAT KECOH


Ali Dewan Undangan Negeri (ADUN) Barisan Nasional termasuk 4 ADUN  Bebas diharap dapat menyuarakan  tuntutan rakyat di dalam Persidangan DUN Perak pada 3 Ogos ini. Komitmen ini sangat penting bagi ADUN BN kerana pelbagai isu dasar dan permasalahan rakyat yang perlu menjadi agenda utama DUN pada kali ini.

Justeru, kami para blogger penyokong kerajaan BN amat berharap agar tiada gangguan lagi dari ADUN PAKATAN HARAM  pada Sidang DUN pada 3 Ogos ini. Para Blogger Penyokong kerajaan BN Perak merasakan semua pihak patut menjalankan tugas mereka secara profesional dan adil. Sudah sampai masa perkara yang remeh yang ditimbulkan oleh PAKATAN HARAM perlu di ketepikan. Jika ADUN PAKATAN HARAM cuba membuat kecoh kami meminta pihak polis dan Bintara tidak teragak-agak menghumban keluar ADUN PAKATAN HARAM tersebut. Kami akan menyambutnya diluar bersama Lori sampah MBI


Blogger Penyokong kerajaan BN  juga berharap Sidang DUN pada kali ini dipanjangkan kerana pelbagai isu rakyat perlu disuarakan. Antara perkara yang sentiasa timbul adalah isu demostrasi yang selalu dibuat oleh PAKATAN HARAM bagi menimbulkan kekecohan di Negeri Perak. 

Para Blogger Penyokong kerajaan BN berharap diberikan keizinan bagi melihat sendiri perjalanan DUN Perak pada kali ini supaya kekecohan yang ditimbulkan oleh PAKATAN HARAM dapat disebar dengan lebih cepat


Untuk rekod  - Persidangan yang paling kecoh pernah dibuat oleh ADUN PAKATAN HARAM yang diketuai oleh DAP,adalah persidangan DUN Perak

Thursday, July 29, 2010

FATWA MAT SABU : TAHYUL JIKA KATA MELAYU MUNDUR TANPA UMNO

Ahli Jawatankuasa PAS Pusat, Mohamad Sabu (gambar) mengeluarkan fatwa terbaru tahyul jika mempercayai melayu mundur tanpa UMNO. Nasib baik Mat Sabu kata Tahyul , kalau dia kata syirik macam mana,dia ni boleh kata apa saja
Katanya, Lihat di Negeri-negeri Pakatan pembangkang seperti Pulau Pinang dan Selangor melayu dibela dan di bantu, apa nak lagi. Bukan setakat itu sahaja malah Melayu dihalau dengan baik dan penuh sopan oleh Khalifah kafir yang bermaharaja lela dengan kerjasama melayu sebagai talibarut komunis
 Katanya lagi Parti Keadilan Rakyat (PKR) yang diterajui oleh parti DAP iaitu parti yang seagama dengan PAS akan memegang tampuk pemerintahan serta  meneruskan kelangsungan perjuangan tetapi berlainan pendekatan untuk membela rakyat.
"Bila Umno kalah, PAS dan PKR pula yang akan teruskan perjuangan tapi kali ini bukan macam Umno yang berkepentingan dan kroni,  kita akan urus tadbir negara dengan baik," tambahnya semasa berucap dalam program ceramah anjuran Dewan Pemuda PAS di Dataran Kompleks An-Nadhoh, Penanti malam tadi. Seperti di Selangor kami kami terpaksa curi pasir untuk membela orang melayu seperti Tony Phua,Elizabeth Wong dan banyak lagi melayu DAP
"Sebagai kepimpinan parti dalam Pakatan Rakyat, saya lihat sudah ada kemahiran kami untuk membohongi rakyat ,lihatlah hasilnya pada PRU12 2004 kami berjaya
Menurutnya, kalau mereka menggunakan mufti untuk kepentingan politik,  kami juga ada ulamak seperti Nik Aziz dan Anuar Ibrahim
"Ulamak kami pun sudah jadi kalut sekarang ini nak satukan Islam konon.  Saya dengar 'geli' bila sebut Islam, jangan harapla kami dah ada DAP “Lupakanlah kerjasama  , dengar disini baik-baik wahai UMNO kami parti PAS bukan lagi parti Islam fahammmm
Wahai Mat Sabu lawan kau kali ini bukan UMNO, lawan kau adalah orang melayu yang setia pada tanahairnya, walau pun UMNO kurang bersungguh dalam melawan pakatan haram kami blogger melayu akan menentang habis-habisan penjajahan bentuk baru pakatan haram
Untuk rekod: Mat Sabu  merupakan penceramah yang paling banyak memaki hamun orang dalam setiap ceramah beliau. Kalau nak diukur peratus ketinggian memaki hamun  gunung Everest pun tak cukup tinggi. 

MELAYU LEBIH MULIA TANPA PAS

PAKATAN JAHANAMKAN MELAYU
n lebih kukuh dan muli
a tanpa Umno, dan Malaysia akan lebih maju tanp Umno,"

Saya rasa sudah cukup tempoh masa yang diberi kepada PAS bagi menyatupadukan islam bersama UMNO  dan sudah sampai masa UMNO sedar bahawa PAS sudah tidak berminat lagi dengan agenda islam dan bangkitlah UMNO dengan semangat melayu bersama orang melayu.


Tentang politik negara yang nampak kuasa politik Melayu akan lebih kukuh dan mulia tanpa PAS, dan Malaysia akan lebih maju tanpa PAS

Kita kena sedar bahawa PAS bukan sebuah parti orang melayu
kita kena sedar bahawa PAS bukan sebuah parti islam

Orang Melayu tidak perlu risau jika PAS ada pun melayu akan pasti lingkup bersama pakatan rakyat kerana pakatan rakyat adalah agenda DAP

Sudah jelas terbukti PAS sebuah parti yang menghakis kepentingan Melayu bukan membela Melayu. Lihatlah diSelangor baru saja memerintah diskaun bumiputra sudah nak dihapuskan dan bermacam lagi cara halus untuk menghakis kepentingan orang melayu

Nik Aziz bukan lagi Tok Guru dia merupakan alat parti DAP dan PKR

Nik Aziz sedang berusaha meyakinkan pemimpin dan ahli Pakatan Rakyat lain bahawa PAS lah yang akan menghakis kuasa politik melayu.

"Dan kita yakin kuasa politik baru akan wujud yang dikuasai oleh kaum lain serta dan kaum melayu hanya menjadi pak turut

Orang Melayu tidak perlu risau jika PAS dan Umno tidak bersatu kerana hak orang Melayu lebih terbela tanpa PAS.
PAS, sudah jelas terbukti sebuah parti yang menghakis kepentingan Melayu bukan membela Melayu.Oleh sebab itu sesiapa saja yang ingin membentuk perpaduan islam Nik Azizlah orang yang pertama akan menentang

Anggaplah parti PAS sama dengan parti DAP, walaupun memakai serban tapi hati mereka kotor,jijik, memiliki dendam kesumat kepada orang melayu

Mereka juga islam plastik,palsu macam duit palsu


APA LAGI NAK DIHARAP DENGAN BALACI DAP  INI

p/s - Oleh itu bangkitlah wahai UMNO, gerakkanlah jentera kerana orang melayu masih memerlukan sebuah organisasi bagi meneruskan hidup dibumi sendiri.
Kepada pemimpin UMNO yang malas sila letak jawatan beri kepada orang lain yang berkemampuan, supaya perjuangan dapat diteruskan tanpa ada masalah dalaman

NIZAR BINTANG TIGA BEKAS MB LANTIKAN DAP NAK BUAT KECOH LAGI

LIHAT NIZAR BINTANG TIGA MENYERANG DATUK SERI DR ZAMBRY
NIZAR BERBINCANG DENGAN BOS BINTANG TIGA STRATEGI NAK MEMULAKAN KEKECOHAN
Ahli Dewan Undangan Negeri (Adun) Pakatan Haram  Perak akan cuba buat kecoh lagi Kali ini pakatan haram yang ditaja oleh bintang tiga mendapat dengan sengaja menerima notis bersidang dari Sivakumar keling botol bagi menghadiri sidang Dun pada 3 Ogos ini dibawah pokok ceri

Kepala bintang tiga yang akan buat hal adalah  bekas MB Lantikan DAP  Muhammad Nizar Jamaluddin sewaktu dihubungi Harakahdaily hari ini.

 Nizat kata "Kami telah diarah  menerima surat daripada speaker haram Sivakumar oleh parti DAP bintang 3 untuk  hadir bersidang pada 3 Ogos jam 10 pagi di bawah pokok ceri.
 
Menurut Nizar, Speaker BN, R. Ganesan juga telah menghantar notis panggilan ke sidang Dun berkenaan kepada mereka tetapi DAP mengarahkan kami supaya jangan terima

Namun beliau menegaskan, keputusan untuk hadir ke sidang Dun berkenaan adalah kerana arahan Nga dan Ngeh

"Kami akan hadir dan terus buat kecoh selagi kami tidak disumbat ke dalam Jel
 
Beliau juga berharap agar persidangan kali ini akan kecoh seperti persidangan yang terdahulu


"Kami akan terus buat kecoh seperti yang diarahkan oleh DAP sebab kami dah terhutang budi


Kali terakhir, Dun Perak bersidang dengan kecohnya adalah pada 30 dan 31 Mac lalu dengan mencatatkan sejarah sidang Dun paling kecoh  setakat ini menandingi parlimen Taiwan.


DAP KOMUNIS SUDAH BUAT KURANG AJAR ORANG MELAYU BILA LAGI?P/S - Untuk rakyat Negeri Perak begitulah bunyinya perkataan yang wajar yang hendak disampaikan oleh Nizar kepada rakyat negeri Perak. Dia hanya berpura-pura baik tetapi dibelakang beliau arahan menyusul dari parti DAP bintang 3. 
Wahai sahabat seagama Hentilah menyokong pakatan haram kerana pakatan haram adalah agenda DAP. KALAU CINA DAP BOLEH BERKUMPUL RAMAI-RAMAI DEPAN BANGUNAN PERAK MELAYU PUN BOLEH!!!

Wednesday, July 28, 2010

AWAS!!!!! KOMUNIS KEMBALI LAGI DALAM VERSI BARU

Apabila tiba bulan Ramadhan saya terkenang sahabat saya yang pergi menyahut seruan Ilahi. Dia meninggal akibat terkena jerangkap samar pengganas komunis . Sahabat saya masa itu berpangkat Ltm baru bertunang orang Batu Pahat. Sedih menyelubungi Kem Mahkota  apabila dapat pangilan dari pasukan yang diketuai oleh kawan saya kena serang oleh pengganas. Dikhabarkan leher kawan saya  hampir putus dan meninggal dunia di tempat kejadian. Bila terkenang zaman dahulu saya asyik memikirkan kenapa kebanyakan orang melayu sekarang  masih sanggup menerima Chin Peng kembali ke Malaysia atau masih tidak sedar keujudan parti komunis Malaya masakini.
Kadang-kadang bila teringat zaman muda dulu geram juga rasanya bila melayu sendiri sanggup menerima parti komunis malaya inilah yang saya luahkan "Aku bersumpah, demi orang-orang melayu akan akan guna apa sahaja  kudrat yang aku ada untuk memastikan pengkhianat agama, bangsa dan negara berkenaan tidak akan kembali menjejak bumi yang telah mereka tumpahkan darah dan airmata insan-insan yang tidak berdosa seperti sahabat saya di Gubir
Aku agak  sedih sejak akhir-akhir ini bangsa aku sendiri yang dipanggil Melayu berusaha  untuk membasuh dosa Chin Peng dan rakan-rakan komunis serta PKM dengan menggunakan fakta yang membuat aku benci kepada mereka. Mungkin mereka(melayu) yang hendak menerima Chin Peng tidak pernah merasa apa yang kami rasa semasa di dalam hutan demi mempertahankan Negara


Chin Peng dengan bangganya menunjukkan keratan keratan akhbar sewaktu dia diburu oleh pasukan keselamatan dulu

A
Parti komunis tidak akan mudah menyerah kalah, ia akan datang dalam berbagai versiSebagai warga bekas tentera, kami amat menghargai akan pendirian semua rakyat negara ini yang menyatakan pendirian yang sama dengan warga bekas tentera dan anggota tentera yang masih berkhidmat. Sokongan semua yang tidak berbelah bahagi amatlah dihargai dan disanjung tinggi.

Jika ada segelintir rakyat atau individu yang mengambil pendirian agar membenarkan Chin Peng tinggal menetap di negara ini, kami menganggap mereka itu adalah petualang negara yang buta sejarah tanah air. Pendirian sedemikian amatlah dikesali. Ribuan anggota tentera, pasukan keselamatan dan orang-orang awam yang telah menjadi korban atau cedera dan mengalamai cacat kekal akibat keganasan pengganas komunis.
Demikian juga begitu ramainya isteri-isteri yang telah menjadi balu dan anak-anak yang kehilangan tempat pergantungan akibat tindakan zalim dan tidak berkeperimanusian pengganas komunis dan negara berada dalam keadaan dharurat untuk melebihi dari sedekad lamanya. Jika Chin Peng dan rakan sekutunya dibenarkan walaupun menjejak kaki di bumi Malaysia ini untuk seketika di negara ini, kami dari Persatuan Bekas Tentera Malaysia (PBTM) bertekad akan mengambil tindakan yang sewajarnya dan bersedia untuk membasahi dengan darah dan keringat di bumi yang tercinta ini sekali lagi.
KEPADA WARGA MALAYSIA BANTULAH ANAK-ANAK DAN BALU YANG KEHILANGAN TEMPAT BERTEDUH SEKADAR YANG MAMPU SEMOGA BANTUAN DAN SUMBANGAN ANDA MAMPU MERINGANKAN  BEBAN MEREKA 


SEMOGA ALLAH MENCUCURI RAHMAT KE ATAS ROH MEREKA YANG GUGUR DI MEDAN PERJUANGAN DEMI UNTUK KEAMANAN YANG KITA KECAPI KINI....AL FATIHAH......
P/S Parti komunis Malaysia tidak pernah kalah mereka akan kembali dalam situasi yang lebih drastik yang mana propaganda mereka akan disokong oleh orang melayu sendiri. Mereka tidak pernah mengenal erti kalah. Fikirkanlah wahai sahabat-sahabat ku komunis sudah kembali


BILA DIBENARKAN KATA POLITIK DESPERADO LA PULAK

Balik bagitau Ayah dan Mak undilah......!!!!!!!!!!

Dengan rasa bodohnya penganalisis-penganalisis politik pembangkang melihat keputusan terbaru kerajaan membenarkan guru — antaranya guru besar dan pengetua — terlibat aktif dalam politik hanya sebagai politik desperado kerajaan


Dulu bila dilarang dikatakan kerajaan menyekat kebebasan guru-guru yang meminati bidang politik. Inilah masalahnya pembangkang melayu di Malaysia hanya menjadi pak turut kepada kumpulan parti komunis DAP
Kadang-kadang guru-guru ini pun bila dibenarkan berpolitik habis anak murid dipolitiknya, apa nak buat itu yang dikehendaki oleh rakyat Malaysia . Ini menunjukkan kerajaan perihatin kepada rakyat yang ingin berpolitik
Ini kerana menurut beberapa penganalisis politik, guru mempunyai pengaruh besar, jadi penglibatan mereka dalam politik kadang-kadang boleh digunakan untuk mempengaruhi masyarakat 

p/s- Lepas ini siapa lagi nak berpolitik, Tok imam, Tok bilal, Tok siak, Tok Mudim..............!!!!!!

PENGGUGURAN TIMBALAN PENDAKWA RAYA FARAH AZLINA SEBAGAI ANGGOTA PASUKAN PENDAKWA BUKTI KETELUSAN KERAJAAN

KUALA LUMPUR, 27 Julai — Jabatan Peguam Negara telah memutuskan untuk menggugurkan timbalan pendakwa raya Farah Azlina Latif sebagai anggota pasukan pendakwa dalam kes liwat Datuk Seri Anwar Ibrahim bukti ketelusan kerajaan dalam sistem kehakiman di Malaysia


Tan Sri Abdul Gani Patail mengumumkan tindakan itu ekoran dakwaan bahawa Farah Azlina menjalin hubungan romantik dengan saksi utama Mohd Saiful Bukhari Azlan yang juga pengadu dalam kes itu.

Beliau berkata walaupun hanya dakwaan pihak pembangkang kita ambil berat walaupun perkara ini belum sahih  iaitu didakwa oleh Raja Petra bahawa Farah Azlina mempunyai “hubungan romantis” dengan saksi utama kes tersebut.

Farah Azlina turut digugurkan daripada Bahagian Pendakwaan Jabatan Peguam Negara atas faktor yang sama, katanya dalam sidang akhbar di pejabatnya di sini hari ini.

Sidang akhbar berkenaan diadakan bagi menjelaskan perkembangan terkini sekaligus menjawab persoalan mengenai hubungan Farah Azlina dan Mohd Saiful seperti yang disiarkan oleh laman web Malaysia Today baru-baru ini.

Abdul Gani berkata, Farah Azlina terpaksa digugurkan bukan kerana beliau didapati bersalah tetapi bagi mengelakkan sebarang persepsi negatif daripada orang ramai terhadap pasukan pendakwa.

“Jabatan Peguam Negara tidak boleh berkompromi dengan sebarang isu yang boleh menjejaskan nama baik atau kredibiliti jabatan dan kami sangat memandang serius perkara seumpama ini, walaupun berita dari SMS

Selepas ini Anuar tidak boleh berselindung lagi dengan kes yang dialami ekoran semua prosedur kes dibuat secara telus. Pada 19 Julai lalu perbicaraan kes liwat Anwar, Ketua Pembangkang, ditangguhkan sehingga 2 Ogos selepas ketua pasukan pembelaan Anwar, Karpal Singh, memperolehi cuti sakit selama dua minggu.Liat sungguh nyawa celaka ini

Anwar didakwa meliwat bekas pembantunya Saiful di Unit 11-5-1, Kondominium Desa Damansara, Jalan Setiakasih, Bukit Damansara, Kuala Lumpur, antara 3.01 petang dan 4.30 petang, 26 Jun 2008


P/S - Apa lagi yang pembangkang nak,perbicaraan dalam bilik berhawa dingin lagi.
Menurut kata pakar sakit tuan kebiasaannya orang yang suka main belakang bermata lebam kebiru-biruan, cuba lihat mata Anuar Ibrahim


Sah! sah! sah! confirm

Tuesday, July 27, 2010

SIVAKUMAR SALAHKAN JABATAN KEBAJIKAN MASYARAKAT

Sivakumar bersama penduduk warga emas di kawasan beliau DUN Tronoh

Akibat asyik dok berdemontrasi di DUN Perak V Sivakumar gagal melaksanakan khidmat masyarakat di kawasannya DUN Tronoh.Kemudian dengan senang hati V Sivakumar menyalahkan Jabatan Kebajikan Masyarakat. Untuk melepaskan tanggungjawab beliau sebagai wakil rakyat beliau menyuruh Puan Rassamah membuat aduan di jabatan kebajikan Masyarakat. Kemudian V Sivakumar mengarahkan Jabatan Kebajikan Masyarakat mengambil tindakan segera umpama semalam buat aduan hari dapat bantuan. Dei tambi apasal dulu tarak bikin aduan? lu sudah jadi ADUN sudah berapa lama? Inilah masalahnya ADUN kelentong rakyat. Lu memang tak layak  jadi ADUN la V Sivakumar. Lu mesti dipertanggungjawaban atas ini perkara

SEMBAHYANG GUNA LILIN TAJAAN PAS 1 OGOS 2010

PAS melalui Gerakan Mansuhkan ISA (GMI) akan mengadakan upacara memasang lilin secara serentak di seluruh negara untuk mendesak kerajaan memansuhkan Akta Keselamatan Dalam Negeri (ISA) yang genap 50 tahun usianya pada 1 Ogos ini. Sebagai usaha untuk meningkatkan kesedaran orang islam , upacara memasang lilin itu akan diadakan di semua ibu negeri pada tarikh tersebut.

Menurutnya, kira-kira 100,000 risalah mengandungi maklummat mengenai akta tersebut, akan diedarkan di seluruh negara pada pada hari yang sama.

Syed Ibrahim berkata, pihaknya juga akan menemui Menteri Besar Selangor, Tan Sri Khalid gagap bagi mendapat kebenaran untuk memasang papan tanda dan mengenai ISA. Khalid kata bo...bo....booo..leh saa...jaa.... jan..jan ...ji ada Eli.....Eli....zabeth....wong.ku

KERETA DAN 2 ANAK MEJ DZUL TELAH DIJUMPAI

KERETA SAUDARA MEJ DZUL TELAH DIJUMPAI DI RANTAU PANJANG DAN ANAK BELIAU DITINGGALKAN DI SIMPANG KATI BELIAU SEDANG MEMBUAT LAPORAN POLIS DI KUALA KANGSAR

Plat kereta : AHA8968
Warna : HitamSEJARAH BATU GAJAH

Sempena perasmian Kompleks Keretapi Batu Gajah oleh Sultan Perak hari ini disini biarlah saya paparkan sejarah Batu Gajah dahulu dan sekarang :

Peringkat awal, Pekan Lama ( River Street ) berhampiran Sungai Kinta merupakan tempat tumpuan ramai. Di sinilah rumah kedai kayu sederet mula-mula didirikan. Ada antara rumah kedai itu milik orang-orang Melayu. Di situ juga terdapat sebuah balai polis untuk menjaga keamanan kawasan tersebut. Seperti di penempatan-penempatan lain di mana ramai orang Cina telah menetap, rumah-rumah khas untuk main judi dan menghisap candu disediakan di Pekan Lama.
Jalan sungai masih penting dan pengkalan Perau (Prau) di pekan lama menjadi tempat memunggah barangan serta hasil bijih timah sehinggalh sistem pengangkutan dimajukan. Jalan keretapi pertama telah dibina menghubungkan Batu Gajah – Ipoh sejauh 8 batu 72 rantai pada tahun 1893, dan Batu Gajah – Kota Bharu sejauh 5 batu 44 rantai pada tahun 1894.  Menjelang tahun1895, Batu Gajah sudah boleh dihubungi melalui jalan keretapi ke Teluk Anson. Perkhidmatan keretapi telah memudahkan pengangkutan eksport bijih timah dari Batu Gajah ke pelabuhan Teluk Anson. Pembinaan jalan keretapi ini telah membawa perubahan besar kepada pembangunan di Batu Gajah. Menjelang akhjir tahun 1890-an, banyak bangunan kedai baru mula didirikan di kawasan Pekan Baru behampiran dengan stesen keretapi dan menghala ke Changkat. Perniagaan di kawasan Pekan Baru Batu Gajah ketika itu dikuasai oleh orang Cina dan India. Menjelang tahun 1905, Batu Gajah disifatkan olehBelfield sebagai ‘important mining and commercial town’ di jajahan Kinta.
Peranan Batu Gajah sebagai pusat jajahan Kinta dapat dilihat dari pembinaan pejabat-pejabat kerajaan sepanjang tahun 1880-an di sekitar Changkat. Bangunan Pejabat Daerah Kinta telah dibina pada tahun 1892, semasa pemerintahan Sultan Idris Iskandar Syah. Pada ketika itu juga, Frank Swettenham menjadi Residen, dan State Engineer pula ialah Francis St. G . Caulfield. Di samping itu terdapat bangunan Mahkamah Magistret, pejabat Tanah dan Galian. Jabatan kerja Raya, Jabatan Ukur, Jabatan Mergastua (Perhilitan), Jabatan Hutan, Pusat Kaji Bumi, Balai Polis, Hospital, Penjara, Pejabat Telegraf dan Pos. Selain itu rumah-rumah banglo untuk kediaman pegawai British dan rumah rehat kerajaan juga disediakan. Pada peringkat awal, tidak terdapat bank di Batu Gajah : Pejabat perbendaharaan yang mengendalikan urusan kewangan kerajaan dan pengusaha swasta.
Pembinaan jalan-jalan raya di sekitar Batu Gajah telah dimulakan sejak tahun 1890-an lagi. Jalan-jalan di bandar adalah sejenis batu kelikir (batu putih). Sebelum kemunculan kenderaan bermotor pada tahun 1920-an, kereta kuda, kereta lembu, dan lanca merupakan kenderaan utama. Lanca merupakan pengangkutan yang paling murah dan mudah. Boleh dikatakan semua orang tidak kira sama ada pelancong, peniaga, suri rumah, kanak-kanak sekolah, orang gaji yang membeli-belah di pasar, malah pegawai kolonial menggunakan lanca. Hanya orang Cina menjadi penarik lanca. Kerbau dan lembu yang dikendalikan oleh orang India digunakan dalam kerja menyelenggarakan jalan di samping berkhidmat untuk mengangkut bekalan air dalam zaman di mana air paip merupakan satu kemewahan.
Bandar ini turut terjejas semasa Perang Dunia Kedua. Beberapa tempat di kawasan bandar telah dibom oleh pesawat pejuang tentera Jepun. Antara yang musnah ialah gudang dan rumah Ketua Stesen Keretapi, Pasar, Pekan Serong dan Kampung Dobi. Beberapa orang Cina yang turut terkorban dan cedera dalam serangan tersebut. Jalan raya di Batu Gajah telah digunakan sebagai laluan darat bagi askar berjalan kaki, askar berbasikal, trak dan meriam Jepun untuk menuju ke selatan. Zaman Jepun membawa kesengsaraan kepada penduduk Batu Gajah, mereka hidup dalam ketakutan dan serba kekurangan. Hospital Batu Gajah dijadikan markas utama mereka. Tentera Jepun menjadikan wad bersalin sebagai pusat pentadbiran. Sisters' Mess sebagai bilik penyeksaan wanita dan bilik bedah untuk menyeksa tahanan lelaki. Tentera Jepun juga menggunakan penjara Changkat sebagai kem tahanan penentang Jepun. Padang Sekolah Inggeris, padang Changkat dan padang golf Kelab Kinta dijadikan kawasan tanaman ubi kayu untuk menampung kekurangan bahan makanan pada masa itu.
Selepas tamat perang, sebuah kem tentera telah dibuka di Changkat oleh Pegawai Daerah Kinta, Cannon Brown pada 1946. Pada permulaannya, ia hanya menempatkan askar British. Pada tahun 1948, pasukan yang ditempatkan adalah dari Artillery 47/49, kemudiannya askar Gurka BDE No. 2/6 dan Royal Horse King’s DragonPeranan Kem Changkat menjadi semakin penting apabila Parti Komunis Malaya mula melancarkan serangan gerila tahun 1948 dan mengancam kegiatan perlombongan ladang getah serta jalan keretapi di sekitar daerah Kinta. Apabila keadaan darurat berlanjutan, pada tahun 1952 Kem Changkat telah diambil alih oleh Regimen Askar Melayu Diraja hingga kini. 
Penduduk Batu Gajah terdiri daripada pelbagai golongan etnik. Sebilangan besarnya terdiri daripada orang Cina diikuti oleh orang India dan melayu kini melayu telah melebihi kaum-kaum lain

Kapal Korek masih ada di jalan Tanjung Tualang Batu Gajah


Batu Gajah telah melalui beberapa peristiwa pahit-manis, suka-duka dalam era kewujudannya. Kini, zaman kemasyhuran Batu Gajah mula menampakkan sinar kembali dan tidak mustahil sejarah akan berulang lagi. Sekarang Batu Gajah sudah berubah wajah terdapat pusat membeli belah yang besar. Selamat Majujaya Batu GajahNIZAR PULA MENUNJUNG TARING APABILA DIGESA OLEH RAKAN KARIB DAP

Rakan karib yang akan memastikan Perak akan kembali ditangan DAP

Nizar mula bersuara apabila rakan karib menegur kerana selama ini Nizar terus diam membisu dalam isu perpaduan islam yang diterajui oleh Mufti Perak Tan Sri Harussani. Beliau mengatakan " “Adalah lebih terhormat dan mulia jika beliau (Harussani) tidak langsung masuk campur dalam hal ehwal politik kerana sejarah membuktikan jelas yang beliau berpihak kepada UMNO, tetapi jika Harussani berpihak kepada DAP Nizar akan sokong 100%.

Kata Nizar lagi " Nizar berkata, Harussani diakui seorang mufti yang cukup terkenal dengan kelantangannya mengutarakan pandangan bukan sahaja di dalam negara bahkan seluruh dunia. "Tetapi ia bukanlah tiket beliau sewenang-wenangnya mencampuri urusan politik, lebih baik bersikap berdiam diri ataupun sekadar ambil tahu saja.“Dalam konteks politik baru hari ini, pandangan beliau lebih bersifat ketuanan Melayu saja, bagaimana dengan kaum lain,” katanya

Apabila diteliti kata-kata Nizar di atas jelaslah beliau sudah terlalu takut kepada DAP(Parti Komunis Malaysia kini) mungkin jasa DAP terlalu besar dari jasa UMNO sendiri.. apakah jasa DAP kepada PAS ? membuatkan susah sangat PAS nak menerima perpaduan islam. inilah politik baru tang dikata Nizar

Allah turunkan amaran kepada Nizar kenapa dia masih degil

Nizar jelas syirik ! apakah ini politik baru seperti yang dimaksudkan oleh Nizar

beberapa soalan yang perlu ditanya kepada puak-puak PAS
Berapa banyak masjid yang telah didirikan oleh DAP?
Berapa banyak Surau telah dibangunkan oleh DAP?
Berapa banyak bangunan kelas agama islam telah didirikan oleh DAP?

Yang kita nampak Nga Kor meng mempertikaikan terlalu banyak peruntukkan diberikan kepada Intitusi masjid. Kepada ahlul PAS jangan anda diperbodohkan kembalilah ke jalan yang benar, anda telah sesat terlalu jauh, sementara masih ada matahari dan bulan kembalilah ke bumi nyata

P/s Kepada pengundi atas pagar sokonglah parti kerajaan jangan sokong parti PASDAP (Parti komunis baru  Malaysia)