Pelajar UM Dipaksa Tanya Soalan Mengenai 1MDB Yang Sudah Disediakan Sahaja

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.This theme is Bloggerized by Lasantha Bandara - Premiumbloggertemplates.com.

This is default featured slide 2 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.This theme is Bloggerized by Lasantha Bandara - Premiumbloggertemplates.com.

This is default featured slide 3 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.This theme is Bloggerized by Lasantha Bandara - Premiumbloggertemplates.com.

This is default featured slide 4 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.This theme is Bloggerized by Lasantha Bandara - Premiumbloggertemplates.com.

HERO BANGSA KONON, BULLSHITLAH JAMAL

residen Gerakan Mah Siew Keong hari ini mengecam tindakan pihak baju merah umno yang cuba mengancam perpaduan dan hubungan baik antara kaum di negara in

Friday, September 30, 2011

Najib Sokong Namewee kerana ada kelainan Tersendiri

Inilah Kelainan Namewee

Pengarah filem Wee Meng Chee atau dikenali sebagai Namewee, mendapat sokongan Najib kerana dikatakan menyokong Gagasan 1Malaysia perlu terus menyokongnya melalui kreativiti mereka tersendiri.


"Bagi Namewee dan pihak-pihak lain yang menyokong 1Malaysia, yang penting sekali baginya ialah menyokong apa yang sedang kita lakukan untuk negara ini, saya difahamkan beliau merupakan penyokong kuat kepada Gagasan 1Malaysia.

"Saya menggalakkan beliau untuk terus memberi segala pandangan beliau melalui cara sebagai blogger atau mungkin cara-cara lain seperti penerbitan filem dan sebagainya yang mencerminkan sokongan kepada Gagasan 1Malaysia,” katanya.

Mengulas beberapa video yang dihasilkan oleh Namewee yang dikatakan menimbulkan kontroversi, Najib berkata Namewee merupakan seorang individu yang ada kelainan tersendiri.

"Saya tak nak beri komen, tapi sebab masing-masing ada kelainannya. Dia merupakan seorang yang ada kelainan dia, bukanlah merupakan seorang konvensional dari segi pendekatan pemikirannya,” kata Najib.

Namewee yang berkelulusan ijazah sarjana muda komunikasi massa dari sebuah universiti di Taiwan menjadi pengarah untuk filem Nasi Lemak 2.0 yang kini sedang ditayangkan di pawagam yang mendapat bantahan ramai.

Bayar Atau Kereta Anda Akan Dicalar
Masalah ini bukan masalah baru, namun kewujudan tempat letak kenderaan yang beroperasi tanpa lesen atau lebih dikenali parkir haram tumbuh bagai cendawan selepas hujan terutama di kawasan yang menjadi tumpuan ramai di sekitar ibu kota.

Awalnya kewujudan parkir haram terbabit mungkin memberi pilihan kepada orang ramai untuk membayar kadar parkir lebih murah berbanding tapak dalam bangunan, tetapi lama kelamaan ia mengundang banyak masalah.

Ini berlaku apabila penyedia parkir haram itu ‘memaksa’ pengguna membayar kepada mereka biarpun perkhidmatan terbabit tidak sah daripada segi undang-undang.

Situasi ini diakui pekerja swasta, Hafes Ramli, 27, terutama menjelang musim perayaan apabila permintaan meningkat mendadak walaupun pada lewat malam.

“Kewujudan parkir haram ini membebankan orang ramai kerana caj yang dikenakan tidak menentu, lebih-lebih lagi ketika musim perayaan.

“Caj sehingga RM15 sekali masuk dikenakan kepada orang ramai yang tiada pilihan kerana ketiadaan parkir,” katanya kepada Metroplus, baru-baru ini.

Malah, ada juga yang mengambil kesempatan dengan menjadikan kawasan pembahagi jalan sebagai tempat parkir dan mengenakan caj kepada orang ramai.

Namun, apabila pihak berkuasa seperti polis dan Dewan Bandaraya Kuala Lumpur (DBKL) datang, mereka berlagak seperti orang biasa dan membiarkan kenderaan itu disaman.

“Orang ramai tahu khidmat parkir tidak sah dan pengendalinya tidak berhak mengambil bayaran, tetapi pengguna tiada pilihan. Jika tidak membayar wang dikenakan, orang ramai bimbang sesuatu berlaku pada kenderaan seperti dicalarkan atau tayar dipancit.

“Keadaan ini pastinya menggalakkan lebih ramai individu yang akan mengambil kesempatan ke atas orang ramai melalui parkir haram,” katanya.

Selain itu, kedudukan parkir haram tidak strategik kerana biasanya mereka menggunakan kawasan lapang yang sangat hampir dengan jalan raya.

Hayati Mohd Saad, 37, berkata lokasi parkir haram di tepi jalan itu sering menjadi pilihan ramai kerana dianggap memudahkan mereka untuk meletakkan kenderaan.

“Tetapi ia menghalang kelancaran lalu lintas. Lebih-lebih lagi tindakan beberapa penjaga parkir yang sanggup menghentikan kenderaan lain bagi memberi laluan kenderaan yang hendak masuk atau keluar dari parkir haram berkenaan.

“Jika benar mereka mempunyai lesen sah, kenapa pihak berkuasa membenarkan kawasan itu dijadikan parkir sedangkan aktiviti yang dijalankan boleh menyebabkan kesesakan jalan dan menyusahkan orang lain,” katanya.

Katanya, pihak berkuasa dan orang ramai perlu bekerjasama bagi mengekang masalah parkir haram dari terus berleluasa. Bagi Abd Rahmat Yahya, 28, kekurangan tempat parkir sah di satu-satu kawasan khususnya yang menjadi tumpuan ramai menyebabkannya terpaksa meletakkan kenderaan di kawasan parkir haram.

“Di mana saya hendak letak kenderaan jika semua tempat penuh. Jika ada sekali pun, kadar caj yang dikenakan terlalu mahal. Saya pernah membayar RM12 di kawasan terbuka berhampiran Menara DBKL (Dewan Bandaraya Kuala Lumpur) walaupun meletak kenderaan tidak sampai tiga jam.

“Lagipun saya tidak tahu satu-satu kawasan parkir itu haram atau tidak, kerana tidak pernah didedahkan dengan ciri-ciri parkir yang beroperasi secara sah,” katanya.

Sementara itu, jurucakap DBKL ketika dihubungi berkata, kemudahan tempat letak kereta disediakan untuk setiap bangunan di Kuala Lumpur kerana semua pemaju disyaratkan membuat kemudahan parkir berkadaran sama ada di dalam atau di luar bangunan.

“DBKL berperanan mengeluarkan lesen parkir kepada operator berkenaan dan setakat ini 21 operator pengendalian parkir di tempat terbuka yang mendapat lesen secara sah. Selain DBKL, pihak swasta juga terbabit dalam penyediaan tempat parkir untuk kegunaan pelanggan masing-masing.

“Bagi kawasan tempat terbuka, semua operasi parkir yang dibenarkan DBKL mempunyai ciri-ciri tertentu. Misalnya, semua parkir sah akan mempunyai pondok operasi serta mempunyai mesin untuk mencetak tiket parkir,” katanya.

Katanya, DBKL mempunyai perancangan untuk menyediakan kemudahan parkir bertingkat di luar pusat bandar khususnya di kawasan berhampiran yang terdapatnya pengangkutan awam seperti bas dan sistem Transit Aliran Ringan (LRT).

“Ia bertujuan menggalakkan orang ramai menggunakan kenderaan awam untuk ke pusat bandar, sekali gus mengurangkan jumlah kenderaan. Ia juga dilihat dapat mengatasi masalah kekurangan permintaan ke atas penggunaan tempat parkir di pusat bandar,” katanya.

Tidak Semestinya Ketua Bahagian Dipilih Menjadi Calon - MuhyidinLangkah UMNO memilih calon yang boleh menang dalam pilihan raya umum akan datang bukan bertujuan mewujudkan keadaan tidak harmonis dalam parti, sebaliknya untuk memastikan kelangsungan perjuangan parti, kata Timbalan Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin.

Timbalan Presiden UMNO itu berkata, UMNO akan menampilkan calon yang terdiri daripada muka baru dan lama, berpengalaman, bertenaga dan yang boleh diterima pengundi.

"Ini bukan perkara baru, kami sudah melakukan perubahan setiap kali menghadapi pilihan raya cuma degree atau jumlah itu, agak berbeza-beza. Kami kekalkan yang berpengalaman dan sesuai. Kami hanya ganti siapa yang perlu diganti sahaja,” katanya

Beliau berkata demikian sebagai menjawab soalan mengenai pemilihan calon boleh menang akan mewujudkan rasa tidak puas hari dalam kalangan ahli parti.

Muhyiddin mengakui setiap kali berlakunya perubahan akan ada pihak yang tidak puas hati namun beliau yakin parti mampu menguruskan perkara itu dengan cara terbaik.

"Jika ada yang tidak puas hati nanti, kita akan bawa berbincang. Kadang-kadang merajuk sekejap sahaja... satu dua hari tidak mahu bekerja, biasalah dalam UMNO. Dalam parti pembangkang pun ada juga, ini soal parti-parti politik... biasalah,” katanya.

Muhyiddin berkata, semua perlu mengakui hakikat tidak semestinya sudah lama menjadi ketua bahagian atau wakil rakyat, akan dipilih sebagai calon kerana pendapat ramai dan akar umbi menyatakan mereka mahukan muka baru.

"Mungkin sekarang masa untuk orang lain pula jadi calon. Masa kita sudah berlalu, jadi seperti mana orang sokong kita dahulu, giliran kita pula beri sokongan kepada orang lain,” katanya

Bekas Pramugari AirAsia jadi Pilihan Nabil


Dengan dua kali lafaz, Pelawak dan pelakon, Ahmad Nabil Ahmad, 28, sah bergelar suami kepada bekas pramugari AirAsia, Nazirah Ayub, 23.
Majlis pernikahan mereka diadakan di Masjid Tuanku Mizan, di sini, selepas solat Asar kira-kira pukul 5.15 petang, Jumaat.

Pasangan tersebut dinikahkan oleh Penolong Pendaftar Nikah Cerai dan Rujuk Putrajaya, Ustaz Mohd Ridza Ahmad berwalikan bapa kepada pengantin perempuan Ayub Hassan.

Pengantin perempuan menerima mas kahwin RM300 dan sebentuk cincin bernilai RM5,000 manakala wang hantaran sebanyak RM15,000.

Turut menyaksikan majlis tersebut adalah ibu dan keluarga kedua-duapasangan pengantin.

Pihak perempuan menerima tujuh dulang hantaran seperti cincin, duit hantaran, sirih junjung, kasut, “playbook”, alat solek, pewangi dan dibalas sembilanhantaran iaitu coklat, kasut, “PlayStation 3”, I-pad, sejadah, cincin dan sirih junjung.
Pada majlis tersebut, Nazirah anggun mengayakan busana kurung moden rekaan Wazira Zainal.

Sementara majlis resepsi mereka akan diadakan serentak pada Ahad inidi I-City Shah alam berkonsepkan “fairy tale” dan persandingan dalam taman.

Momentum Sokongan Rakyat Perak Wajar Dimanfaatkan oleh UMNOAHLI-ahli UMNO khususnya di negeri Perak perlu hindarkan pertelingkahan dalaman jika mahu menang bergaya pada PRU13. Ada ahli UMNO sudah hilang fokus dan lari daripada agenda utama UMNO ekoran keputusan pilihan raya umum lalu. 


Agenda utama UMNO kini sepatutnya membina semula, memperkukuh, mempertahankan kekuatan, menarik kembali keyakinan serta sokongan ahli-ahli dan rakyat ke atas UMNO dan kerajaan; mendengar suara rakyat, mengukuhkan kerajaan Barisan Nasional (BN) dan memperkemas serta memperbaiki kelemahan sistem penyampaian dan ketirisan dasar pembangunan ekonomi negara.

Ahli-ahli UMNO perlu mengelakkan perberdebatan atau berselisih pendapat yang tidak berfaedah semata-mata mahu menegakkan siapa yang betul dan memancing sokongan ahli-ahli parti untuk politik peribadi masing-masing.

Strategi yang dilakukan oleh Dato' Seri Najib Tun Razak iaitu turun padang berjumpa rakyat, dengar rintihan rakyat, ambil tahu masalah rakyat dan selesaikan masalah rakyat adalah satu pendekatan yang paling baik untuk UMNO jadikan panduan.


Contohnya Umno Gopeng kini semakin mendapat tempat setelah YAB Dato' Seri Najib Tun Razak turun ke Dun Sungai Rapat pada 24 September 2011 bertemu rakyat.

Momentum sokongan rakyat di Bahagian Gopeng seharusnya dimanfaat oleh ahli-ahli dan pemimpin UMNO bagi meneruskan momentum tersebut sehingga PRU13.

Pemimpin-pemimpin UMNO di semua peringkat perlu lebih ikhlas dan jujur  mengakui kelemahan dan kepincangan di kawasan mereka masing-masing.

Kini bukan masa untuk bertelagah demi kerusi, bertelagah demi menegakkan pemimpin mereka, UMNO sewajarnya bersatu demi untuk melawan tiga parti iaitu DAP, PKR dan PAS yang kini mengintai peluang mereka disebalik kelemahan UMNO.

Ahli UMNO tidak perlu menuding jari serta melemparkan kesalahan dan kelemahan diri kita. Jangan juga pandai mengkritik orang lain dan hanya mahu orang lain menerima kritikan kita tetapi diri sendiri tidak boleh dikritik oleh orang dan tidak mahu menerima pandangan orang lain.

Kalau emosi yang mengatasi pemikiran kita, dikhuatiri UMNO akan terus dipinggirkan oleh orang Melayu dan akhirnya akan terus ditolak oleh rakyat.

UMNO adalah teras kepada kestabilan, perpaduan dan keutuhan BN. Cukuplah dengan perpecahan orang Melayu selama ini.

Kaum bukan Melayu telah membuktikan slogan 'kuasa rakyat' mereka mencabar ketuanan orang Melayu. Kalau orang Melayu dan ahli-ahli UMNO khususnya terus leka dengan perselisihan faham dan pendapat serta perebutan jawatan, jangan ditangisi jika slogan 'Melayu tidak akan hilang di dunia' hanya tinggal retorik; setelah Melayu menjadi harimau yang hilang taring kerana kuasa politik dan ekonomi negara dikuasai oleh kaum lain.

harus diingat Pakatan Rakyat sedang memperkuatkan gabungan untuk memantapkan pakatan mereka bagi meyakinkan kemampuan dan kredibiliti mereka kepada rakyat sebagai kerajaan alternatif.

Pergolakan dalaman UMNO jangan terus dipanjangkan sehingga boleh melemahkan kepimpinan kerajaan dan menggugat kestabilan politik negara.

''Biar berlaga ayam di reban, biar menendang kuda di kandang, namun adat wajib dijaga.''

''Adat bersaudara, saudara dipertahankan; adat berkampung, kampung dijaga; adat berbangsa, perpaduan bangsa diutamakan.''

Uji Rashid dan rakan-rakan dipenjara 10 tahun cuba rompak kapalSeorang lelaki Indonesia bernama Uji Rashid dan lima rakannya yang cuba merompak sebuah kapal dagang di perairan Tanjung Piai, Pontian, 19 Sept lepas dihukum penjara 10 tahun dan empat sebatan oleh Mahkamah Sesyen di sini hari ini.

Uji, 33, Rudiarto, 39; Andagunawan, 27, Edi, 45, Saleh, 45, dan Khairu Fahmi, 25, semuanya berasal dari Dumai, Indonesia, mengaku bersalah cuba melakukan rompakan secara berkumpulan di kapal MT Sky Jupiter pada jam 12.49 malam hari berkenaan.


Mereka yang bekerja sebagai buruh dituduh melakukan perbuatan itu pada kedudukan garis lintang satu darjah 15.44 minit Utara dan garis bujur 103 darjah 28.26 minit Timur di dalam perairan Malaysia pada jarak lebih kurang 2.65 batu nautika perairan berkenaan.


Pertuduhan adalah mengikut Seksyen 395 Kanun Keseksaan dan dibaca bersama Seksyen 397 yang memperuntukkan hukuman penjara sehingga 20 tahun, denda dan sebatan.

Hakim Mohamad Haldar Abdul Aziz menjatuhkan hukuman itu selepas berpuas hati dengan keterangan pihak pendakwaan dan senarai barang kes.

"Kesalahan yang dilakukan ini adalah berat, oleh itu setiap kamu dijatuhi hukuman 10 tahun berkuatkuasa dari tarikh tangkapan dan empat kali sebatan," katanya.

Pendakwaan dilakukan oleh Timbalan Pendakwa Raya, Mirza Muhamad, manakala kesemua tertuduh tidak diwakili peguam.

YB Dato Hamidah Terus Membantu Tanpa Mengira Kaum


Seorang warga emas, Choong Koon Lin, 69, boleh menarik nafas lega apabila YB Dato Hamidah Osman Adun Sungai Rapat hadir untuk memberi sumbangan kepada yang kehilangan rumah akibat musnah dalam kebakaran pada 16 September 2011.


YB Dato Hamidah berkata, 'bagi kes Koon Lin, dia menerima sumbangan RM1,000 daripada Tabung Daerah, RM200 peruntukan segera Ahli Parlimen Gopeng dan RM300 lagi merupakan sumbangan peribadi Adun Sungai Rapat.
Menurut YB Hamidah lagi, pihaknya sedang berusaha membina rumah baru untuk warga emas ini di tapak sedia ada dan permohonan telah pun dikemukakan kepada Yayasan Bina Upaya (YBU) bagi tindakan segera. Dijangka rumah baru bakal dibina dua bulan akan datang.

Khabar Angin Chua Soi Lek akan Bertanding di Parlimen Gopeng?


Desas-desus terdengar bahawa Presiden MCA Dr Chua Soi Lek akan bertanding di Parlimen Gopeng. Malah makin kuat andaian itu bila Chua dilihat bersama pemimpin Barisan Nasional Gopeng ketika majlis jamuan hariraya aidilfitri bersama Perdana Menteri tempoh hari. Difahamkan beberapa pemimpin MCA Gopeng sudah bersetuju untuk memberi laluan kepada Dr Chua. Bagi mereka Dr Chua adalah calon yang boleh menang dan layak untuk bertanding di Parlimen Gopeng.


Sementera itu bekas presiden MCA Datuk Seri Ong Tee Keat pula berpendapat bahawa penggantinya Datuk Seri Dr Chua Soi Lek bukan seorang “calon yang boleh menang” kerana skandal seks 2007 melibatkan bekas menteri kesihatan itu akan menjadi liabiliti besar bagi Barisan Nasional (BN) dalam pilihan raya umum ke-13.

Dr Chua, yang menewaskan Ong pada pemilihan ekoran krisis dalam parti 18 bulan yang lalu, tidak mengesahkan sama ada akan bertanding meskipun minggu ini mengumumkan beberapa pemimpin tidak akan diturunkan pada pilihan raya umum kali ini.

Khabar angin tersebar sejak Februari lalu bahawa Ong juga akan digugurkan daripada bertanding mempertahankan kerusi Parlimen Pandan.

Kata Ong, skandal seks Dr Chua akan terus menghantui presiden MCA dan juga BN.

“Adakah beliau seorang calon yang boleh menang? Saya tidak melihat rakyat Malaysia boleh terima beliau.

“Memang beliau mahu bertanding. Beliau berkata lima bahagian mahu beliau bertanding dan ramai termasuk diri beliau akan berkata bahawa salah laku atau tindakan tidak bermoral bukan alasan untuk menafikan beliau hak untuk bertanding,” katanya lagi.

Kata Ong, jika Dr Chua bertanding ia akan menjadi ujian asid berhubung nilai diri seseorang.

Guan Eng Hadapi penyakit yang sama seperti Mat Sabu


Selepas beberapa hari dikritik hebat kerana memburukkan Johor, Ketua Menteri Pulau Pinang, Lim Guan Eng, semalam berkata tidak pasti sama ada menyebut perkara demikian atau sebaliknya.

Guan Eng yang tidak mengaku mengeluarkan kenyataan itu, berkata beliau belum lagi mendengar rakaman yang dikatakan mengandungi percakapan itu.

“Saya tidak ingat dan tak pasti," katanya pada sidang media di pejabatnya di sini, semalam.
Rakaman sidang media itu semalam diperoleh daripada NTV7 kerana Berita Harian tidak dijemput untuk menghadiri sidang media berkenaan.

Malah, wartawan TV3, Selwam Arjunan yang turut menghadiri sidang media itu diarahkan keluar oleh Guan Eng kerana tidak mahu wakil stesen televisyen berkenaan berada di dalam bilik itu ketika beliau menjawab soalan berkaitan dakwaan memburukkan Johor.

Ketua Menteri enggan menjawab soalan berkaitan isu berkenaan selagi Selvam tidak keluar kerana mendakwa akan mengambil tindakan undang-undang ke atas TV3.

Isnin lalu, TV3 menyiarkan rakaman audio Guan Eng yang berkata: Anda tidak perlu bimbang dengan keselamatan apabila datang ke Pulau Pinang. Di Johor, jika anda seorang warga Singapura, anda mungkin diculik. 

Guan Eng yang juga Setiausaha Agung DAP didakwa melemparkan tohmahan itu ketika majlis makan tengah hari bersama Persatuan Wartawan Asing Singapura di Pusat Konvensyen Raffles, Singapura.

Beliau mendakwa, ucapan rasminya pada majlis makan tengah hari itu adalah ‘majlis tertutup' tidak mengandungi sebarang kenyataan berkaitan Johor.

Namun, katanya, beliau tidak pasti sama ada kenyataan berkenaan dikeluarkan ketika interaksi bersama tetamu pada majlis itu.

"Saya belum dengar lagi rakaman itu, sama ada kenyataan itu dibuat atau tidak. Jika kenyataan itu dibuat, dalam konteks macam mana kerana majlis itu dibuat secara tertutup. Saya mahu tahu dalam konteks apa kenyataan itu dibuat kerana tidak ingat apa yang saya katakan kerana saya membuat beberapa ucapan satu hari," katanya.

Guan Eng berkata, untuk memastikan sama ada kenyataan itu dibuatnya atau tidak, beliau mahu membawa perkara itu ke mahkamah untuk mendapatkan rakaman berkenaan terlebih dulu.

“Kalau cakap mereka ada rakaman itu, kita mahu dapat dan dengar,. untuk itu kita perlu ke mahkamah biar mahkamah proses mahkamah putuskan,” katanya. 

Sultan Johor Tersinggung dengan tindakan Guan EngSultan Johor, Sultan Ibrahim Sultan Iskandar tersinggung dengan dakwaan Ketua Menteri Pulau Pinang, Lim Guan Eng kononnya Johor tidak selamat untuk pelabur.

“Memang beta tersinggung apabila beta tahu tentang kenyataan itu.

“Tetapi sebagai Sultan, beta tidak mahu diseret ke dalam arena politik,” titah baginda ketika dipetik dalam Buletin Utama malam ini.

Baginda juga tidak mahu pihak lain bercakap bagi pihak baginda yang sentiasa mengambil berat tentang rakyat Johor dan warga asing yang menetap di negeri itu.

Bagaimanapun, sebagai Sultan, baginda tidak mahu mencampuri hal politik.

Sultan Johor bertitah demikian ketika mengulas dakwaan Guan Eng yang memburuk-burukkan Johor dalam temubualnya dengan media asing di Singapura baru-baru ini.

Thursday, September 29, 2011

Pas Menggunakan isu Hudud sebagai muslihat Politik


Tindakan PAS menimbulkan isu pelaksanaan hukum hudud adalah satu muslihat politik untuk mengembalikan sokongan masyarakat terutamanya di kalangan pengundi Melayu terhadap parti itu

Timbalan Perdana Menteri berkata, PAS sedar sokongan pengundi Melayu terhadap parti itu terjejas teruk berikutan keputusannya tidak mahu membentuk negara Islam, sebaliknya kini hanya mahu menubuhkan negara berkebajikan.

"Ia adalah muslihat politik PAS kerana dia tengok akhir-akhir ini sokongan terhadap PAS terjejas dengan teruk. Sebahagian daripada penyokongnya tidak berpuas hati dengannya," katanya selepas menghadiri majlis ramah mesra rakyat di perkarangan Masjid Jamek Kampung Sungai Bunyi, di sini hari ini.

Muhyiddin yang juga Menteri Pelajaran, berkata PAS perlu menjelaskan kepada rakyat dan tidak memperdayakan dengan mendakwa parti itu tidak akan melaksanakan hukum hudud.

Beliau mengulas kenyataan Majlis Pimpinan Pakatan pembangkang semalam bahawa mereka tidak akan melaksanakan hukum hudud seperti yang dicadangkan PAS kerana ia tidak menepati dasar bersama, Perlembagaan Persekutuan dan agenda Buku Jingga.

Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim, berkata pakatan pembangkang menghormati pendirian PAS dalam hal itu tetapi pada masa yang sama menerima perbezaan pendirian DAP yang menentang pelaksanaannya.

Muhyiddin berkata, PAS sedar jika ia berkeras mahu melaksanakan hukum hudud, parti itu akan mendapat tentangan hebat daripada gabungan dalam pakatan pembangkang seperti DAP dan Parti Keadilan Rakyat (PKR). 

Terdahulu dalam ucapannya pada majlis itu, Muhyiddin berkata pendekatan baru perlu dalam cara kerajaan mentadbir dan membangunkan negara, berikutan keadaan demografi negara ini yang terdiri daripada 60 peratus warga muda.

"Golongan muda mempunyai mindset mereka yang tersendiri dan berlainan, dan mereka juga sedar tentang hak mereka. Dengan Facebook, Twitter dan Internet, cara untuk mentadbir negara pada masa kini adalah berlainan," katanya.

Beliau berkata, era di mana kerajaan tahu segala-galanya dalam pentadbiran negara sudah tamat dan oleh kerana itulah kerajaan melancarkan Pelan Transformasi Kerajaan (GTP) serta Pelan Transformasi Ekonomi (ETP).

Muhyiddin turut mengumumkan peruntukan sebanyak RM2 juta bagi pembinaan masjid baru Kampung Sungai Bunyi

Kasihnya Ibu Membawa Ke Syurga dan Sanggup Berkorban NyawaIni adalah kisah benar tentang pengorbanan seorang ibu ketika gempa bumi melanda Jepun. Ketika gempa bumi telah reda, sewaktu pasukan penyelamat tiba di sebuah rumah yang telah musnah milik seorang wanita muda, mereka terlihat sekujur badan dicelah-celah runtuhan tersebut. 


Kedudukan bentuk badannya agak pelik seolah-olah dia sedang melutut (seperti orang yg sedang bersembahyang/berdoa), dengan badannye menunduk ke hadapan dan kedua-dua tangannya seperti diampu sesuatu objek. Runtuhan rumah tersebut telah terkena pada bahagian belakang dan kepalanya.

Ketua pasukan penyelamat dengan bersungguh-sungguh cuba untuk mencapai wanita tersebut melalui celahan runtuhan tersebut dengan harapan wanita tersebut masih hidup. Namun begitu, keadaan badan wanita tersebut yg sejuk dan kaku menunjukkan yang dia sudah tiada lagi. Pasukan penyelamat lantas terus meninggalkan rumah wanita tersebut.

Tiba-tiba, ketua pasukan penyelamat merasakan seperti ada sesuatu yang tidak kena, lalu berpatah balik ke rumah tersebut. Dia telah berlutut sekali lagi dan cuba mncapai sedaya upayanya dicelah runtuhan untuk mencapai sedikit ruang kosong di bawah mayat wanita tersebut. Tiba-tiba, dia menjerit, “ada bayi, ada bayi disini!!” Lantas seluruh pasukan penyelamat bekerjasama mengalihakn sisa runtuhan disekeliling mayat wanita tersebut. Ape yang mereka lihat ada seorang bayi lelaki yang berusia 3 bulan yang berbalut dengan selimut di dalam pelukan wanita tersebut. Ternyata wanita tersebut telah terkorban ketika melindungi bayinya. Ketika gempa bumi berlaku, dia telah menggunakan tubuhnya sebagai perisai pelindung bagi bayinya. Bayi tersebut masih nyenyak tidur ketika ketua pasukan penyelamat mengangkatnya keluar dari celah runtuhan.

Doktor dengan pantas memeriksa keadaan bayi lelaki tersebut dan ketika doktor membuka balutan selimut bayi itu, dia terjumpa sebuah telefon bimbit dan terpampang di skrin telefon tersebut sepotong pesanan bertaip “SEKIRANYA KAMU SELAMAT, INGATLAH BAHAWA IBU MENYAYANGIMU..” Pesanan ini telah dibaca oleh semua orang yang berada di situ, dan mereka semua menangis dan tersentuh.

“SEKIRANYA KAMU SELAMAT, INGATLAH BAHAWA IBU MENYAYANGIMU..”Begitu besarnya kasih sayang dan pengorbanan seorang Ibu...!!

Kenapa Nik Aziz ucap syukur Sedangkan MPP sebulat suara menolak Hudud


Agak hairan bila Nik Aziz mengucapkan syukur sedangkan Majlis Pimpinan Pakatan (MPP)Pembangkang membuat keputusan mereka adalah tidak akan melaksanakan hukum hudud seperti yang dicadangkan PAS kerana ia tidak menepati dasar bersama, perlembagaan persekutuan dan agenda Buku Jingga.

Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim berkata, pakatan pembangkang menghormati pendirian PAS dalam hal itu namun pada masa sama menerima perbezaan pendirian DAP yang menentang pelaksanaannya.

Beliau mempengerusikan mesyuarat pakatan pembangkang selama tiga jam di ibu negara, malam tadi.

Isu hudud sebelum ini dibangkitkan Menteri Besar Kelantan, yang juga Mursyidul Am PAS, Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat yang bercadang untuk melaksanakannya di negeri itu.

Ia bagaimanapun ditentang Pengerusi DAP, Karpal Singh.


Persoalannya kenapa Nik Aziz mengucapkan terima kasih kepada pakatan pembangkang yang bermesyuarat bagi menjawab kenyataan yang dibuat oleh Nik Aziz mengenai hukum hudud.

Apakah 'game' yang dimainkan oleh Nik Aziz hanya untuk menjerat Umno sahaja. 

terbukti Nik Aziz adalah mastermind dalam game hudud ini.

1 maut, 1 cedera parah kren patah di MelakaMELAKA TENGAH: Seorang pekerja kontraktor mengecat di sebuah kompleks beli belah di bandar Hilir, di sini terbunuh manakala rakannya cedera parah selepas kren Skylift yang dinaiki mereka patah sebelum terjatuh, pagi tadi.

Dalam kejadian kira-kira jam 10 pagi itu, kedua-dua mangsa warga Indonesia berada dalam sangkar kren terbabit sebelum terjatuh pada ketinggian kira-kira 10 meter.

Majlis YB Dato Hamidah terus mendapat Sambutan Penduduk


Majlis yang diadakan oleh YB Dato Hamidah Osman terus mendapat sambutan hangat daripada penduduk sekitar. Malam tadi bertempat di Kampung Pisang satu majlis jamuan hariraya telah diadakan oleh JKKK kampung Pisang.

Lebih 500 orang hadir dalam majlis itu yang bermula pada 8.45 malam. YB Dato Hamidah Osman Adun Sungai Rapat turut bersama-sama meraikan majlis tersebut.

Dalam majlis tersebut YB Dato Hamidah sudi menyumbangkang 'PA system' kepada semua ketua-ketua kampung dalam Dun Sungai Rapat. Sejumlah 12 ketua kampung yang berkhidmat dalam DUN Sungai Rapat. Sebelum ini ketua-ketua kampung dalam DUN Sungai Rapat mendapat sumbangan kamera digital bagi mengemaskinikan blog ketua kampung.

Dalam ucapan YB Dato Hamidah, beliau menekankan agar masyarakat dalam kawasan kampung Pisang supaya bersatu dan bermuafakat kerana hanya dengan inilah kehidupan kita lebih harmoni. Kata Hamidah lagi, " janganlah cari titik perbezaan dan carilah titik persamaan yang wujud dalam kehidupan kita".

Penduduk Kampung Ditumbuk dan Dicucuh Api rokok oleh Unit Amal PAS Di Seremban


Seorang penduduk kampung mendakwa dia ditumbuk didada dab dicucuh api rokok ditangan kiri semasa mereka sedang berbincang dengan Unit Amal bagi membantah ceramah Mat Sabu dikawasan mereka

Mahadhir Yusof 35, berkata sebelum kejadian dia sedang berunding dengan dua anggota unit Amal untuk mendapatkan kebenaran bagi memasuki lokasi ceramah untuk berjumpa dengan Mat Sabu.

"Saya berunding secara baik, walaupun mereka tidak membenarkan kami melepasi sekatan di jalan masuk ke lokasi ceramah.

"Tiba-tiba saya ditumbuk bertalu-talu mengenai dada dan tangan kiri saya terasa pedih dipercayai akibat dicucuh dengan apai rokok", katanya diRahang dekat Ampangan Seremban.

Mahadhir mengesahkan anggota Unit Amal PAS yang melakukan tumbukan dan mencucuk api rokok tersebut.

"Memang saya rasa sakit dan marah ketika itu tetapi saya masih dapat mengawal perasaan sambil cuba metenteramkan keadaan yang agak tegang", katanya lagi

Menurutnya lagi laporan Polis telah dibuat di Balai Polis Seremban 2.

"saya kesal pihak pembangkang bebas menghantar memorandum kepada pemimpin tertinggi kerajaan tetapi kami tidak dibenarkan berbuat demikian.

"Kekecohan dilakukan oleh Uni Amal PAS bukan nya daripada kami",kata Mahadhir lagi


Namewee Serang Utusan Malaysia Kerana Kritik Nasi lemak BabinyaNamewee buat hal lagi setelah Utusan kritik filem sampahnya nasi lemak babi.

Kali ini dia mengutuk akhbar Utusan Malaysia melalui video klip selama 2 minit 43 saat yang dimuat naik ke laman Youtube bermula semalam.

Video klip berkenaan diberi tajuk Namewee FxxK Utusan dan setakat ini, hampir 15,000 hits diperoleh video berkenaan.

Marah Namewee kali ini dikatakan berpunca daripada sebuah rencana dalam Utusan Malaysia yang bertajuk Bukan Nasi Lemak 2.0, soalnya Namewee…

Rencana tersebut menzahirkan pandangan penulisnya yang tidak senang dengan sikap Namewee yang cuba menjadi hero 1Malaysia melalui filem Nasi Lemak 2.0 arahannya setelah beberapa kali bertindak menghina orang Melayu dan agama Islam sebelum ini.

Dalam rencana berkenaan, penulisnya berkata; Jika diberi tiket percuma pun, saya tidak mahu menonton filem ini.

Tidak seperti kelaziman di mana Namewee akan menyanyi lagu rap untuk meluahkan marahnya, dia kali ini hanya berkata-kata dengan menggunakan bahasa Melayu pasar dan perkataan-perkataan lucah.

Namewee kelihatan sangat marah apabila penulis berkenaan memberitahu tidak mahu menonton filemnya.

Padanya, penulis berkenaan harus menonton dahulu filem tersebut dan kemudian baru menulis pandangannya.

Wartawan Utusan Malaysia berkenaan pula dalam rencananya berkata, Namewee sudah terlalu banyak mengguris hati dan perasaan rakyat Malaysia sebelum ini.

“Tentu kita belum dapat melupakan lagi, pemuda yang berasal dari Johor ini pernah dengan lagu Negarakuku, memperlekeh negara dan menghina wanita Islam bertudung dan azan subuh.

“Selepas itu, dia atau nama sebenarnya Wee Meng Chee buat hal lagi dengan menghina TNB dan dalam lagu bertajuk Kawanku menghina Melayu dengan lirik ‘Melayu Balik Hutan Jadi Sakai’.

“Dan ada lagi, dia membuat satu lagi klip video yang menghina Guru Besar dan Kementerian Pelajaran dengan perkataan-perkataan lucah,” katanya dalam rencananya itu.

Bagi penulis berkenaan, siapa Namewee untuk bercakap mengenai perpaduan antara kaum.

“Alahai, dia pula bercakap pasal 1Malaysia. Adakah anak muda ini sedar, bukankah perpaduan di negara ini dipupuk dengan cara kita menghormati setiap kaum yang ada.

“Bukan dengan menghina dan memperlekehkan sesuatu kaum dan negaranya seperti yang disiarkan di YouTube,” katanya.

Bagi wartawan Utusan Malaysia, kalau mahu bercerita mengenai filem yang mengambarkan aspirasi semua rakyat, maka filem Estet arahan Mamat Khalid lebih hebat dan berkesan.

Filem Nasi Lemak 2.0 dibintangi beberapa artis dan pelakon popular tempatan seperti Afdlin Shauki, Datuk David Arumugam dan Adibah Noor.

774 wanita kita gersang cinta cair Pada Lelaki NigeriaKoleksi surat, skrip dan puisi cinta serta gambar lelaki berkulit putih kacak, antara bahan ditemui polis dalam komputer riba warga Nigeria yang digunakan mereka untuk mengaut RM24 juta daripada 774 wanita tempatan dalam tempoh lapan bulan pertama tahun ini.

Statistik Polis Diraja Malaysia (PDRM) juga mencatatkan sepanjang 2010 hingga Ogos lalu, seramai 232 warga Nigeria ditahan kerana terbabit penipuan Internet dengan menyasarkan wanita Malaysia sebagai mangsa.

Pengarah Jabatan Siasatan Jenayah Komersial (JSJK) Bukit Aman, Datuk Syed Ismail Syed Azizan, berkata siasatan polis mendapati sindiket penipuan warga Nigeria di negara ini mempunyai skrip atau ayat cinta yang dicipta khusus bagi memancing wanita tempatan terutama mereka yang kesepian dan ketandusan kasih sayang.

“Taktik atau cara yang mereka lakukan ialah menghantar e-mel atau mesej melalui laman sembang sosial di Internet seperti facebook, Tagged dan Wayn kepada ratusan mangsa dalam sehari,” katanya.

Menurutnya, hasil siasatan pada komputer riba yang digunakan seorang ahli sindiket terbabit, pihaknya menemui skrip berkenaan bersama fail lain yang siap disusun atur dalam pelbagai versi bagi menjayakan rancangan mereka.

Kg. Ara Payung Terus berada dalam keadaan SelamatKampung Ara Payung iaitu sebuah kampung terpencil berdekatan dengan pekan Batu Gajah. Kampung ini juga mempunyai penduduk lebih 2000 penduduk. Dulu kampung ini menjadi sarang pembangkang untuk bertapak setelah kepimpinan JKKK ditukar semuanya kembali stabil.


Satu majlis jamuan hariraya telah diadakan di kampung Ara Payung semalam dan lebih 500 orang hadir ke majlis itu. Ini menunjukkan walaupun majlis dibuat dalam waktu kerja namun penglibatan penduduk memang memuaskan.
Antara yang hadir dalam majlis ini


YB Dato Hamidah Osman Adun Sungai Rapat turut hadir bagi memeriahkan majlis itu. Dalam majlis itu juga YB Dato Hamidah turut menyumbangkan sumbangan peribadi kepada bakal-bakal haji yang akan berangkat ke Mekah. YB Dato juga mengucapkan selamat berangkat ke Tanah Suci dan selamat kembali ke tanahair dengan Haji yang mabrur.


Dalam majlis itu juga YB Dato Hamidah tidak lupa untuk memberikan duit raya kepada anak-anak di Kampung Ara Payung.

Akhirnya Pakatan Sepakat tidak laksana Hukum Hudud


Pembangkang berjaya tolak cadangan Nik Aziz kerana tak tepati dasar bersama


Pakatan pembangkang sepakat tidak akan melaksanakan undang-undang hudud seperti yang dicadangkan Menteri Besar Kelantan, Datuk Nik Aziz Nik Mat kerana pelaksanaannya tidak menepati dasar bersama pakatan itu, Perlembagaan Persekutuan dan kandungan Buku Jingga.

Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim berkata, pihaknya menghormati pendirian PAS berhubung undang-undang berkenaan tetapi pada masa sama menerima perbezaan pendirian DAP yang membantah pelaksanaannya.

Kita tak boleh nafikan hak mana-mana pihak untuk mengemukakan pendirian tetapi kita terikat dengan dasar bersama dan Perlembagaan Persekutuan. - Anwar Ibrahim, Ketua Pembangkang“Kita tak boleh nafikan hak mana-mana pihak untuk mengemukakan pendirian tetapi kita terikat dengan dasar bersama dan Perlembagaan Persekutuan,” katanya selepas mempengerusikan mesyuarat pakatan pembangkang selama kira-kira tiga jam di ibu pejabat PAS, Jalan Raja Laut di sini, lewat malam tadi.

Turut hadir, Presiden PAS, Datuk Seri Abdul Hadi Awang, Penasihat DAP, Lim Kit Siang, Pengerusi DAP, Karpal Singh dan Presiden Parti Keadilan Rakyat (PKR), Datin Seri Dr Wan Azizah Wan Ismail.

Isu hudud dibangkitkan Nik Aziz yang juga Mursyidul Am PAS sebelum ini yang bercadang untuk melaksanakannya di Kelantan. Bagaimanapun, cadangan itu mendapat bantahan rakan sekutu parti itu, DAP.

Ditanya sama ada keputusan itu akan berubah pada masa akan datang, Anwar berkata, pihaknya tidak mempunyai sebarang masalah membincangkan perkara itu jika ia dibangkitkan. 

Anwar berkata, pakatan pembangkang juga tidak boleh menafikan hak mana-mana pihak untuk mengemukakan pandangan berhubung isu itu.

“Kita mengambil berat pandangan itu dengan serius, mereka (DAP) juga mengkaji dan menghormati (pandangan PAS),” katanya.

Yang pastinya PAS usah menuding jari terhadap UMNO kerana mereka tidak berjaya melaksanakan hukum hudud kerana dalam pakatan sendiri PAS tidak mampu membuat sebarang keputusan.

DAP Kata Pergi Mampusla Dengan PAS, Nik Aziz terus Kecut
Cadangan PAS untuk melaksana undang-undang hudud ke atas orang Islam di Kelantan terus mengalami jalan buntu seperti yang diputuskan walau hangat dibincangkan dalam mesyuarat majlis pimpinan Pakatan Rakyat malam tadi.

Bagaimanapun, ketua umum Pakatan Datuk Seri Anwar Ibrahim berkali-kali menasihati PAS agar jangan sesekali mengeluarkan soal hudud dan negara Islam kerana menghormati rakan separti DAP


Majlis itu juga terpaksa menerima pendirian DAP yang menentang keras cadangan berkenaan

DAP tidak menuggu lama terus memberi amaran kepada PAS, "jika Pas dah buat keputusan untuk laksanakan hudud, kami akan keluar pakatan rakyat"

DAP cuba memberi amaran kepada Nik Aziz,"pergi mampusla dengan PAS", jika tidak kerana DAP Pas tidak boleh hidup.

Anwar yang mempengerusikan mesyuarat terasa kecut telur kerana keinginan untuk melihat pemimpin bukan Melayu memerintah Malaysia mungkin hanya tinggal kenangan sahaja.

Wednesday, September 28, 2011

Jawapan untuk Anwar IbrahimPuasa…puasa juga. Raya…raya juga. Tetapi Anwar 'balun' Cina Doll tanpa rasa bersalah kemudian dengan mudah pemimpin Umno disalahkan itulah perangai buruk  Ketua Umum PKR  Datuk Seri Anwar Ibrahim.

Tanpa segan silu Anwar menunjukkan mukanya kepada rakyat marhaen yang melihat segala benda sulitnya membalun Cina Doll. Apakah itu UMNO yang salah?

YB Dato Hamidah Osman Kini Menjadi Mej. Jen. Kehormat (Rela)
Tahniah kepada YB Dato Hamidah Osman diatas pemakaian Pangkat Kehormat RELA iaitu Mej. Jen. Kehormat (RELA). Dengan pemakaian pangkat ini maka RELA negeri Perak akan terus mantap dalan perlaksanaan tugas demi membantu dalam ketenteraman awam.


Tahniah sekali lagi buat Mej Jen. Kehormat (RELA)YB Dato Hamidah Osman Adun Sungai Rapat juga Exco Kanan Kerajaan Negeri Perak.

300 tetamu hotel dipindahkan akibat letupan di Empire Shopping
Kira-kira 300 tetamu Hotel Empire turut dipindahkan sebagai langkah berjaga-jaga berikutan kejadian letupan di Empire Shopping Gallery, Subang Jaya awal pagi tadi yang dikenalpasti berpunca dari letupan tangki gas.


Polis sebentar tadi mengesahkan kejadian letupan kuat yang menggegarkan pusat membeli belah Empire Gallery pada jam 3.30 pagi tadi sehingga mencederakan empat individu.

Ketua Polis Daerah Subang, Asisten Komisioner Zainal Rashid Abu Bakar, berkata punca kejadian masih disiasat dan laporan terkini akan dikeluarkan pasukan bomba serta Jabatan Keselamatan dan Kesihatan Pekerjaan (DOSH).


Beliau berkata, letupan di bahagian bawah bangunan itu mengakibatkan cermin bangunan pecah membabitkan tiga kedai makan.

"Dua daripada mangsa adalah warga asing yang bekerja sebagai pengawal keselamatan di situ manakala dua lagi warga tempatan.

"Semua mangsa dihantar ke Pusat Perubatan Universiti Malaya (PPUM) untuk mendapatkan rawatan," katanya.

Pengumuman Rombakan Kabinet Negeri Sarawak Petang Ini?Desas-desus kuat mengatakan bahawa Kerajaan Negeri Sarawak yang baru menerima mandat dari rakyatnya dalam pilihanraya negeri ke-12 (PRN 12) yang lalu akan melakukan rombakan besar petang ini.

Pehin Sri Haji Abdul Taib Mahmud, Ketua Menteri Sarawak dijangka bakal mengumumkan, pada jam 3 petang ini, senarai baru nama-nama menteri negeri termasuk kontroversi bagi mengisi jawatan Timbalan Ketua Menteri 1 yang dikosongkan akibat kekalahan bekas Timbalan Ketua Menteri dahulu, Datuk Patinggi Tan Sri Dr. George Chan Hong Nam dalam PRN 12 tersebut.

Dr. George Chan juga telah mengumumkan perletakkan jawatannya sebagai Presiden SUPP ekoran kekalahan teruk parti tersebut dalam PRN 12 Sarawak yang lalu.

Apa pun, kita tunggu sejauh mana kebenaran rombakan tersebut dan sama ada benar atau tidak ia bakal diumumkan jam 3 petang ini.

Letupan di pusat beli-belah di Subang Jaya, empat cedera

Satu letupan kuat di pusat beli-belah Empire Shopping Gallery, dekat Subang Jaya, awal pagi tadi menyebabkan empat cedera setakat ini.

Kejadian jam 3.40 pagi itu turut menyebabkan kerosakan teruk beberapa premis termasuk rangkaian cafe terkenal dengan bumbung dan kaca beberapa premis lain runtuh dan pecah.
Polis percaya letupan yang berlaku di pusat beli-belah di Empire Gallery di Subang Jaya, awal pagi tadi disyaki berpunca daripada kebocoran gas di bahagian bawah bangunan terbabit.

Ketua Polis Subang, Asisten Komisioner Zainal Rashid Abu Bakar, berkata setakat ini lebih 30 premis sebahagian besar kedai makan mengalami kerosakan akibat letupan yang berlaku kira-kira jam 3.40 pagi itu.Selain itu turut musnah dua kereta jenis Volkswagen Golf GTi dan Honda musnah dalam letupan itu.

Misteri Wan Azizah memakai Sarung Tangan Disebelah Kanan

Wan Azizah atau panggilan manja dari Anwar Ibrahim 'Sepat Kering' sering dilihat terlalu ganjil dalam keadaan cuaca panas memakai sarung tangan ala trafik. Yang peliknya Sepat kering ini memakai sarung tangan disebelah tangan kanan. Apa yang ada disebalik Kak Wan memakai sarung tangan ini:

1. Ada berita panas mengatakan bahawa Kak Wan tidak boleh bersentuh dengan Anwar Ibrahim kerana mereka bukan lagi suami Isteri kerana mereka telah bercerai disebabkan perselisihan faham mengenai skandal seks Anwar dengan ramai wanita. Tetapi mereka terpaksa berpura-pura mesra seperti suami isteri agar penyokong PKR percaya bahawa Anwar Ibrahim seorang yang warak.

2. Ada juga berita panas mengatakan Kak Wan terlalu jijik bersalam dengan orang ramai sehinggakan terpaksa memakai sarung tangan disebelah kanan.

3. Ada lagi berita yang mengatakan Kak Wan mengalami sakit kulit yang lalu kritikal dan boleh berjangkit bila bersalaman dengan orang ramai.

Banyak andaian yang boleh kita buat apabila seseorang itu berkelakuan pelik tidak seperti biasa almaklumlah manusia 'Anugerah Tuhan'

PAS Akan Setuju Gugur Hukum Hudud selepas Mesyuarat Hari ini.Meskipun arahan dikeluarkan untuk semua pemimpin Pakatan Rakyat menutup mulut mengenai Hudud sehingga mesyuarat mengenainya diadakan esok, namun ramai yang menjangkakan yang PAS akan menggugurkan saja Hudud memandangkan ianya bertentangan dengan aspirasi Pakatan Rakyat.

Setakat ini, Presiden PAS sendiri tidak membuat sebarang kenyataan mengenai isu ini kemungkinan besar kerana buntu. Jelas, PAS, DAP dan PKR kini tersepit dan seperti biasa menyalahkan UMNO kononnya isu hudud ini ditimbulkan UMNO untuk memerangkap mereka.

Umum tahu yang mula-mula membangkitkan semula isu hudud bukanlah UMNO, bukan Najib, dan bukan juga Tun Dr. Mahathir tetapi Mursyidul Am PAS sendiri, iaitu Nik Aziz setelah terdedah bahawa rakyat Kelantan yang paling banyak menghidap HIV/AIDS.

Lalu, bagaimana pula jika Nik Aziz yang cakap, UMNO pula yang dituduh memerangkap? Takkanlah UMNO yang mengupah Nik Aziz untuk memerangkap Pakatan Rakyat? Dan takkanlah UMNO pula yang menyuntik rakyat Kelantan dengan HIV/AIDS?

Lagipun Pakatan Rakyat tidak seharusnya boleh diperangkap atau terperangkap dalam isu seperti ini jika ketiga-tiga parti benar-benar mempunyai hala tuju, prinsip dan manifesto yang jelas, pasti dan utuh.

Perbalahan yang berlaku hanya membuktikan lagi bahawa kesepakatan Pakatan Rakyat sebenarnya amat rapuh malah mungkin tidak wujud sama sekali melainkan hanya lakonan di hadapan rakyat semata-mata.

PAS sebenarnya sedar, walaupun Nik Aziz mungkin tidak sedar, bahawa untuk melaksanakan hudud bukanlah mudah. Kalaupun Kelantan dibenarkan untuk menggunapakai undang-undang hudud, mereka perlu terlebih dahulu merangkanya dan menggubal undang-undang negeri dengan terperinci. Mereka tidak boleh terus melaksanakannya dengan sekelip mata dan di masa yang sama mengharapkan agar statistik jumlah penghidap HIV/AIDS di Kelantan akan menjunam dalam sekelip mata juga.

Undang-undang hudud jika tidak diperincikan secara halus akan membawa kepada kezaliman.

Dengan rekod mahkamah Kelantan yang sanggup melepaskan Mat Sabu dari tuduhan khalwat walaupun bukti begitu jelas, bagaimanakah kita dapat meyakinkan diri yang pegawai-pegawai agama yang ada dapat berlaku adil dalam kes-kes lain?

Bagaimana kita memastikan yang mahkamah hudud Kelantan akan berlaku adil kepada semua termasuk pemimpin-pemimpin PAS yang berzina dengan isteri rakan mereka? Bagaimana kita dapat diyakinkan bahawa jika pemimpin PAS yang terlibat dalam kesalahan, maka mereka tidak akan diampunkan begitu saja oleh Pendita Nik Aziz sepertimana yang dilaporkan berlaku dalam kes ADUN Selinsing?

Lebih membimbangkan lagi ialah hakikat bahawa Kelantan menjuarai kes-kes rogol, liwat, cabul dan sebagainya yang berkaitan dengan seks. Memandangkan tidak ada satu pun kes-kes ini yang mempunyai empat saksi dari kalangan manusia waras, lagi yang suci dari dosa, yang dengan sengajanya menunggu melihat sehingga jenayah tersebut berlaku sebelum mencekup pesalah, maka bagaimanakah keadilan dapat ditegakkan bagi pihak mangsa?

Bukankah mengikut hudud, jika seorang wanita yang belum berkahwin dirogol dan kemudiannya mengandung, akan berhadapan dengan tuduhan zina jika gagal mengemukakan empat saksi dari kalangan manusia suci dan waras?

Jika perkara ini tidak digariskan dengan terperinci, bayangkan entah berapa ramai mangsa rogol yang mengandung akan direjam kerana dituduh berzina? Entah berapa ramai perogol yang akan terlepas dan bermaharajalela?

Atau apakah ini yang sebenarnya Ustaz-ustaz PAS inginkan iaitu agar mereka dapat melampiaskan nafsu di mana saja kerana tidak mungkin tertangkap selagi tiada empat saksi?

Namun, apa yang lebih memusykilkan lagi kita semua ialah hakikat bahawa Presiden PAS sendiri, iaitu Hadi Awang telah menyatakan bahawa hudud bukanlah ciri-ciri utama negara Islam tetapi hanya mewakili 0.001% dari kenegaraan Islam tatkala ditanya mengenainya sewaktu menerajui Terengganu satu ketika dahulu.

Manakala di dalam Muktamar yang lalu pula, PAS telah pun mengumumkan penukaran hala tuju daripada Negara Islam kepada Negara Kebajikan yang mana undang-undang hudud pastinya tidak lagi akan menjadi persoalan.

Nampaknya, PAS sebenarnya telah diperangkap oleh Nik Aziz secara tak sengaja akibat terlalu tertekan dan kalut untuk menepis hakikat kerosakan moral rakyat Kelantan yang jauh lebih tinggi berbanding negeri-negeri lain.

Sebenarnya PAS tidak perlu mengarahkan semua pemimpin PR menutup mulut dalam isu ini, lebih wajar jika mereka menutup mulut Nik Aziz seorang sejak dari dulu lagi.

Jika kita percaya dengan hukum karma, maka apa yang berlaku kepada Nik Aziz bolehlah dikatakan sebagai ‘karma’. Ertinya, Nik Aziz telah terkena kutukan sendiri iaitu segala apa yang ditohmah dan dihinanya terhadap orang lain terutamanya Tun Dr. Mahathir kini sedang menimpa dirinya sendiri. Tindakan PAS terus ‘membela’ Nik Aziz umpama ‘membela’ hantu raya yang akhirnya akan tetap memakan tuannya. Mungkin sebab itu Nik Aziz hari ini menyatakan yang DAP umpama takut melihat hantu.

Kita yakin, dalam mesyuarat esok, PAS tetap akan akur kepada ‘kehendak’ politik Pakatan Rakyat Mesyuarat berkenaan hudud esok hanyalah untuk mencari alasan yang terbaik untuk tidak melaksanakan hudud dan bukannya untuk berbincang mengenai akan atau tidak akan melaksanakan hudud.

Namun, walau apapun keputusan mesyuarat tersebut, yang pastinya agama tetap akan dipermainkan dan UMNO tetap akan dipersalahkan.

Bunuh dan Campak nenek dalam kolahKAJANG: Seorang nenek bukan saja ditikam di leher, tetapi kepalanya turut dihentak dengan objek keras sebelum tubuhnya diseret dan dicampakkan dalam kolah bilik mandi di rumahnya di Kampung Pasir Baru Peringkat, Jalan Sungai Lalang di sini, semalam.

Pembunuhan kejam itu dipercayai bermotifkan samun, tetapi jumlah kerugian belum diketahui berikutan polis belum dapat menemubual keluarga mangsa yang masih trauma.


Mayat mangsa, S Danaletchemee, 64, ditemui berlumuran darah oleh anak keempatnya sebaik lelaki berusia 36 tahun itu pulang daripada kerja pada jam 12 tengah hari.

Menantu mangsa, N Murugan, 35, berkata dia dimaklumkan mengenai kejadian oleh isterinya dan bergegas ke rumah ibu mentuanya itu dari tempat kerjanya.

Menurutnya, sebaik tiba, isterinya K Yasotha, 35, memberitahu abang iparnya, K Krishnan, 36, menemui mayat mangsa berlumuran darah dalam bilik mandi.

“Krishnan memberitahu leher ibu saya ditikam manakala kepalanya dihentak dengan sesuatu. Mungkin ibu mentua dibunuh di dalam biliknya sebelum diseret ke bilik air,” katanya ketika ditemui di tempat kejadian, semalam.

Murugan berkata, sebelum mayat mangsa ditemui, Krishnan sangsi dengan keadaan pintu pagar dan rumah yang tidak berkunci selain terkejut melihat ruang tamu dan bilik berselerak.

Sementara itu, Ketua Polis Daerah Kajang, Asisten Komisioner Ab Rashid Ab Wahab, berkata polis menerima panggilan telefon daripada keluarga mangsa pada jam 1 tengah hari memaklumkan seorang warga emas ditemui mati di dalam tandas.

Katanya, siasatan awal mendapati mangsa disamun dan ditikam di leher selain terdapat kecederaan akibat dihentak objek tumpul di dahi.

“Polis percaya jenayah ini dilakukan lebih daripada seorang suspek. Pasukan forensik tidak menemui sebarang kesan umpilan pada pagar dan pintu rumah berkenaan dan ini menunjukkan suspek mungkin mengenali mangsa kerana jenayah dilakukan terancang.

“Polis turut menemui parang yang dipercayai digunakan suspek untuk membunuh mangsa di dapur manakala sebilah pisau ditemui di dalam laci rak di dapur yang siap dicuci,” katanya ketika ditemui di tempat kejadian.

Ab Rashid berkata, polis turut menemui kesan darah mangsa dari kawasan bilik tengah hingga ke dapur dan dipercayai suspek mengheret mangsa untuk ditelungkupkan dalam kolah air selepas dibunuh.

Katanya, pasukan forensik sudah mengambil kesan cap jari pada senjata berkenaan dan polis akan merakam keterangan keluarga mangsa dalam masa terdekat.

“Mayat mangsa sudah dihantar ke Hospital Serdang (HS) untuk bedah siasat dan polis mengklasifikasikan kes terbabit sebagai bunuh dan akan disiasat mengikut Seksyen 302 Kanun Keseksaan (KK),” katanya.

Beliau meminta orang ramai yang melihat kelibat individu mencurigakan di kawasan rumah mangsa sebelum kejadian supaya menghubungi balai polis berhampiran untuk memberikan maklumat.


Kerajaan Tidak Pernah menolak Hudud Cuma Pembangkang yang memainkan isu itu.Kerajaan tidak pernah menolak pelaksanaan hukum hudud di negara ini, sebaliknya komited untuk menyeragamkan undang-undang Islam di semua negeri yang tertakluk dalam Perlembagaan Persekutuan.

Penasihat Agama kepada Perdana Menteri, Datuk Seri Dr. Abdullah Md. Zin berkata, kerajaan tidak pernah menafikan hukum itu, namun pelaksanaannya perlu ada kesesuaian dan fleksibilitinya.

"Kita tidak nafikan hukum hudud dan qisas tetapi pembangkang pula jangan terlalu ghairah dan bersikap retorik menggunakan idea itu semata-mata untuk menarik perhatian rakyat.

"Kerajaan sentiasa komited dalam melaksana dan memperbaiki sistem perundangan Islam di negara ini. Ia dapat dibuktikan dengan wujudnya undang-undang syariah di negara ini," katanya lagi.

Jelas beliau, sejak zaman sebelum merdeka lagi, rakyat dapat menyaksikan usaha kerajaan untuk memantapkan lagi sistem perundangan Islam di negara ini.

"Sebab itu majlis agama negeri dibentuk, Undang-Undang Syariah diwujudkan yang diketuai oleh Majlis Raja-Raja, manakala bagi negeri yang tidak mempunyai Sultan ia akan dipengerusikan oleh Yang di-Pertuan Agong sendiri.


Berikut adalah kronologi Proses Permohonan Kelantan Untuk Laksanakan Hukum Hudud (sejak tahun 1993)

1. Selesai tiga tahun mengambil alih pemerentahan Kelantan iaitu pada tahun 1993, Menteri Besar Nik Abdul Aziz Nik Mat memberi tahu kepada rakyat bahawa kerajaannya akan menunaikan janji manifestonya iaitu melaksanakan hukum hudud di Kelantan.

2. Rang Undang-Undang Jenayah Syariah ll Kelantan itu kemudian dibahaskan dalam Persidangan Dewan Undangan Negeri selama beberapa hari dan mendapat persetujuan lebih 1/3 ahli Dewan Rakyat.

3. Rang undang-undang itu kemudian dibawa menghadap Sultan Kelantan untuk diperkenankan dan ditandatangani. Dengan sedikit penerangan dan ceramah mengenai hukum hakam Islam iaitu hudud terkandung sebanyak 0.001 peratus dari keseluruhan syariah, iaitu bersetujulah Baginda Sultan Ismail Petra dan terus menurunkan tandatangan.

4. Selama setahun hukum hudud PAS diluluskan, iaitu dari tahun 1993 sehingga akhir tahun 1994 , Nik Aziz Nik Mat dan wakil-wakil rakyat PAS Kelantan membuat ceramah keseluruh negeri untuk menyatakan bahawa hukum hudud PAS akan di laksanakan

5. Bagaimanapun, kata PAS bahawa Perdana Menteri Datuk Seri Dr Mahathir Mohamad tidak bersetuju dan dengan itu, keseluruhan fatwa Nik Aziz menuduh orang UMNO kafir kerana menolak hukum Allah.

6. Bagi Tun Dr Mahathir, jika PAS hendak melaksanakan hukum hudud, laksanakanlah di Kelantan iaitu negeri pimpinannya bukan diseluruh semenanjung Malaysia sebab negeri lain masih diperintah olih kerajaan Barisan Nasional (BN) yang terdiri daripada kaum Cina, India, Iban, Kadazan dan sebagainya.

7. Dia nak buat hudud, buatlah di Kelatan. Kenapa perlu laksanakan sehingga ke negeri lain. Saya sendiri nak tengok bagaimana Nik Aziz potong tangan pencuri, sebat penzina dan merejam perogol ? kata Dr Mahathir pada tahun 1994.

8. Nik Aziz terdiam dan merasakan PAS Kelantan mula terjerat dengan tindak tanduk sendiri untuk melaksanakan hukum hudud. Tun Dr Mahathir sudah memberikan lampu hujau, malah bersedia mengambil hudud PAS untuk dilaksanakan di Malaysia jika ia berjaya membenteras kegiatan jenayah dan menepati 100 syariah Allah.

9. Selepas berbincang sesama mereka, Nik Aziz mengeluarkan kenyataan, Kelantan akan tetap melaksanakan hudud kerana sudah mendapat perkenan Sultan Kelantan selaku ketua agama di Kelantan.

10. Dr Mahathir kata okey.. Teruskan kita nak tengok..

11. Kemudian pada 31 Januari 1995, berlakulah peritiwa menggemparkan di Kelantan iaitu Ahli Parlimen Nilam Puri (sekarang Parlimen Peringat) Mohamad Sabu di tangkap berkhalwat dengan seorang suri rumah yang juga saorang isteri kawan baiknya di bilik 121, Hotel Perdana Kota Bahru.

12. Ketika serbuan dibuat oleh tujuh orang Penyelia Agama ke bilik itu, Mohamad Sabu hanya memakai kain tuala berwarna hijau (Hak Milik Kerajaan) dan pasangannya, Norma Halim hanya tidak bertudung kepala.

13. Kedua-duanya sedang berada diatas katil, Mohamad Sabu menyandar dikepala katil, ditangan Norma ada sebotol kecil ubat seperti makjun, bagaimanapun, Norma kata ubat itu ubat buasir.

14. Mengikut hudud PAS Kelantan, jika ditangkap kerana melakukan khalwat, pasangan itu bolih disebat sebanyak 80 kali sebatan. Ia sudah termaktub dan tiada maaf bagi mu.

15. Sejak 31 Januari 1995 sehingga pertengahan tahun 1999, PAS langsung tidak menyebut perkataan hudud. Mereka takut ditempelak oleh rakyat dan UMNO yang sebelum ini pernah mendesak Nik Aziz menjatukan hukuman hudud keatas Mohamad Sabu dan Norma.

16. Selepas empat tahun berlalu, beranggapan bahawa rakyat sudah lupa dengan kes khalwat Mohamad Sabu, maka PAS membangkitkan semula hukum hudud untuk memancing undi kerana tidak lama lagi ada piliharaya (November 1999)

17. Rupa-rupanya, UMNO dan rakyat Kelantan tidak pernah lupa walau pun empat tahun berlaku. Sebaik saja PAS menyebut perkataan hudud, maka rakyat bertanyakan Nik Aziz kenapa hudud tidak dilaksanakan ketika Mohamad Sabu ditangkap khalwat

18. Maknanya, Nik Aziz telah mempermainkan Agama Islam. Apabila penjenayah adalah dikalangan pemimpin PAS Nik Aziz tidak mahu melaksanakan hudud


19. Kini Hudud dimainkan semula setelah PAS dan pakatan Rakyat dirundung malang dengan isu moral zina dan liwat. bagi menutup semua kes tersebut Nik Aziz keluarkan hukum Hudud.

Tuesday, September 27, 2011

Isu Hudud hanya Retorik Politik Nik AzizHakikatnya, isu Hukum Hudud yang dipalu PAS menjadikan parti itu terus kukuh di Kelantan selama 21 tahun. Pas mempergunakan isu hudud untuk meraih simpati rakyat sedangkan Pas tahu mereka tidak akan dapat melaksanakan kerana rakan sebantal mereka DAP sudah pasti tidak akan membiarkan Pas berbuat berbuat begitu.

Dan perjuangan itu yang disalin kulit kepada Negara Berkebajikan pada Muktamar lalu bagi menjaga hati rakan politik khususnya DAP, membingungkan akar umbi parti itu sendiri lantas sesuatu perlu dilakukan bagi meraih semula kepercayaan akar umbi.

Zahid Mat Arip, Bekas Naib Ketua Pemuda PKR: "Pada Muktamar PAS yang lalu Hadi Awang menyatakan tak perlu dilaksana sekarang kerana bukan keutamaan, Nik Aziz kemukakan balik hukum hudud. Ini percanggahan pendapat yang ketara. Dan jangan salahkan SPR, polis dan BN kalau ditolak dalam pilihanraya akan datang. Salahkan diri mereka kerana celaru akan timbul di kalangan rakyat sekarang."

Mohd Sayuti Omar, Penganalisis Politik: "Kenyataan antara satu pemimpin PAS berbeza. Ini kata ketepikan dulu, ini kata nak laksanakan. Walaupun dalam keadaan sebenar Nik Aziz terpaksa ambil masa yang sesuai untuk laksana. Tetapi kenyataan tegas sebab berlaku percanggahan dengan Haji Hadi."

Antara menjaga hubungan baik dalam pakatan pembangkang dan kehendak ahli membuatkan PAS tersepit ditengah-tengah kebuntuan.

Zahid Mat Arip, Bekas Naib Ketua Pemuda PKR: "Nik Aziz sebenarnya bukan sahaja melawan DAP tetapi melawan Hadi dalam isu ini. Inilah tambah celaru rakyat Malaysia tentang kepimpinan PAS. Kalau dalam parti sendiri boleh bertelagah, bagaimana nak tadbir negara Malaysia yang masyarakat berbilang kaum?"

Persoalannya, kenapa Mursyidul Am PAS ini yang sebelum ini dilihat terlalu berlembut dengan DAP tiba-tiba melenting?

Zahid Mat Arip, Bekas Naib Ketua Pemuda PKR: "Isu kes liwat Datuk Seri Anwar Ibrahim, apa pendirian PAS? Apakah nak guna hudud itu dalam isu video Datuk Seri Anwar, isu kalimah Allah, isu penghinaan Mat Sabu terhadap pejuang-pejuang kemerdekaan. Isu air di Kelantan yang tak selesai. Nik Aziz nak tutup semua isu ini dengan kemuka hudud. Itu sahaja, tak lebih daripada itu."

Aataupun, apa yang dilontarkan Datuk Nik Abdul Aziz ini, manifestasi kemarahan akar umbi PAS yang tidak mampu dibendung lagi kerana parti itu dilihat sering tunduk kepada DAP.

Namun, realitinya mampukah hudud dilaksanakan di bumi Malaysia?

Mohd Sayuti Omar, Penganalisis Politik: "Kalau hudud dilihat daripada perspektif politik tidak mungkin hudud dapat dilaksana, kecuali ada persefahaman di kalangan umat islam. Mesti persefahaman PAS, UMNO, semua NGO-NGO Islam sokong hudud, barulah pelaksana hudud dan syariah lain. Tapi kalau terpisah tidak mungkin berlaku."

Panas!! Anwar Berhariraya Dirumah Azmin tanpa Membawa Kak Wan

Hai Abang! Ada lagi ke Video terbaru Abang!

Difahamkan Anwar meluangkan masa hampir dua jam di rumah terbuka Azmin Ali semata-mata untuk melepaskan rindu yang cukup mendalam terhadap pasangan kekasih lamanya Shamsidar Taharin.

Anwar juga tidak membawa Wan Azizah atau dengan panggilan manja oleh Anwar, Sepat Kering. Anwar begitu selesa tanpa Kak Wan dan boleh membicarakan apa sahaja yang dikehendakinya. Azmin  telah memberi ruang seluas-luasnya untuk Anwar bertentang mata dan membicarakan apa sahaja dengan Shamsidar.

Anwar kelihatan terlalu gembira dirumah bekas kekasih lamanya

Bagi yang tidak tahu, Kak Wan cukup benci dengan Shamsidar kerana Kak Wan percaya skandal Anwar dengan Shamsidar memang benar berlaku. Kak Wan bukan sahaja benci dengan Shamsidar malah mendengar nama pun Kak Wan naik Fobia kerana teringat kenangan lama.

PAS Taman Song Choon Terus Mengalami Kehilangan Memori Yang Kritikal


Pas Taman Song Choon terus kehilangan memori yang paling kritikal selepas melihat sambutan yang begitu hangat terhadap majlis jamuan hariraya bersama  perdana menteri yang lepas. Hampir 15,000 warga Dun Sungai Rapat hadir sama-sama bagi memerihkan majlis tersebut.

Seperti yang kita ketahui Pas Taman Song Choon merupakan Pas yang paling kuat berkawan rapat dengan pemimpin DAP dan PKR. Mereka akan sentiasa menyediakan pentas di surau taman Song Choon sebagai tempat pemimpin seperti Nga Kor Ming dan Ngeh Ko Ham menghasut orang Melayu.

Baru-baru ini sebelum majlis jamuan Hariraya bersama Perdana Menteri mereka mempergunakan PAS terutamanya imam surau Taman Song Choon menghasut penduduk setempat supaya tidak hadir ke majlis itu. Yang anehnya bila majlis jamuan yang dibiayai oleh Nga Kor Ming dan Ngeh Ko Ham, Pas begitu kebulur untuk menikmati makanan yang disediakan oleh pemimpin Cina itu yang juga beragama Kristian, seolah-olah penyokong Pas Taman Song Choon begitu  kebulur dengan makanan yang disediakan oleh pemimpin Kristian.

Setelah mereka gagal memboikot majlis jamuan hariraya bersama Perdana Menteri PAS Taman Song Choon cuba menghasut rakyat dengan memburuk-burukkan majlis itu.

Imam Surau Taman Song Choon Zulkifli Tapison merupakan dalang yang paling hina yang menjadi rantaian yang begitu kuat kepada pemimpin DAP yang beragama Kristian. Zulkifli ini adalah imam yang hipokrit didepan cakap lain dan di belakang cakap lain. Zulkifli juga merupakan pencadang kepada Calon Pas yang tewas kepada YB Dato Hamidah pada PRU12 iaitu saudara Radhi Zainon yang sekarang digelar 'ustaz' celup.
Inilah replika yang cuba dimanipulasikan oleh PAS Taman Song Choon

Berbalik kita kepada satu isu baru yang dimainkan oleh blog upahan Zulkifli Tapison yang memburuk-burukkan imej YB Dato Hamidah, jom kita teliti tuduhan bodoh blogger itu:


Itulah blogger bodoh yang bernama Azizul Nizam cuba membawa rakyat Taman Song Choon kearah yang paling bodoh setaraf pencacai DAP. sebelum saya menjawab kenyataan bodoh Azizul Nizam di atas cuba teliti gambar dibawah:

Timbalan Pengerusi SAR membawa Replika Ucapan Terima Kasih untuk diSerah kepada Perdana Menteri

Sekali tengok orang bodoh pun dapat membaca siapa yang memberi kepada siapa, si bangang Azizul Nizam mengatakan Perdana menteri menyerahkan replika terima kasih kepada Timbalan pengerusi Sekolah Agama Rakyat.

Cuba lihat Timbalan pengerusi SAR yang membawa replika terima kasih dan diserahkan kepada Perdana menteri bukannya Perdana Menteri menyerahkan kepada Timbalan Pengerusi SAR. Sebagai yang mewakili rakyat dikawasan Taman Song Choon Timbalan pengerusi SAR menyerahkan sebuah replika tanda terima kasih rakyat kepada perdana Menteri yang telah meluluskan sejumlah RM100,000.00 pada 2007 untuk pembinaan Sekolah Agama Rakyat. Apa salahnya mengucapkan terima kasih kepada pemimpin Islam.

Adakah isu ini yang mendatangkan marah kepada pemimpin DAP sehinggakan Pengerusi SAR Zulkifli Tapison enggan datang pada saat-saat terakhir untuk mengucapkan tanda terima kasih kepada Perdana menteri. Zulkifli Tapison yang juga Pengerusi SAR sanggup 'menjilat' pemimpin DAP hanya untuk dilonggok sejumlah wang bagi membuat jamuan Hariraya sehinggakan untuk mengucapkan terima kasih kepada pemimpin Islam sendiri pun Zulkifli tidak mahu. 

Inilah hakikat PAS di taman Song Choon yang sudah rosak akhlak mungkin terminum 'Holy Water' yang disediakan oleh pemimpin DAP seperti Nga Kor Ming, Ngeh Ko Ham, Chang Meng Kai dan Chang Li Kah. 

Jika inilah keadaan pemimpin yang akan diangkat oleh rakyat menjadi pemimpin alamat musnah semuanya akhlak umat Islam di kawasan DUN Sungai Rapat.
Inilah wajah Blogger Melayu Upahan DAP

Untuk blogger yang bernama Azizul Nizam janganlah menipu masyarakat dalam Dun Sungai Rapat dengan kenyataan yang tidak ada fakta kerana masyarakat DUN Sungai Rapat sudah faham perangai buruk PAS, sehingga ada penyokong PAS yang membela anjing dan dibawa masuk ke rumah kerana ada fatwa pemimpin PAS dalam DUN Sungai Rapat bahawa membela anjing dan membawa anjing masuk dalam rumah adalah dibolehkan.

Moral of the storynya PAS Dun Sungai rapat telah mengalami kehilangan memori yang agak teruk wajar di formatkan semula kerana bermacam-macam virus telah memasuki kepala Hotak pemimpin PAS dalam Dun Sungai Rapat.