Sunday, April 22, 2012

Khairat Kematian: Samada Radhi Zainon tak faham atau saja buat-buat tak fahamPosting diatas baru sahaja dibuat oleh seorang blogger pakatan pembangkang milik Radhi Zainon iaitu mengaku calon DUN Sungai Rapat Pakatan Rakyat/PAS/DAP/PKR telah mempertikaikan di mana duit khairat kematian.


Samada Radhi Zainon faham atau sengaja buat-buat tak faham kita pun tak tahu atau sengaja hendak menimbulkan kebencian orang ramai kepada YB Dato Hamidah Osman.

Baca di sini baik-baik:

Khairat Kematian atau dipaggil Skim insuran khairat kematian ini hanya dikhususkan untuk warga negeri Perak yang berkelayakan sahaja kalau Radhi Zainon nak minta memang tak layak sebab dia orang Kedah dan isteri pun orang Terengganu maka dua-dua tak layak. Syarat-syarat kelayakannya telah dikategorikan seperti berikut:

1. Pemegang Kad OKU
2. Penerima Bantuan Bulanan Baitulmal dan JKM
3. Ketua Isirumah Orang Asli
4. Warga Emas Miskin Tegar (65 th - 75 th)
5. Peserta E-Kasih

Umur pemohon bagi setiap kategori adalah tidak lebih dari 75 tahun.

Puan Sharipah menerima RM3000.00 dari skim Khairat kematian ini.

Khairat kematian dibuat bukan suka-suka kerajaan negeri hendak keluarkan kerana bukan senang hendak guna wang kerajaan negeri untuk membantu orang Melayu kerana pemimpin cina DAP akan melenting.

Harus diingat skim khairat kematian ini hanya dilancarkan oleh kerajaan Barisan Nasional yang ditunjangi oleh pemimpin Melayu, jika nak harap semasa Pemerintahan Rejim Cina DAP selama 11 bulan, apa yang mereka buat hanya meluluskan tanah 999 tahun kepada penyokong komunis.

Blog ini pernah membuat posting mengenai khairat kematian ini disini  dan disini.

Kerajaan mensasarkan 300,000 ahli khairat kematian mendaftar kerana setakat ini hanya 100,000 sahaja yang baru mendaftar.

Sebarang pertanyaan dan bagi mendapatkan borang pendaftaran, orang ramai bolehlah menghubungi Pejabat Penghulu, Ketua-Ketua Kampung dan Ketua-Ketua cawangan UMNO masing-masing ataupun boleh terus menghubungi Pejabat Pusat Khidmat DUN Sg. Rapat.

Sebagai penyelaras DUN bagi pihak Rejim DAP Radhi Zainon perlu mendapat maklumat yang betul sebelum membuat sebarang sebaran kerana dikhuatiri sebaran itu tidak betul.

2 comments:

  1. kalau jupa ular dgn keling kita bunuh keling dulu kankankan??? lepas tu kita bagi duit khairat kematian pada keling tu...apa celop??

    ReplyDelete
  2. Anon 4:20 adalah Radhi Zainon Itu keling ker Yop bengong betul Radhi Zainon ni, macam ni ker standard calon Pas/DAP/PKR

    ReplyDelete

Sekiranya anda ingin menghantar artikel untuk di siarkan sila emelkan di pssr_43@yahoo.com. Insyaallah artikel anda akan disiarkan tanpa mengubah sebarang perkataan dan ayat.