Monday, December 31, 2012

16 Bekas Tentera telah Diperguna Untuk Membantu Penipuan Keling Deepak
Sekumpulan bekas anggota tentera dipergunakan kononnya mereka ini dihalang daripada melihat dokumen Boustead Holdings Bhd berhubung pengambilalihan sebuah syarikat milik peniaga permaidani Deepak Jaikishan dan juga pembelian tanah daripada sebuah syarikat milik ketua Wanita Umno Selangor Datuk Raja Ropiaah Raja Abdullah.

Seramai kira-kira 20 orang bekas pegawai tentera daripada NGO mewakili bekas anggota tentera - PAHLAWAN dan KERABAT - diperguna berhimpun di ibu pejabat Boustead di Jalan Raja Chulan di Kuala Lumpur sejak jam 1 petang ini.


Mereka ini sepatutnya lebih risau dan seterusnnya perlu mendapatkan dokumen perjanjian tanah sebanyak 10,526 ekar yang dibedal oleh cina DAP Nga Kor Ming dan Ngeh Koo Ham kerana dokumen itu lebih penting berbanding dokumen Deepak yang sudah bangkrup.

Dokumen perjanjian penyerahan tanah rakyat Kelantan kepada cina DAP lebih penting kerana ini melibatkan khazanah rakyat miskin di negeri Kelantan.

Veteran ini hanya membuang masa melayan Rafizi yang menjadi talibarut Anwar Ibrahim semata-mata untuk menjatuhkan kredibiliti Dato Seri Mihd Najib.

Setakat 16 orang tentera bangang ini tidak mewakili lebih 300,000 pencarum Lembaga Tabung Angkatan Tentera sebagai ahli tabung amanah anggota tentera yang memiliki pegangan dalam Boustead.

Lebih baik 20 orang bekas tentera ini buat perkara yang lebih berfaedah daripada diperbodohkan oleh Rafizi Ramli hanya kerana pemberian sekit wang saku.

1 comment:

  1. As an x Army Officer I am ashamed to see my former brother officers being used by non other than Rafizi,a liar who claimed to be whistleblower,but nevertheless a stupid one.In the first place while during their services as far as I knew most of them did not subscribe or members of LTAT.Only Other Ranks are compulsary to do so.I bet some of them for demonstrated were plain anti establishment and did not know head and tail of the case.In the army we used to term this as LOPONG.

    ReplyDelete

Sekiranya anda ingin menghantar artikel untuk di siarkan sila emelkan di pssr_43@yahoo.com. Insyaallah artikel anda akan disiarkan tanpa mengubah sebarang perkataan dan ayat.