Tuesday, December 11, 2012

Sudah, Sudahlah Musa! Kalau Dah Bercerai Segala-galanya Bau Busuk


Adat orang bercerai memang begitu bunyinya yang dulunya wangi sekarang semuanya busuk, yang dulunya sayang sekarang semuanya benci, yang dulunya lawa sekarang hodoh.

Eloklah TanSri Musa hentikan segala komen-komen yang tidak berfaedah kerana semakin banyak Tan Sri Komen semakin menyampah masyarakat pandang.

Sebagai seorang anak Tok Guru mengajar Al-Quran semestinya mempunyai pelajar lebih sejuta. Tan Sri kini masih disanjung oleh masyarakat, jangan sampai suatu ketika masyarakat sudah naik menyampah kan tak elok.

Berpencenlah dengan sempurna jangan libatkan kenangan lalu dengan politik kerana pembangkang diibaratkan buaya ganas sedang menanti mangsa. Mereka akan putarbelitkan setiap kenyataan demi untuk kepentingan politik mereka.

Kami pun sebagai blogger kerajaan tidak mahu mengulas lanjut tentang komen yang Tan Sri Musa berikan sebab ini bab keselamatan. Kami hormat semua anggota keselamatan.


5 comments:

 1. Benarlah, Iman tidakk boleh diwarisi, walaupun bapanya seorang Nabi, itulah Musa Hassan, cukuplah tu Tuan....

  Minta jasa baik tuan, masukkan link saya dalam senarai blog Tuan..

  http://darikacamatasaya42.blogspot.com

  Sekian, Wassallam

  1 Malaysia tolak fitnah!

  ReplyDelete
 2. keselamatan siapakah yg tergugat sebenarnya itu?.pastilah ahli politik.masyarakat ramai memerlukan orang seperti ex-igp ini.Kalu kerajaan perihatin terhadap pasukkan keselamatan lantik lah dia menjadi ahli dewan negara,senetor yang menjaga kebajikan halehwal pasukkan keselamatan.Tegur apa apa yang perlu dan apa yang patut,jangan asyik dengar dari dari ahli politik sahaja.ahli pertadbiran pun kena dengar juga,tak kira lah dari polis ke atau dari PTD ke.Barulah ada imbangan yang adil.

  ReplyDelete
 3. Sudah2lah Musa aku ni bekas polis juga lebih baik dok umah diam2 jaga cucu masok waktu pi masjid nak cari apa lagi.

  ReplyDelete
 4. TAN SRI MUSA MEMPUNYAI HAK UNTUK BERSUARA. SAMA ADA SUARA ITU KAU ORANG SUKA ATAU TIDAK ITU KAU ORANG PUNYA MASALAH SENDIRI LAH. MASA DALAM SERVIS KITA SELALU MENDENGAR MANA-MANA PEJAWAT AWAM YANG BERSUARA MAKA AKAN DIKATAKAN MELAWAN KEPIMPINAN TERTINGGI. BAYANGKAN BELIAU MEMENDAM RASA YANG LAMA APABILA TEGURAN BELIAU DIPANDANG SEBELAH MATA. JADI KITA KENA HORMAT DAN JANGAN KEJI BELIAU APABILA BERSUARA SETELAH KELUAR DARI PERKHIDMATAN AWAM. KATA NEGARA INI MENGAMALKAN KEBEBASAN BERSUARA JADI HORMATI LAH SUARA-SUARA YANG DILUAHKAN. JANGAN DOK SELESA DENGAN SUARA-SUARA MEMBODEK SAHAJA...JIKA TIDAK BALA PRU 12 AKAN DATANG LAGI. JANGAN HIPORKRIT...JIKA KITA MAHU NEGARA INI MAJU DAN DITADBIR SECARA PROFESIONAL..BERLAPANG DADA DENGAN KRITIKAN YANG DIBERIKAN KEPADA KITA. DI MALAYSIA INI...BERAPA KERAT SANGATLAH MANUSIA YANG BERPRINSIP DAN TEGAS MACAM TAN SRI MUSA HASSAN? JIKA ADA ...SILA NAMAKAN.

  ~VETERAN PUTRAJAYA~

  ReplyDelete
 5. Begitu juga lah dgn PEMBANGKANG LONGKANG, apa gelaran yg korang tak panggil kat MUSA. Bukan MUSA je semua KP korang gelar macam macam. Macam macam juga korang gelar kat POLIS, ANJING KERAJAAN lah, BAPAK ANJING lah. Bila ada polis yg cakap lain dari dulu korang sokong pulak sedangkan dia tak pun sokong PEMBANGKANG. Sebagai bekas KP Musa masih waras dan ingat jasa baik PEMBANGKANG semasa beliau jadi KP. Sebagai BEKAS KP beliau menerima pencen biar pun sikit tapi dari kerajaan yg memerintah bukan dari PEMBANGKANG MULUT KOLAM TAKUNGAN NAJIS BABI....maaf TERkasar bahasa....

  ReplyDelete

Sekiranya anda ingin menghantar artikel untuk di siarkan sila emelkan di pssr_43@yahoo.com. Insyaallah artikel anda akan disiarkan tanpa mengubah sebarang perkataan dan ayat.