Pelajar UM Dipaksa Tanya Soalan Mengenai 1MDB Yang Sudah Disediakan Sahaja

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.This theme is Bloggerized by Lasantha Bandara - Premiumbloggertemplates.com.

This is default featured slide 2 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.This theme is Bloggerized by Lasantha Bandara - Premiumbloggertemplates.com.

This is default featured slide 3 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.This theme is Bloggerized by Lasantha Bandara - Premiumbloggertemplates.com.

This is default featured slide 4 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.This theme is Bloggerized by Lasantha Bandara - Premiumbloggertemplates.com.

HERO BANGSA KONON, BULLSHITLAH JAMAL

residen Gerakan Mah Siew Keong hari ini mengecam tindakan pihak baju merah umno yang cuba mengancam perpaduan dan hubungan baik antara kaum di negara in

Saturday, March 31, 2012

Pengerusi Dong Zong Miliki PHD Palsu Chap Ayam


Pengerusi Persatuan Gabungan Jawatankuasa Sekolah China (Dong Zong), Dr Yap Sin Tian didakwa membeli ijazah kedoktoran (PhD) palsu di Internet.

Penulis blog ‘Stop The Lies’ mendakwa dia mempunyai cukup bukti bahawa Yap membeli ijazah tersebut dan beliau telah memperdaya ramai pihak terutamanya dalam isu melibatkan pendidikan Cina di negara ini.

"Dalam tempoh beberapa tahun beliau (Yap) telah memperdaya orang ramai termasuk beberapa ahli kumpulan pendidikan Cina berhubung kelayakannya yang palsu.

"Beliau dengan bangga telah mempamerkan resumenya di laman web, Oriental Strategy Research Centre yang di mana beliau juga merupakan pengarah di sana,” kata penulis blog tersebut dalam entri terbarunya, pada Sabtu.

Mengulas lanjut, penulis tersebut berkata Yap didakwa mendapat Ijazah Kedoktoran dalam bidang Pengurusan Perniagaan daripada Universiti Southern Cross, Australia pada 1999.

"Selain itu, Yap turut mendakwa beliau mempunyai dua lagi, PhD dari Universiti Kesington Amerika Syarikat pada 1993 dan ijazah sarjana dalam bidang Pentadbiran Perniagaan pada 1991 di universiti yang sama.

"Semakan kami mendapati Universiti Kesington tidak mempunyai bilik kuliah, tiada makmal mahupun asrama. Ini adalah satu perkara yang pelik. Universiti tersebut hanya memiliki sebuah pejabat kecil di Glendale, California,” katanya.

Bukan itu sahaja, penulis blog tersebut mendakwa universiti berkenaan membenarkan pelajarnya mendapat ijazah sarjana muda hingga PhD tanpa perlu hadir dalam sebarang kelas.

"Universiti berkenaan turut didapati mengambil pelajar yang tidak layak dan mereka dikurniakan ijazah kedoktoran dengan hanya membaca majalah dan membuat beberapa laporan ringkas daripada surat khabar.

"Pihak pengurusan juga mengurniakan PhD dengan tempoh belajar yang singkat selama empat bulan sahaja,” katanya.

Bagaimanapun, penulis tersebut berkata pihak berkuasa California telah menutup universiti berkenaan pada 1996, selepas mendapat perintah mahkamah.

"Ini jelas menunjukkan Yap secara bangga telah memaparkan PhD yang palsu. Laporan mengenai isu universiti ini dipaparkan dalam Los Angles Times.

"Justeru mereka yang meminati Yap perlu bangun dan membuat kajian mengenai karakter individu ini. Maklumat mengenainya sangat mudah diperolehi anda hanya perlu membuat carian di Internet,” ujar penulis tersebut.

Dalam kes ini, penulis mendakwa Yap bukan sahaja memiliki satu malah dua PhD palsu daripada universiti yang tidak diiktiraf dan telah pun ditutup oleh pihak berkuasa.

11 Rakyat Malaysia Cedera Dalam Letupan Di Hatyai


Sebanyak 11 rakyat Malaysia dilaporkan cedera dalam kejadian letupan gas di sebuah restoran makanan segera di sebuah hotel terkemuka di bandar Hat Yai pada Sabtu.

Konsul General Malaysia di Songkhla, Mohd Aini Atan yang dihubungi Bernama berkata setakat ini pihak kedutaan hanya mengesan 11 rakyat Malaysia yang sedang dirawat di beberapa hospital.

Beliau berkata butiran lengkap mengenai 11 mangsa yang cedera itu akan diketahui esok dan menurutnya setakat ini tiada rakyat Malaysia dilaporkan terbunuh dalam kejadian itu.

Mohd Aini berkata pihak kedutaan akan terus menjalankan pemeriksaan dan pemantauan bagi mengesan sekiranya ada lagi rakyat Malaysia yang terbabit dalam kejadian itu.

Laporan awal media Thailand menyebut tiga orang terbunuh dalam kejadian letupan di Hotel Lee Garden pada kira-kira pukul 1 tengah hari waktu tempatan manakala lebih 300 lagi cedera.

Letupan itu dikatakan berpunca daripada letupan gas di sebuah restoran makanan segera yang terletak di bangunan hotel itu dan siasatan masih dijalankan pihak berkuasa Thailand.

Projek Vale: Mampu menghasilkan 5000 peluang pekerjaan, Ini yang Menakutkan Nizar dan NgehDemonstrasi pembangkang yang diketuai oleh Ngeh Ko Ham dan Nizar hanya untuk menjadikan Vale sesensasi Lynas namun hujan turun dengan begitu lebat seolah-olah bumi Teluk Rubiah tidak mengizinkan Ngeh dan Nizar hadir di sini.

Hanya beberapa kerat sahaja yang hadir kebanyakannya peyokong taksub pembangkang. Kerja mereka hanyalah menurut perintah Ngeh dan Nizar supaya membangkang apa saja yang dibuat oleh kerajaan walaupun itu mendatangkan kebaikan untuk mereka juga.


Vale merupakan syarikat perlombongan kedua terbesar di dunia telah mengambil langkah-langkah ketat dalam pembangunan pusat pengedarannya di Teluk Rubiah, di Seri Manjung. 

Malah turut menyedari bahawa soal kepentingan awam perlu menjadi keutamaan disamping menjalankan perusahaan berasaskan teknologi hijau bukannya membuta tuli seperti yang didakwa pembangkang.


Pada peringkat permulaan, Syarikat Vale membuat pelaburan awal sebanyak US$1.37 bilion atau RM4.07 bilion bagi membangunkan fasa pertama kompleks berkenaan dengan kapasiti untuk menampung kapal dan mengendalikan sehingga 30 juta tan bijih besi setahun mulai separuh pertama 2014.

Selain itu, projek ini juga turut menyediakan 5,000 peluang pekerjaan khususnya kepada anak-anak tempatan , disamping membantu industri hiliran penduduk setempat antaranya mewujudkan lokasi strategik untuk perniagaan sampingan. Sekaligus menjana pendapatan samping kepada masyarakat setempat.

Begitu juga dengan sebahagian orang-orang muda di kawasan Manjung khususnya pemuda tempatan turut menyelar tindakan pembangkang yang cuba menjadikan isu Teluk Rubiah sensasi sama sepertimana kilang Lynas di Kuantan.

Bahkan pusat pengedaran Vale di Teluk Rubiah mempunyai kapasiti maksimum 60 juta tan setahun. Dari sini, bijih besi akan diedarkan kepada para pelanggan di Asia Pasifik seperti Jepun dan Australia.

Dakwaan pembangkang bahawa Vale adalah kilang memproses biji besi adalah tidak berasas kerana produk yang dihasilkan sebenarnya material terproses dan sebagai hub untuk membekal kepada pelanggan dari negara serantau Asia.

Adakah kita sanggup mengorbankan peluang pekerjaan semata-mata ditipu oleh pihak pembangkang yang tidak lekang mencetuskan sentimen kebencian rakyat terhadap kerajaan.

Projek ini sebenarnya tidak ada memberi masalah kepada rakyat tetapi sengaja dimainkan pembangkang yang barangkali melihat projek ini sebenarnya memberi kesan yang secara tidak langsung kepada survival politik mereka.

Vale ialah pengeluar terbesar bijih besi dan pallet di dunia, kedua-duanya merupakan bahan mentah utama untuk industri keluli selain nikel yang digunakan untuk menghasilkan keluli tahan karat, bateri, aloi, kimia dan produk lain.

Justeru, motif sebenar pihak pembangkang  menganjurkan demo yang dinamakan 'Himpunan Teluk Rubiah 31 mac 12 tidak lain dan tidak bukan hanyalah untuk menanam kebencian rakyat terhadap kerajaan negeri kononnya mengabaikan aspek keselamatan penduduk setempat.

Yang jelas, boleh dikatakan semua wakil rakyat pembangkang hanya bekerja untuk mencari salah kerajaan langsung tidak membawa perubahan kepada rakyat dikawasannya. Kerja mereka hanya berceramah, memaki hamun, memfitnah, dan yang paling ketara iaitu sentiasa mencari jalan untuk mewujudkan persepsi negatif rakyat terhadap kerajaan.

Selanjutnya Klik disini

Keadaan Twin Tower KLCC Apabila Lampu dipadamkan


Earth Hour merupakan salah satu initiatif yang dilakukan di seluruh dunia sebagai salah satu langkah untuk memberi kesedaran tentang bahaya kesan gas rumah hijau yang mengancam iklim dunia.
Sejarah Earth Hour
Awal tahun 2007:
WWF-Australia, Sydney menunjukkan sokongan mereka untuk mengambil tindakan terhadap perubahan iklim dalam acara yang di panggil Jam Bumi. Ia menunjukkan bahawa semua orang dari peringkat kanak-kanak, CEO mahupun ahli politik, mempunyai kuasa untuk mengubah dunia yang mereka diami.
2.2 juta individu dan lebih daripada 2,000 perniagaan di Sydney, Australia memadamkan lampu mereka selama satu jam untuk mengambil tindakan terhadap kesan perubahan iklim yang ketara ini.
earth hour malaysia 2012
Earth Hour
2008:
Rancangan ini di perluas ke seluruh Australia. Oleh kerana kesan hebahan yang hebat, Kota Toronto, Kanada dan 35 buah negara yang lain turun serta dalam program ini. Ia melibatkan hampir 400 bandar dan pekan di seluruh dunia.
Dengan matlamat untuk ’mematikan lampu’ diperluaskan kepada semua negara di seluruh dunia, Earth Hour dengan cepat telah menjadi satu acara tahunan global. Ia dijadualkanpada hari Sabtu terakhir setiap hujung bulan Mac.
2011:
Earth Hour menyaksikan beratus-ratus juta rakyat di seluruh 135 negara ‘matikan lampu’ selama sejam. Tetapi ia juga menandakan permulaan sesuatu yang baru yang akan memberi kesan pada masa depan untuk melakukan tindakan yang berpanjangan kepada perubahan iklim.
Dengan kuasa rangkaian sosial di sebalik mesej Earth Hour, diharap untuk menarik penyertaan yang lebih banyak supaya kita dapat membina sebuah masyarakat yang benar-benar global yang komited untuk mewujudkan sebuah planet yang lebih mapan.
2012:
Program Earth Hour diteruskan di seluruh negara, Di Malaysia, sambutan program Earth Hour 2012 akan diadakan seperti berikut:
Program Earth Hour 2012 Malaysia:
Hari: Sabtu
Tarikh: 31 Mac 2012
Masa: 8:00 pm – 9:35 pm

Ku Li Janji akan pastikan Gua Musang kekal Umno


Ahli Parlimen Gua Musang, Tengku Razaleigh Hamzah berjanji akan terus memastikan kawasan Parlimen yang diwakilinya, sejak tahun 1969, terus kekal dalam sejarah sebagai kubu kuat Umno dengan mendapat kemenangan besar pada Pilihan Raya Umum ke-13 (PRU13).

Katanya, beliau tetap yakin bahagian itu dan tiga kerusi Dewan Undangan Negeri (Dun) di kawasannya mendapat sokongan kuat rakyat berbilang kaum berikutan banyak pembelaan yang dicurahkan selama ini.

Beliau berkata, ini kerana rakyat belum ada sebab untuk menolak kepimpinannya yang menerajui Umno bahagian itu berikutan segala usaha yang dilakukan selama ini untuk kemajuan dan kemudahan mereka semua.

Bagaimanapun, beliau tidak memberi jaminan itu jika berlaku perpecahan di kalangan rakyat di kawasan berkenaan.

“Oleh itu, saya mahu rakyat terus kekalkan perpaduan kerana setakat ini belum nampak masalah kritikal yang berlaku hingga boleh menyebabkan kita di Parlimen Gua Musang kalah,” katanya ketika menemui Jentera Pilihan Raya Kampung Paloh 1, 2 dan 3 di Sekolah Menengah Kebangsaan (SMK) Paloh, dekat sini, pagi tadi.

Hadir sama, Ahli Dewan Undangan Negeri (Adun) Paloh, Datuk Nozula Mat Diah dan Pegawai Pelajaran Daerah (PPD) Gua Musang, Muhammad Zahari Othman.

Tengku Razaleigh juga Ketua Umno Gua Musang menyatakan pendiriannya untuk memastikan kerusi Parlimen Gua Musang bersama tiga Dun menang dengan majoriti yang besar pada PRU13 sejajar dengan anggapan orang ramai sebagai kubu kuat Umno.

Beliau membayangkan PRU-13 yang akan diadakan tidak lama lagi itu hanya Gua Musang dan Johor Bahru yang mungkin mencacat kemenangan dengan majoriti yang besar manakala kawasan lain tidak boleh memberi jaminan itu.

“Bagi kawasan lain, saya tidak boleh meramalkan berikutan pembangkang sentiasa mempengaruhi rakyat dan kita di kawasan Gua Musang juga kemungkinan pembangkang turut menceroboh masuk untuk menggugat sokongan rakyat,” kata wakil rakyat veteran ini.

Katanya, beliau amat faham dengan apa yang berlaku sekarang yang sedikit sebanyak ada masalahnya yang perlu diselesaikan segera khususnya perkara yang dibangkitkan rakyat di semua kawasan peti undi Gua Musang.

“Sebab itu saya mengadakan perjumpaan seperti hari ini bagi memberi pelbagai penerangan untuk menjelaskan perkara sebenar serta mengatur pelbagai strategi bagi mencapai kemenangan nanti,” katanya.

Jamil Khir Beri 14 hari Kepada Sam Ketot Untuk Tarik Balik Kenyataan Tentang Qazaf
Menteri di Jabatan Perdana Menteri, Datuk Seri Jamil Khir Baharom hari ini meminta Ketua Angkatan Muda Keadilan (AMK), Shamsul Iskandar Mohd Akin memohon maaf dan menarik balik kenyataannya berhubung dakwaan Jamil Khir menahan permohonan qazaf berkaitan kes liwat Datuk Seri Anwar Ibrahim daripada dibawa ke Mahkamah Syariah.

Jamil Khir berkata, sekiranya dalam tempoh 14 hari, beliau tidak menerima sebarang maklum balas daripada Shamsul seperti yang diminta itu, beliau tidak teragak-agak untuk mengambil tindakan undang-undang.


Katanya, kenyataan oleh Shamsul itu dikeluarkan secara terbuka menerusi program siaran langsung Bicara Rakyat di TV1 semalam dan ia adalah fitnah kepadanya di samping membohongi seluruh rakyat Malaysia.

"Ia adalah satu pembohongan yang amat tidak wajar kepada saya dan bukan sekadar itu...difitnah dan juga dimalukan dengan kenyataan yang telah beliau (Shamsul) keluarkan dan bukan hanya soal saya tetapi pembohongan ini dibuat di dalam tv yang disiarkan secara langsung di seluruh Malaysia," katanya.

Jamil Khir bercakap kepada pemberita selepas merasmikan Mesyuarat Agung Tahunan kali ketujuh Pertubuhan Pergendangan Silat Daerah Yan di Gelanggang Silat Gayung Rumah Shaari Man di Simpang 3 Sungai Daun dekat sini

Pas menganggap 'Kristianisasi' sebagai Isu Remah Sahaja - Dr Hasan AliSelaku Presiden JATI saya terpanggil untuk memberi ulasan terhadap program Tafaqquh Ilmi yang dianjurkan oleh Jabatan Pelajaran Negeri Johor dengan kerjasama Jabatan Mufti Johor yang bertajuk, “Pemantapan Aqidah: Bahaya Liberalisme dan Pluralisme dan Ancaman Kristianisasi Terhadap Umat Islam – Apa Peranan Guru ?”


Sebelum ini sebuah parti politik yang mengaku mereka membela Islam menganggap 'Kristianisasi' sebagai satu isu remeh sahaja.

Pada masa yang sama saya memandang berat tindakan setengah pihak yang mempertikaikan program tersebut kononnya program sedemikian akan menimbulkan ketegangan agama dan kaum.

Lebih parah daripada itu mereka menuduh langkah ini adalah sebahagian daripada agenda pihak tertentu untuk mendapatkan keuntungan politik.

Saya hairan bagaimana pihak-pihak tersebut mengenepikan usaha murni sebegini dan cuba menggambarkan bahawa ancaman aqidah bukan merupakan suatu isu besar yang perlu ditangani secara bersungguh-sungguh.

Saya juga hairan bagaimana seorang bekas pimpinan gerakan Islam memandang remeh program yang dianjurkan sedangkan pandangan-pandangan mengenai isu ini yang biasa diutarakan mengatakan bahawa isu murtad sudah sampai ke tahap yang begitu serius.

Saya menjadi bertambah hairan apabila pimpinan PAS sendiri melalui Naib Presidennya melihat isu ini sebagai satu mainan politik.

Saya sedih dengan tindakan yang terpaksa diambil oleh penganjur menggugur perkataan Kristianisasi daripada tajuk asal program atas desakan pihak-pihak yang tidak bertanggungjawab yang lebih suka supaya masyarakat mengambil sikap lepas tangan. Bagi saya ancaman Kristianisasi merupakan ancaman yang nyata yang tidak perlu diselindungkan.

Saya sendiri mempunyai pengalaman peribadi dalam hal ini. Ancaman Kristianisasi di Selangor seperti yang berlaku dalam kes di DUMC sesungguhnya sangat membimbangkan. Salah satu daripada bukti wujudnya usaha mengkristiankan orang- orang Islam akan saya bentangkan di dalam sidang media hari Isnin ini.

Suka saya ingatkan bahawa ancaman Kristianisasi bukanlah merupakan propaganda mana-mana pihak seperti yang dituduh sebaliknya ia adalah peringatan Allah SWT sendiri melalui Firman-Nya di dalam Kitab Suci Al-Quran (Al-Baqarah: 120)

"Orang-orang Yahudi (Jews) dan Nasrani (Christians) tidak sekali-kali akan redha atau suka kepadamu sehinggalah engkau menurut agama mereka"

Kahwin dengan Datuk K? : Tolongla! saya Lebih Rela Kahwin dengan Lelaki yang tidak Berharta - Rozita


Pelakon Rozita Che Wan berkata dia rela berkahwin dengan mana-mana lelaki yang tidak berharta asalkan individu berkenaan menghargai dan menyayanginya sepenuh hati.

Rozita,39, berkata, harta serta kesenangan hidup boleh dicari bersama-sama tetapi kasih sayang yang sejati dan kekal itu sukar untuk ditemui.

“Saya tidak kisah kalau lelaki yang saya temui itu lelaki biasa yang tak ada harta kerana harta kita sama-sama boleh cari. Saya mahu lelaki itu menghargai saya dan boleh bagi sokongan kepada saya. Itu yang penting kalau nak kahwin,” katanya

Rozita diminta mengulas mengenai laporan Harian Metro pada Jumaat yang melaporkan fitnah terbaru kononnya pelakon itu hendak berkahwin Datuk Seri Khalid Mohamad Jiwa (Datuk K) yang juga isteri penyanyi Datuk Siti Nurhaliza Tarudin.

Dalam laporan itu Rozita menepis tuduhan tersebut selain menganggap ia bukan sesuatu yang remeh tetapi sangat mengaibkan.

Rozita berkata, jika dia bertemu dengan lelaki yang mempunyai banyak harta dan kaya raya tetapi tidak menghargai dirinya, hubungan itu tidak mempunyai apa-apa erti.

Katanya, dalam sesebuah kehidupan, sokongan moral daripada seorang suami untuk isterinya adalah perkara yang lebih penting daripada menilai melalui harta.

“Kepada saya, kasih sayang itu sebenarnya akan membuatkan kita bersemangat untuk berjaya. Ia amat penting. Lelaki yang kaya boleh pikat kita dengan duit dan cinta itu tidak ada apa-apa makna bagi mereka. Saya tak mahu lelaki seperti itu dan juga yang panas baran,” katanya.

Bercerita mengenai dakwaan dia diminati VIP, Rozita memberitahu, golongan itu sebenarnya lebih cenderung mencari wanita-wanita muda berbanding dirinya, seorang ibu tunggal yang mempunyai dua orang anak.


Mstar Online

Laporan Polis dibuat terhadap pencerobohan haram Nurulizah,Rafizi dan Zuraidah keatas akaun NFC


National Feedlot Corporation (NFCorp) membuat satu laporan polis terhadap tiga pemimpin tertinggi PKR - Naib Presiden PKR, Nurul Izzah Anwar; Pengarah Strategi, Rafizi Ramli dan Ketua Wanita, Zuraida Kamaruddin hari ini mendakwa mereka membocorkan rahsia dokumen bank syarikat itu.

Dalam satu kenyataan yang dikeluarkan, NFCorp mendakwa Rafizi melakukan kesalahan serius melanggar Akta Institusi Perbankan dan Kewangan 1989 (BAFIA) apabila mengedarkan dokumen akaun bank yang sepatutnya rahsia kepada media pada 7 Mac lalu.

“Pada sidang media tersebut, bukan sahaja maklumat dan dokumen akaun bank NFCorp didedahkan tetapi juga akaun bank milik syarikat lain selain akaun individu pengarah juga diedarkan.

“Jika disabit bersalah mengikut Jadual Empat, Seksyen 103 BAFIA kerana melanggar Seksyen 97(1) dan (3) adalah penjara tiga tahun dan denda RM3 juta,” kata NFCorp dalam kenyataan itu.

Kata NFCorp lagi, pihak bank yang membocorkan rahsia ini patut disiasat kerana terlibat sekali melanggar BAFIA kerana mengeluarkan maklumat sulit pelanggan kepada pihak ketiga tanpa kebenaran.

Tambah NFCorp, maklumat yang diedarkan itu adalah cetakan dalaman bank untuk penilaian kredit dan baki bank, bukannya penyata biasa yang dihantar kepada pelanggan atau maklumat yang boleh di muat turun dari internet.

“Adalah mudah bagi Bank Negara dan bank terbabit menjejaki dalang yang membocorkan maklumat itu berdasarkan kepada tarikh dan masa cetakkan itu dibuat.

“Bagaimanapun nama pegawai yang tercatat di dokumen itu telah sengaja dipadamkan,” kata mereka.(CIDB) Melaka bersama 10 badan dan agensi penguatkuasaan negeri, di sini.

Isu Perpindahan Sekolah Agama Rakyat Pengkalan Pegoh Selesai


Keadaan Murid yang belajar dibawah khemah


Isu perpindahan Sekolah Agama Rakyat Pengkalan Pegoh dianggap selesai apabila YB Dato Hamidah Osman Adun Sungai Rapat telah mengarahkan Sekolah Agama Rakyat dipindahkan semula ke tempat asal iaitu di Dewan Orang Ramai Kg Pengkalan Pegoh.


Isu ini timbul apabila berlaku salah faham terhadap Ketua Umno Cawangan Desa Aman telah mengarahkan Sekolah Agama tersebut dipindahkan ke surau Taman Desan Aman. Ini dibuat kerana Dewan sedang dalam persediaan untuk menghadapi pilihanraya.


Walaubagaimana pun perpindahan Sekolah Agama tersebut hanya berlaku dalam masa dua minggu sahaja dan pada petang semalam semua peralatan Sekolah termasuk kerusi, meja dan peralatan lain telah dipindahkan semula ke Dewan Kg Pengkalan Pegoh.


Oleh yang demikian isu Sekolah Agama Rakyat menumpang di surau Taman Desa Aman dianggap selesai.


YB Dato Hamidah juga telah mengumumkan peruntukan membina Sekolah Agama Rakyat sejumlah RM100,000.00 telah dipersetujui oleh YAB Menteri Besar Perak Datuk Seri Mohd Zambry Abdul Kadir dan cek akan diterima pada minggu hadapan.

Friday, March 30, 2012

Jual Tanah Masjid Bayan Mutiara Kerja Gila Guan Eng


Sudah diperlihatkan dengan jelas di hadapan mata, bagaimana rasis dan chauvinisnya DAP, khasnya Lim Guan Eng dalam memerintah Pulau Pinang. Begitu juga dengan sifat kuku-besi dan tidak telusnya sehingga suatu ketika dahulu membawa kepada perletakan jawatan Tan Boo Chang, kounselor MPPP yang mewakili PKR, akibat tidak puas hati dengan isu sPICE.

Kini, satu lagi bukti ketidaktelusan dan sifat kuku-besi Guan Eng terserlah apabila beliau bertindak menjual projek pembangunan Bayan Mutiara kepada pemaju swasta. Pelan pembangunan asal Bayan Mutiara mengandungi 5 blok kondominium, kawasan komersial, tapak sekolah dan tapak masjid.

Pembangunan Bayan Mutiara seluas 103 ekar direkabentuk oleh PDC dan perancangannya telah diluluskan pada 2008/2009 dengan menggunakan pakar perunding PDC Properties dan PDC Consultancy. PDC juga mempunyai anak syarikat pembinaan iaitu PDC Nusabina yang mampu melaksanakan pembangunan ini.

Namun, entah atas alasan apa dan sebab apa, kesemua perancangan yang bakal memberi manfaat dan keuntungan lumayan kepada PDC dan rakyat ini tiba-tiba dibantutkan oleh Guan Eng apabila beliau menjual projek pembangunan ini kepada Tropicana Ivory Sdn Bhd iaitu syarikat usahasama pemaju Ivory Properties Group Berhad dan Dijaya Corp. Bhd. dengan harga RM1.1billion. Untuk makluman, Nilai Pembangunan Kasar projek ini ialah RM10 billion.

Selain itu, perjanjian pembelian ini juga menimbulkan persoalan konflik kepentingan kerana kedua-dua pihak yang terlibat dalam membuat keputusan iaitu Ketua Menteri Inc. (CMI) dan PDC, diketuai oleh Guan Eng sendiri.

Jika Guan Eng ikhlas ingin membantu rakyat dan menjana pendapatan negeri, tentu beliau tidak akan membuat keputusan sebegini. Jelas, ada sesuatu yang tidak kena dalam pentadbiran Guan Eng dan DAP di Pulau Pinang. Sekali gus, slogan CAT atau (Cekap, Amanah dan Telus) langsung tidak memberi erti.

Lebih menyedihkan ialah kelulusan asal projek ini adalah termasuk dengan pembinaan masjid. Dengan penjualannya, maka tapak masjid tersebut juga dijual bersama. Lanjutan dari itu, beberapa pemimpin UMNO telah tampil untuk mendesak Lim Guan Eng supaya menjelaskan hal yang sebenar dan mengembalikan tapak masjid berkenaan kepada Majlis Agama Islam negeri.

Sekretariat Selamatkan Tapak Masjid di Bayan Mutiara akan ditubuhkan jika terbukti Kerajaan DAP Pulau Pinang menjual tapak masjid seperti yang terdapat dalam pelan pembangunan asal kepada syarikat pemaju swasta.

Maka satu lagi persoalan timbul, iaitu di manakah pemimpin-pemimpin PAS dalam isu ini? Tidakkah mereka juga sensitif mengenai penjualan tapak masjid Bayan Mutiara ini? Tidakkah mereka ingin memperjuangkan Islam sebagaimana yang dilaung-laungkan selama ini?

Yang pastinya, skandal Bayan Mutiara ini bukan sahaja membuktikan ketidaktelusan DAP, tetapi juga membuktikan sifat hipokrasi PAS dalam mempertahankan kedaulatan Islam.

Selama ini juga PAS tidak pernah mengambil pusing soal pembinaan masjid atau platform dakwah yang kukuh untuk menyebar dan mendaulatkan Islam sama ada dari segi tarikat mahupun syariat. Buktinya, selama 22 tahun memerimtah Kelantan, hanya satu masjid yang dibina oleh PAS dan selebihnya adalah dibina atas usaha UMNO. Islam yang diperjuangkan oleh PAS hanyalah dari segi slogan dan pakaian semata-mata. Oleh itu, apalah erti tapak masjid Bayan Mutiara ini bagi PAS.

Dengan sikap DAP yang rasis, tidak telus dan kuku-besi, serta sikap PAS yang tidak mengambil pusing nasib orang Melayu dan kedudukan agama Islam, kita menjangkakan yang kaum Melayu Pulau Pinang akan terus tertindas di bawah pemerintahan Pakatan Rakyat. Secara tidak langsung, kaum-kaum lain juga akan terjejas kerana nampaknya kerajaan negeri langsung tidak meletakkan kepentingan negeri dan rakyat dalam membuat keputusan.

Sebagai rakyat marhaen, kita hanya mampu bertanya mungkinkah ada sesuatu antara Lim Guan Eng dengan Tropicana Ivory Sdn Bhd?

Tetapi jangan lupa, sebagai rakyat marhaen juga, kita punya kuasa untuk memilih kerajaan yang akan memerintah negeri dan juga negara.

Pas Tetap 'Rasuah Syurga' bagi Sesiapa yang Mengundi PAS,DAP dan PKR


Pas tetap dengan pendiriannya meneruskan kempen merasuah sesiapa yang mengundi bukan sahaja parti Pas malah DAP dan PKR kerana rasuah Syurga paling senang diungkap tiada bukti kerana semuanya besi sebab bercakap dalam mikrofon.


Nik Aziz berang dengan dakwaan Ahli Parlimen Kota Belud, Datuk Abdul Rahman Dahlan, bahawa Pas melakukan rasuah politik paling tinggi dengan menjanjikan syurga kepada pengundi. Maka Pas hari ini tetap dengan pendirian akan memastikan pengundinya masuk syurga.

Abdul Rahman berkata, pembangkang menuduh BN rasuah, namun mereka sendiri terlupa turut melakukan perkara sama pada setiap pilihan raya.

Nik Aziz berkata, Nabi Muhammad SAW sebagai contoh pemimpin yang sentiasa mengingatkan umatnya mengenai hal dosa dan pahala yang membawa manusia itu ke syurga atau neraka.

Isu Bekas Ketua Pemuda UMNO Masuk Pas: Akhirnya Laporan Polis dibuat ke atas blogger AlHussein dan Pas

Saudara Jefry di Balai Polis Kg Rapat


Dekat lagi!!!!

Lagi Dekat!!!!!!!

Semenjak isu kononnya bekas ketua pemuda Umno Cawangan Kampung Sungai Rokam berjaya difitnah oleh beberapa totok Pas termasuk Ketua Cawangan Pas Kg Sungai Rokam Cikgu Ali@blogger Alhussein. Sebelum saya pergi jauh menghuraikan kejayaan kerja fitnah dan aniaya yang diteraju utama oleh blogger Alhussein@Cikgu Ali dan didalangi oleh bakal calon Pas Sungai Rapat Radhi Zainon biarlah saya huraikan sedikit sebanyak tentang siapa sebenarnya Cikgu Ali@blogger Alhussein.


Jika dilihat orang kafir melihat keadaan dalam blognya mereka akan tertanya-tanya orang Islam pakai songkok tapi perkataan penuh dengan caci mencaci, carut mencarut, memaki hamun pendek kata apa sahaja yang terdapat pada orang munafik semau ada pada blogger ini...tak percaya cuba buka blognya.


Cikgu Ali@blogger AlHussein adalah nama sebenarnya Ali Bin Hussein kini berumur 61 tahun yang pernah menjadi guru di beberapa buah sekolah Kebangsaan atau sekolah Rendah sahaja. Dia ni kerap bertukar sekolah kerana selalu bergaduh dengan guru-guru,staf dan gurubesar disetiap sekolah yang beliau mengajar.
Inilah muka Cikgu Ali@blogger AlHussein 61Thn (muka yang pernah londeh seluar anak muridnya)


Difahamkan sifat beliau yang suka memaki hamun, mencaci orang lain, mengaku lebih pandai daripada guru lain termasuk guru besar adalah faktor utama beliau sentiasa ditukar. tengok muka macam baik tapi masyallah....(fikir sendirilah)


Ada satu kes yang agak kritikal dimana Cikgu Ali@blogger AlHussein telah melondeh seluar anak muridnya. Kes itu menjadi kecoh apabila ibubapa cuba masuk campur dan untuk membawa kes ini ke muka pengadilan.


Atas dasar perikemanusiaan gurubesar sekolah tersebut bersama Cikgu Ali@bloggerAlhussein dan Ibubapa berunding secara senyap. Gurubesar memberi dua pilihan kepada cikgu Ali@ blogger AlHussein sama ada berhadapan dengan tindakan atau pencen secara pilihan ketika itu umur Cikgu Ali@blogger Alhussein 50an.


Akibat takut berdepan dengan tindakan displin Cikgu Ali@blogger AlHussein mengambil keputusan bersara awal dari arena guru memaki hamun.


Paling lama dia mengajar di tiap-tiap sekolah tertentu hanya 6 bulan, lepas itu sudah tentu akan ditendang oleh pihak pentadbiran Sekolah ke sekolah lain pulak.(jika mahu kepastian sila buat semakan di Pejabat Pendidikan Daerah Kinta) 
Kesian! Jefry sedang Menunggu Bayaran sewa khemah dikatakan hadir ke ceramah Pas
OK berbalik kepada isu bekas ketua pemuda Umno Kg Sg Rokam masuk Pas, semuanya adalah angkara dan aniaya Cikgu Ali. Jefry Bin Saudi bekas Ketua Pemuda Umno yang dikatakan masuk Pas merupakan seorang yang pendiam, baik dan rakan karib sejak kecil dengan Cikgu Ali@blogger AlHussein. Rumah mereka pun dikatakan berdekatan(sebaris).


Semasa pemerintahan Rejim Cina DAP di Perak Cikgu Ali @blogger AlHussein telah dilantik oleh Nga dan Ngeh menjadi Ketua kampung Sungai Rokam. Dalam masa Cikgu Ali memegang jawatan Ketua Kampung, beliau pernah menghalau makcik yang berniaga nasi lemak di Dewan Orang Ramai Kg Sungai Rokam dan kini Makcik itu masih mengganggur. Betullah kata orang tua-tua jika kita menyekat rezeki orang, Allah juga akan menyekat rezeki kita. Begitulah yang terjadi kepada Cikgu Ali yang kini mengganggur dan sebelum ini terlantar sakit kencing manis yang kritikal dan hampir m...........s


Isu Jefry sengaja diadakan sebab di Kg Sungai Rokam langsung tiada isu dan untuk menarik penyokong Pas kononnya Pas kini sudah diterima oleh semua masyarakat termasuk ahli UMNO.


Untuk pengetahuan pembaca sehingga kini Jefry masih bersama Umno dan masih menjadi ahli Umno. Sijil keahlian yang ditunjukan oleh blogger Alhussein sebenarnya disimpan sendiri oleh AlHussein.


Jefry mengatakan selepas video pengakuan "masih menjadi ahli Umno" di youtube tersiar di Blog Sungai Rapat Online Cikgu Ali memanggilnya dengan dengan nada marah serta menggugut dengan perkataan yang kurang sedap didengar sehinggakan Jefry terpaksa mengikut arahan Cikgu Ali. Menurut Jefry Cikgu Ali menyediakan sendiri skrip di skrin komputer agar dilihat tidak membaca teks seperti membaca warta berita. Jefry terpaksa mengikut segala arahannya seolah-olah Cikgu Ali yang memberi Jefry makan dan minum.


Menurut Jefry Cikgu Ali memanggil kawannya untuk membuat video pengakuan dan dia terpaksa melakukan kerana digertak oleh Cikgu Ali.


Dipendekkan cerita Jefry meminta berjumpa dengan Sungai Rapat Online(SRO) untuk mengadu tentang kerja kotor yang dilakukan oleh Cikgu Ali @Blogger AlHussein dan Pas. SRO mencadangkan jika Jefry ikhlas untuk bersama Umno, Jefry wajib membuat laporan Polis, supaya pihak Polis dapat membuat penyiasatan yang rapi mengenai ugutan dan paksaan yang dilakukan. 


Sebelum membuat laporan Polis SRO bertanya sekali lagi kepada Jefry, samada Jefry masih mahu dan ikhlas bersama Umno atau hendak menyertai parti Pas. Kata Jefry "tidak terlintas langsung dalam hatinya untuk menyertai parti Pas yang bersekongkol dengan Cina DAP"


Oleh itu Jefry Bin Saudi membuat laporan Polis di Bali Polis Kg Rapat.


Kata-kata Jefry Bin Saudi selepas membuat laporan Polis adalah"Saya tetap bersama Umno, dengan laporan Polis ini diharap Cikgu Ali atau mana-mana pemimpin Pas jangan ganggu saya lagi"


Oleh itu dengan laporan Polis yang dibuat oleh Jefry sendiri, Pas usah mencanangkan fitnah mereka dengan menganiaya seorang yang pendiam, hati lurus yang dijadikan ulam untuk santapan pengikut syaitan.


Sejak berkawan dengan cina DAP Pas memang sudah jadi munafik sanggup berbohong, fitnah dan menganiaya orang lain demi kepentingan politik sempit mereka.


SRO pasti penyakit kencing manis Cikgu Ali@blogger AlHussein pasti datang lagi.


Akan bersambung Bahagian Kedua...tunggguuu!!!! video tengah Upload

MBI Beri Tempoh Seminggu Kepada Pemilik Restoran TomYam Untuk roboh sendiri Premis Haram


Majlis Bandaraya Ipoh (MBI) memberi tempoh kepada pemilik premis haram di Kampung Pengkalan Pegoh yang diubahsuai sebagai restoran tom yam supaya meroboh sendiri struktur yang dibuat kerana struktur tersebut menghalang laluan jalanraya.
Struktur kedai sudah melebihi tiang TNB
Menurut YB Dato Hamidah Osman, "kedai tom yam ini telah dibina melangkau tanah untuk jalanraya (ROW) dan keadaannya amat kotor sekali".
YB Dato Hamidah Bertanyakan sesuatu kepada penyewa kedai Tom Yam Dari Thailand
"Restoran ini telah beroperasi hampir 5 tahun dimana telah disewakan kepada pengusaha restoran Tom Yam dari Thailand dengan harga sewaan sejumlah RM700.00 sebulan', kata Yb Dato Hamidah yang juga Adun Sungai Rapat.

"Sudah sampai masa kedai ini perlu dirobohkan kerana MBI telah mendapat surat aduan daripada orang kampung berdekatan kerana kedudukan kedai terlalu hampir dengan rumah", kata YB Dato Hamidah Lagi.

"MBI memberi tempoh seminggu supaya kedai tersebut dirobohkan adalah mengambilkira atas dasar perikemanusiaan bagi memboleh peyewa dan pemilik kedai tersebut mengangkut barang-barang mereka keluar daripada kedai tersebut sebelum kerja-kerja merobohkan kedai dilaksanakan.

Isu kedai Tom Yam ini juga menjadi isu utama bagi pembangkang terutamanya Pas, yang selalu dicanangkan oleh bakal calon Pas Dun Sungai Rapat Radhi Zainon kononnya kerajaan tidak berani bertindak merobohkan kedai tersebut kerana kedai tersebut dimiliki oleh krono UMNO.

Amat tidak benar sama sekali kenyataan Radhi Zainon, kerana MBI telah mengambil beberapa tindakan seperti menghantar 3 kali notis berpindah dan roboh kepada pemilik kedai dan MBI tidak serakus seperti PBT di Pulau Pinang dan Selangor meroboh kedai hanya memberi notis terlalu singkat sehinggakan pemilik kedai tidak sempat menyelamatkan hartabenda mereka.

Perkara seumpama itu tidak akan berlaku di negeri yang di perintah oleh kerajaan Barisan Nasional kerana mereka memberi ruang dan masa secukupnya untuk pemilik melakukan kerja-kerja meroboh sendiri.

Tahniah dan syabas diucapkan kepada MBI dan Adun Sungai Rapat kerana mengambila pendekatan secara berhemah dalam melaksanakan tugas.

Hubungan Sulit Dengan Datuk K: Rozita Che wan Menafikan Dakwaan itu


“Saya bukan bakal isteri baru Datuk K,” kata selebriti terkenal, Rozita Che Wan yang menepis dakwaan akan berkahwin dengan Datuk Khalid Mohd Jiwa atau Datuk K seperti didakwa laman blog dan portal hiburan.

Rozita berkata, dakwaan terbabit sama sekali tidak masuk akal kerana dia tidak menjalin hubungan dengan mana-mana individu termasuk Datuk K seperti yang dimaksudkan.

“Sejak saya putus hubungan dengan seorang jejaka Singapura yang dikenali dengan nama ‘S’ dua tahun lalu, saya masih belum bertemu dengan jejaka pilihan hati.

“Saya dan anak sangat meminati Datuk Siti (Nurhaliza). Saya tidak mahu dakwaan berkenaan boleh menyebabkan hubungan baik saya sebelum ini dengan Datuk Siti terus dingin, lagi-lagi kami sama-sama artis,” katanya yang dihubungi di sini, semalam.

Rozita, 39, berkata, dia kecewa dan kesal dengan gosip terbaru yang dilemparkan laman blog dan portal hiburan itu kerana ia adalah penyebaran fitnah ke atas dirinya.

Guan Jangan hanya ugut Sahaja Perlu Jawab Mengenai Tapak Masjid Yang Mahu dijual


Pemuda UMNO negeri tidak gentar dengan 'ugutan' Ketua Menteri, Lim Guan Eng mahu menyaman pergerakan itu berhubung isu penjualan tapak masjid di Bayan Mutiara kepada pemaju swasta.

Malah, ketuanya, Shaik Hussein Mydin memberi amaran kepada Guan Eng agar memulangkan semula tapak masjid berkenaan kerana ia boleh mencetuskan isu perkauman.

"Saya tidak kisah jika dia nak buat pembangunan macam mana rupa sekalipun tetapi tapak masjid Bayan Mutiara jangan kacau, ini perkara serius. Ia milik orang Islam," tegasnya pada sidang akhbar di Ibu Pejabat UMNO Pulau Pinang di sini hari ini.

Demi Rakyat: Mereka Sepakat Bantu Nalla Ganyang Anwar Habis-habis


Beberapa hari berlalu sejak Anwar Ibrahim secara rasmi memfailkan notis saman terhadap bekas rakannya Datuk Nallakaruppan, namun tidak ada tanda langkah tersebut mampu menyebabkan Nalla mengunci mulut untuk seketika mahupun untuk satu tempoh yang panjang.

Tambahan pula Nalla tidak keseorangan untuk menghadapi saman Anwar di mahkamah kelak apabila turut mendapat sokongan rakan-rakan lain terutama sekali dari kalangan bekas pemimpin PKR seperti Ezam Mohd Nor, N. Gobalakrishnan, Zahrain Mohamed Hashim, Annuar Shaari dan beberapa yang lain.

Malah ugutan kekerasan oleh dua orang penyokong Anwar sehari lepas yang mahu Nalla berhenti bercakap isu berkaitan Anwar Ibrahim juga tidak berdaya menggugat tekadnya untuk terus membongkar salahlaku Ketua Umum PKR itu.

Semasa sidang akhbar semalam, sekali lagi secara terbuka Nallakaruppan menegaskan Anwar sebagai seorang biseksual dan tidak layak untuk menjadi Perdana Menteri ataupun Ketua Pembangkang di parlimen - satu kenyataan yang agak memedihkan seumpama menambah garam pada luka.

Manakala itu, peguam terkemuka yang mewakili Nallakaruppan, Datuk Seri Shafie Abdullah pula meminta peguam bela Anwar segera menyerahkan writ saman di pejabatnya bagi mempercepatkan proses perbicaraan yang sekiranya mendapat kerjasama semua pihak berkemungkinan dapat diselesaikan kes tersebut dalam tempoh dua bulan ke tiga bulan.

Keyakinan di pihak Nallakaruppan banyak berkaitrapat dengan faktor beberapa bukti penting yang memihak kepadanya termasuklah berkaitan dengan penglibatan isteri Azmin Ali, Shamsidar yang pernah banyak kali menjadi 'santapan' Anwar Ibrahim.

Dalam pada itu, tekanan yang bertali arus dari Nallakaruppan telah menyebabkan Anwar seakan naik angin apabila mengherdik wartawan setelah soalan berkaitan samannya ke atas Nallakaruppan diajukan.

Menurut wartawan Agendadaily, Anwar Ibrahim seperti hilang kesabaran bila diminta mengulas isu saman. Suasana dilaporkan sedikit tegang tambah lagi bila wartawan terbabit menyarankan supaya Anwar mempercepatkan proses saman kes tersebut.

Dalam kes Nalla lawan Anwar ini, faktor bila kes perbicaraan saman akan bermula dan selama mana ianya berlangsung banyak bergantung pada pihak Anwar, itulah hakikatnya.

Pada masa sekarang Anwar hanya baru saja memfailkan saman, namun hingga kini writ saman tersebut belum juga diserahkan kepada Nalla sendiri mahupun peguamnya. Jika Anwar serius, sepatutnya sejak dari awal lagi selepas saja saman difailkan, writ saman segera diserahkan kepada pihak Nalla.

Apapun, kita tunggu dan lihat sehingga bila Anwar boleh bertahan dengan asakan & desakan umum yang mahu beliau menyegerakan kes ini. Di pihak Nalla, tekad dan kesungguhannya untuk menghadiri perbicaraan mahkamah sudah terserlah sejak awal lagi hingga kini tetap utuh tidak berganjak.

Ramai yang menantikan penghujung kes ini dengan penuh minat tinggal lagi cuma Anwar sahaja yang masih kelihatan seperti blur & tidak tentu arah, seakan mengiakan beberapa maklumat dalaman PKR yang menyebut game plan Anwar jauh tersasar daripada yang dijangkakannya.

Thursday, March 29, 2012

KBBGate Buat Anwar Hilang Nafsu BatinnyaSELAMA hari ini rakyat sering kali didoktrinkan dengan pemikiran bahawa Pakatan Rakyat berupaya membawa Malaysia ke satu tahap yang baru, dibandingkan dengan Barisan Nasional (BN). Kunci kepada idea pembaharuan tersebut ialah dengan meletakkan Anwar sebagai ikon pemimpin yang suci, bersih dari segala penyalahgunaan kuasa dan rasuah – mengambil teladan dari rekodnya sebagai Menteri Kewangan dan Timbalan Perdana Menteri Malaysia sebelum dipecat pada 1998 atas kesalahan moral.

Justeru, amat penting sekali Anwar dan Pakatan Rakyat ‘dilihat’ bebas dari sebarang unsur-unsur berkaitan rasuah dan salah guna kuasa. Kalau pun ada, ia perlu cepat-cepat di sapu ke bawah karpet sebelum ada yang nampak dan cuba mempersoalkan.

Paling tidak, tuduh UMNO sebagai dalang dan nescaya perkara itu akan cepat dilupakan. Inilah strateginya.

Tapi perkembangan mutakhir dalam kes saman antara ahli perniagaan Low Thiam Hoe dengan Hong Leong Bank Berhad berhubung skandal pembelian Kewangan Bersatu Berhad (KBB) bernilai RM 445 juta pada 1998, yang menyaksikan nama Anwar dan Pengerusi Hong Leong, Tan Sri Quek Leng Chan turut terbabit, dipercayai akan mengubah pandangan rakyat terhadap ‘kesucian’ Anwar.

Latar belakang ini kes ini secara ringkasnya ialah wang sebanyak RM 445 juta telah dibayar untuk tujuan pengambilalihan KBB tapi pengambilalihan itu sendiri tidak pernah berlaku.

Dimana Anwar terlibat? Anwar terlibat hasil dari peranannya sebagai Menteri Kewangan dan hubungan baiknya dengan Quek yang menyaksikan transaksi wang itu berlaku ketika banyak proses lain berkaitan pengambilalihan masih belum selesai. Disamping itu, hubungan Anwar dengan pemilik asal KBB, syarikat Arus Murni Corporation Sdn Bhd (AMC) yang dimiliki kroninya, Hamzah Harun dan Mohd Faiz Abdullah (yang juga penulis ucapannya) yang turut memainkan peranan penting dalam kes ini.

Suka juga nak disebutkan bahawa sejarah hubungan Anwar dengan Quek itu sendiri menarik untuk diperkatakan tapi penulis tinggalkan sementara kerana yang nak dibincangkankan ini jauh lebih penting.

Hakikat yang rakyat perlu tahu berkenaan kes ini, ada tekanan dari Anwar supaya jumlah wang yang besar tersebut dibayar kepada AMC tanpa menunggu proses ambil alih selesai kerana Anwar dikatakan terdesak untuk mendapatkan wang bagi menjatuhkan Tun Mahathir sebagai Perdana Menteri dan Presiden UMNO dengan segera sebelum mantan Perdana Menteri tersebut ‘difahamkan’ mengenai kesalahan seksual dan salah guna kuasanya oleh pihak polis.

Sebagai pengasas politik wang dalam UMNO, penggunaan wang untuk menjatuhkan pemimpin ini bukanlah satu yang mengejutkan. Anwar di dakwa pernah menggunakan wang sebanyak RM 200 juta (juga melalui hubungannya dengan Quek) pada 1992 untuk menjatuhkan Timbalan Perdana Menteri ketika itu Allahyarham Tun Ghaffar Baba. Nasib baik arwah Ghaffar tidak meneruskan pertandingan setelah melihat jumlah pencalonan yang kurang, kalau tidak tahulah siapa yang togel dikerjakan Anwar untuk memuaskan nafsu politik serakahnya itu.

Tapi yang lebih penting disini ialah untuk rakyat menilai siapa dia Anwar. Dengan jenisnya yang bukan reti nak bertaubat, kita yakin Anwar akan meneruskan taktik menguasai parti pemerintah dan kerajaan melalui cara yang diasaskannya di dalam UMNO dahulu – wang.

Walaupun perkara ini berlaku 14 tahun dahulu, itu bukanlah satu masalah yang besar sebab individu yang melakukan itu masih orang yang sama. Kalau kes liwatnya dijadikan perbandingan, jelasnya tidak ada apa yang berubah mengenai Anwar, dia masih macam itu, masih macam dulu.

Pendek kata, kalau dulu dia liwat dan sekarang masih liwat, maka kalau dulu dia korup, sekarang dan selamanyalah dia akan korup.

Kita lihat selepas ini sama ada Anwar berani untuk tampil sebagai saksi dalam kes ini, atau dia akan menggunakan seluruh armada guamannya untuk memastikan dia tidak perlu hadir, seterusnya mengelak dari terkait dalam kes ini dengan apa cara sekalipun.

Malah sekarang pun kita dimaklumkan bahawa sapina ke atas Anwar gagal diserahkan walaupun peguam yang mewakili Thiam Ho, D Paramalingam menunggunya di Parlimen.

Kenapa Anwar mengelak, ini yang pelik. Kalau tak salah hadap sajalah, kenapa mesti mengelak?

Kesimpulannya, rakyat yang mengimpikan Malaysia akan bebas dari rasuah dan penyalahgunaan kuasa dibawah pentadbiran kerajaan Pakatan Rakyat pimpinan Anwar, sebenarnya hanya bermimpi di siang hari. 


Malah lebih teruk lagi, ada banyak kemungkinan negara kita akan bertambah hancur kerana kepimpinan di atas tidak boleh dipertikai dan ditegur dek kecenderungan Anwar menyalahgunakan kuasanya untuk memaksa pihak polis melakukan tindakan tertentu bagi menutup apa juga kesalahan yang ada kaitan dengannya.

Anwar terbukti bahaya dan tidak layak untuk menjadi Perdana Menteri kita.

Semuanya Akan didedahkan Apabila Memasuki Mahkamah - NallakarupanDatuk S Nallakaruppan tetap dengan pendiriannya bahawa Datuk Seri Anwar Ibrahim tidak layak menjadi Perdana Menteri kerana Ketua Pembangkang itu seorang biseksual.


Dengan nada tegas, bekas rakan karib Anwar itu berkata beliau sanggup disaman walaupun RM500 juta kerana mendakwa mempunyai bukti yang boleh menyokong kenyataannya dan bersedia mendedahkannya di mahkamah.

Saya tidak boleh terima seorang biseksual sebagai menantu dan saya juga tidak boleh terima seorang biseksual sebagai pemimpin. - S Nallakaruppan“Saya tetap dengan pendirian bahawa seorang biseksual tidak layak jadi Perdana Menteri atau Ketua Pembangkang. 

Bukan di negara ini. Ini prinsip yang saya tetap pegang walaupun saya disaman RM500 juta,” katanya yang membaca kenyataan empat perenggan pada sidang media, di sini semalam.

Hadir sama peguamnya, Datuk Seri Dr Muhammad Shafee Abdullah serta tiga Ahli Parlimen BEBAS, Datuk Seri Zahrain Mohamed Hashim (Bayan Baru), Datuk Zulkifli Nordin (Kulim Bandar Bharu) dan N Gobalakrishnan (Padang Serai).

Isnin lalu, Anwar mengemukakan saman malu menuntut ganti rugi RM100 juta daripada Nallakaruppan yang juga Presiden Parti India Malaysia (MUIP) dan dua pihak lagi berhubung artikel dalam akhbar Utusan Malaysia yang didakwa mengaitkannya dengan aktiviti biseksual.

Dalam pernyataan tuntutannya, Anwar berkata, semua defendan secara salah dan berniat jahat menerbitkan perkataan fitnah melalui artikel muka depan akhbar Utusan Malaysia bertarikh 20 Mac lalu bertajuk ‘Anwar biseksual, tak boleh jadi ketua pembangkang – Nalla’ dan pada muka enam bertajuk ‘Nallakaruppan tuduh Anwar biseksual.’ 

Anwar mendakwa, perkataan fitnah dalam artikel itu antaranya membawa maksud beliau seorang yang tidak layak memegang jawatan sebagai Ketua Pembangkang, pemimpin Muslim yang berkelakuan tidak selari dengan ajaran Islam, tidak mempunyai reputasi yang baik dan rendah moral.

Katanya, perkataan fitnah itu adalah palsu, tidak berasas dan disiarkan dengan niat jahat serta menjejaskan dengan teruk karakter, penghormatan, reputasi peribadi, politik serta kedudukannya.

Anwar mendakwa, beliau melalui peguam Tetuan Edwin Lim Suren & Soh pada 20 Mac lalu mengarahkan ketiga-tiga defendan menarik semula artikel berkenaan, memohon maaf dan membayar ganti rugi kepadanya tetapi sehingga kini mereka gagal berbuat demikian.

Dalam sidang media itu, Nallakaruppan juga mahu perbicaraan dimulakan segera bagi membolehkan rakyat mengetahui kebenaran.

Beliau juga mendakwa Anwar menyamannya kerana kenyataannya yang mengatakan tiada peruntukan dalam Perlembagaan bahawa seorang biseksual tidak boleh menjadi Perdana Menteri atau Ketua Pembangkang.

“Saya tidak boleh terima seorang biseksual sebagai menantu dan saya juga tidak boleh terima seorang biseksual sebagai pemimpin,” katanya.

Sementara itu Zahrain, berkata kehadiran beliau bersama pemimpin lain pada sidang media itu bagi membuktikan sokongan mereka terhadap pendedahan Nallakaruppan.

“Kita lebih mengenali Anwar dan kita tidak mahu rakyat terus ditipu. Sebab itu saya akan bersama-sama dengan beberapa pemimpin lain untuk menjelaskannya kepada rakyat,” katanya.

Pengasas PKR, Ng Lum Yong yang turut hadir pula berpendapat kes saman itu bukan antara Anwar dengan Nallakaruppan, sebaliknya antara pemimpin pembangkang itu dengan rakyat Malaysia.

Bekas setiausaha politiknya, Annuar Shaari pula menyifatkan hubungan Anwar dengan Nallakaruppan sangat akrab dan pasti tahu banyak mengenainya.

Bekas Naib Ketua Pemuda Keadilan, Zahid Md Arip pula secara sinis berharap Anwar tidak lagi cuba berselindung di sebalik nama besar ulama Yusof Al-Qardawi dalam menghadapi kes biseksual itu.

"Sekali Lagi Saya Cabar Anwar Saman Saya, Jangan Hanya berani Saman Nalla sahaja"- Datuk Eskay

Salah seorang daripada mereka yang bertiga bergelar “Datuk T”, Datuk Shazryl Eskay Abdullah hari ini telah mencabar Datuk Seri Anwar Ibrahim dengan mengemukakan lima persoalan untuk dijawab yang turut mendakwa video seks milik mereka itu adalah benar dan disifatkan sebagai ‘anugerah Allah’ serta mendakwa apa yang berlaku hari ini adalah petunjuk Allah S.W.T. Beliau berkata demikian semasa menyampaikan ceramah yang bertajuk aktiviti luar biasa Anwar Ibrahim

Shazryl sebelum ini bersama-sama dua lagi Datuk T iaitu Tan Sri Rahim Thamby Chik dan bendahari Perkasa, Datuk Shuib Lazim telah mengakui terlibat dalam pendedahan rakaman video seks pada 21 Mac lalu.

Ceramah malam tadi dibawa khas bagi memberi penerangan sejelas-jelasnya kepada ahli dan pemimpin UMNO termasuk pemimpin kanan Umno Perak.

Shazryl yang sebelum ini tahun lepas mengerjakan Haji pada tahun 2010 yakin apa yang berlaku ini adalah “jawapan dari Allah s.w.t.” walaupun mengakui beliau adalah rakan karib kepada Anwar sendiri.

“Saya mahu semua orang(rakyat Malaysia) tahu. Saya tidak minat politik dan saya rakan karib Anwar. (Dari satu sudut) Saya lihat kehadiran Anwar dalam politik Malaysia, bagus untuk ‘check and balance’.

“Saya bukan ahli Umno atau mana-mana parti pun. Tetapi, saya suka bila pembangkang kuat supaya kepentingan rakyat terjaga, tapi bukanlah Anwar sebagai pemimpin” katanya.

Shazryl juga mendakwa Anwar adalah seorang penipu besar dan menggesa Anwar meletakkan jawatan dengan segera jika dia benar-benar bertanggungjawab.

Namun begitu, Shazryl juga mengugut sekiranya penyokong-penyokong Anwar menyerangnya beliau akan bertindak balas dengan mendakwa mempunyai ‘banyak’ lagi video untuk didedahkan.

Rakaman video seks yang didedahkannya adalah sebagai satu kelakuan oleh seorang pemimpin kanan Pakatan Rakyat mengadakan hubungan seks dengan seorang pelacur China.

Shazryl dipetik sekarang sebagai mendesak Anwar menjawab lima soalan berkenaan.

Soalan-soalan tersebut adalah seperti berikut:
  • Pertama, sejak dua tahun lalu berapa kali Anwar ke Thailand? 
  • Kedua, siapa yang menyambut Anwar di Thailand? 
  • Ketiga, di hotel mana Anwar menginap? 
  • Keempat, apa Anwar buat di bilik hotel tersebut?
  • Kelima, siapa yang menyelesaikan semua bayaran tersebut?”
“Jangan paksa saya dedahkan semua itu… suruh Anwar jawab dulu soalan itu ” kata Shazryl lagi.

Datuk Eskay sekali lagi mengulangi cabaran bahawa "wahai Anwar jika anda ada teloq silalah saman saya, setelah berkali-kali saya membogelkan anda, saya sedang menunggu surat saman daripada awak"

Dua AJK Pemuda UMNO Hulu Langat maut kemalangan


Dua Ahli Jawatankuasa (AJK) Pergerakan Pemuda UMNO bahagian Hulu Langat, Selangor maut manakala tiga lagi cedera, termasuk seorang parah apabila kereta yang mereka naiki terbabas lalu merempuh sebatang tiang lampu di Persiaran Timur, berhampiran susur keluar Desa Pinggiran Putra di sini, hari ini.

Mereka yang terbunuh ialah Khairul Isham Janarudin dan Saifuddin Kandar yang merupakan penumpang kereta berkenaan.
Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Semenyih, Datuk Johan Abdul Aziz berkata, beliau menerima panggilan daripada salah seorang mangsa yang terselamat dalam kemalangan itu yang memaklumkan bahawa kereta yang dinaikinya terlibat dalam satu kemalangan ngeri.

Katanya, mereka dalam perjalanan pulang ke Kajang selepas menghantar Ketua Penerangan Pemuda UMNO bahagian itu, Al Dita Aladin ke Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur untuk menunaikan umrah.

Wednesday, March 28, 2012

Live Ceramah Dato Eskay: Eskay kata China Doll sudah ada di Malaysia


Datuk eskay kata china Doll sudah ada di Malaysia jika Anwar menyamannya, china doll akan tampil memberi kenyataan. Eskay hanya menunggu Anwar menyamannya sahaja.

Jika Anwar saman semuanya akan terbongkar didalam mahkamah. Perempuan cina @China Doll pun telah bersedia untuk tampil buat kenyataan.

China Doll itu disimpan di Malaysia

Live Ceramah Dato Eskay: Kenapa Anwar Menyokong Israel?


Kenapa Anwar sengaja menyokong Israel? Anwar menyokong Israel kerana dia mengharapkan bahawa semua pemimpin UMNO akan memarahinya. Dengan itu Anwar akan mendapat simpati sepenuhnya daripada pihak Yahudi dan sekiranya Anwar diapa-apakan oleh pemimpin Umno maka pemimpin yahudi di Amerika akan menyeamatkan Anwar.

Cerita Anwar menyokong Israel telah lama diluahkan oleh anwar kepada Datuk Eskay. Anwar  merancang untuk menyokong Israel sejak tahun 1996 lagi ketika itu beliau adalam Timbalan Perdana Menteri Malaysia

Live Ceramah Dato Eskay: Kak wan berpura-pura menangis dihadapan penyokongnya minta simpati


Kak Wan atau lebih dikenali sebagai 'sepat kering' sengaja berpura-pura menangis dan cintakan Anwar. Kononnya menurut Kak Wan Bang Nuar telah diperdaya oleh Eskay.

Kak Wan terpaksa menangis dihadapan penyokong untuk meminta simpati dari penyokong mereka. Sehingga kini masih ada balacinya yang percaya bahawa Anwar difitnah.

Beratus-ratus pemimpin yang bersama Anwar sudah pun keluar dari kepompong Anwar kenapa? kerana mereka sudah tahu bahawa Anwar memang pembohong hampir setiap hari

Live Ceramah Dato Eskay: Kenapa Anwar Tidak Berani Saman SayaKenapa Anwar tidak berani saman saya? soal Datuk Eskay. Anwar tidak berani saman saya sebab semua tahu termasuk Wan Azizah, Peguam Anwar sankara Nair, Karpal Singh, Nurul Izzah tahu bahawa pendedahan saya adalah benar", kata Datuk Eskay


Wan Azizah sendiri tahu penglibatan Anwar bersama saya di Thailand. 


Saya tidak menipu seperti Anwar Ibrahim, kata Dato Eskay. Sekiranya Anwar menyaman saya sudah pasti banyak lagi video akan dikeluarkan dimahkamah.

Live Ceramah Dato Eskay: Dato Eskay Cabar Anwar samannya kalau beraniCerita Datuk Eskay apabila dia berjumpa dengan seorang ahli perniagaan dari negeri China. Kata ahli perniagaan itu kepada Eskay,kenapa lu tak mau tunggu itu Anwr jadi PM dulu kerana jika anda tunggu Anwar jadi PM Malaysia anda akan dapat berjuta-juta ringgit Malaysia tapi sekarang you bukan dapat duit tapi kena denda RM3000 lagi.


Itulah nasib Datuk Eskay yang ingin membuat kebaikan rakyat Malaysia tetapi diherdik dan ditangkap oleh pihak Polis. satu persoalan yang dilontarkan kepada rakyat adakah pendedahan satu kebenaran merupakan satu kesalahan.


Dato eskay mengulangi cabaran bahawa "Anwar sila saman saya kalau berani" saya tunggu awak kalau awak berani.

Live Ceramah Dato Eskay: Kerja-kerja 'luar biasa' Anwar


Sudah sampai masanya UMNO perlu diberitahu perkara yang sebenar megenai aktiviti  'luar biasa' Anwar Ibrahim bersama Datuk Eskay.

Sebelum ini ada diantara orang Umno sendiri pun tidak tahu perkara sebenar mengenai Anwar Ibrahim, dengan ceramah yang akan disampaikan oleh Datuk Eskay maka orang Umno akan lebih faham mengenai kedudukan aktiviti Anwar Ibrahim yang sebenarnya.

Datuk Eskay memulakan ceramahnya dengan memperkenalkan siapa sebenarnya Anwar Ibrahim.

Datuk Chua Soi Lek lebih mulia daripada Anwar kerana beliau meletakkan jawatan apabila video seksnya didedahkan kepada orang ramai.

Anwar hanya menggunakan perkataan konspirasi kepada pendedahan video seksnya tanpa menjawab samada betul atau tidak itu muka Anwar Ibrahim 


Kisah Cinta Politik Anwar dan Azizah

Kalau dulu kita cuma mendengar kisah cinta monyet, cinta sejati, cinta palsu atau cinta tiga segi, tetapi hari ini ada satu lagi jenis cinta iaitu cinta politik. Cinta politik ini boleh dilihat dengan jelas di kalangan pemimpin-pemimpin yang terkantoi terutamanya dalam skandal yang melibatkan seks.

Contohnya, apabila seorang pemimpin itu tertangkap berkhalwat atau berzina, maka dengan segeralah dia menunjukkan cintanya terhadap isteri, seperti membawa isteri ke hulu ke hilir di hadapan media dan membuat kenyataan-kenyataan yang menunjukkan dia adalah suami penyayang dan mencintai isterinya.

Di Malaysia, drama cinta politik ini telah banyak kali dimainkan. Antara pelakon hebat yang melakonkan watak ini ialah Mat Sabu dan yang paling baru ialah Ustaz Badrolamin apabila masing-masing terkantoi berkhalwat.

Tetapi selain mereka, kita pasti tidak ada sesiapa pun di Malaysia ini mahupun di dunia yang dapat menandingi kehebatan cinta politik Anwar – Azizah.

Kisah cinta Anwar-Azizah bermula di zaman belajar lagi di mana Anwar sering membawa Azizah ‘berdating’ dengan motorsikalnya. Namun, cinta mereka tidak direstui bapa Azizah atas sebab-sebab yang hanya orang tua itu yang tahu.

Sebagai hero, Anwar tidak berputus asa dan membawa Azizah lari. Mereka akhirnya diijabkabulkan pada 28 Februari 1980, ala-ala Zack dan Azura versi 90-an, tanpa majlis yang meriah sepertimana pasangan lain.

Mengikut cerita Anwar di ceramah-ceramah, selama 32 tahun berkahwin beliau sempat membuktikan cintanya terhadap Azizah dengan membawa Azizah melawat Taj Mahal iaitu simbol cinta agung antara dua insan. Tetapi, kita tidak pasti pula sama ada lawatan itu dilakukan sebelum atau selepas Azizah mula resah dengan kehadiran Sukma Dermawan di rumah mereka.

Sukma Dermawan, iaitu adik angkat ‘homoseksual tersohor Asia’ telah pun wujud dalam hidup Anwar sejak awal lagi iaitu sekitar tahun 1977 di mana beliau tinggal dengan bapa dan ibu tiri Anwar di No. 27, Jalan SS1/43, Kampung Tunku Petaling Jaya. Sukma berkongsi bilik dengan Anwar yang pada ketika itu masih bujang.

Setelah berkahwin, Anwar mengangkut Sukma bersamanya dan Azizah ke rumah mereka di Seksyen 17 Petaling Jaya dan kemudiannya ke Subang Jaya, dan berpindah lagi ke Seksyen 14 Petaling Jaya sehingga akhirnya menetap di Bukit Damansara di mana Sukma mendapat bilik persendirian yang khas.

Selain Sukma, cinta Anwar-Azizah juga diuji dengan kehadiran Azmin dan isterinya, Shamsidar. Khabarnya perhatian Anwar lebih tertumpu kepada Sukma, Azmin dan Shamsidar dan segala keinginan mereka dipenuhi sedangkan segala keperluan Azizah diremehkan sahaja dengan berbagai-bagai alasan. Walaupun kisah ini sudah menjadi rahsia umum dan rekod mahkamah, tetapi Anwar masih terus mengungkap cinta terhadap Azizah yang katanya, terus mekar mewangi.

Jelas, Anwar adalah seorang pencinta agung. Di dadanya penuh dengan cinta yang membuak-buak, melimpah ruah dan oleh itu, perlu diagih-agihkan kepada ramai orang tidak kira lelaki ataupun perempuan dari berbagai-bagai bangsa seperti Melayu, Indonesia, Pakistan, China mahupun Siam. Pendek kata, cintanya tidak mengenal jantina, usia mahupun bangsa selaras dengan pendirian partinya yang memperjuangkan kesamarataan.

Mungkin inilah yang dimaksudkan Azizah mengenai ‘Anugerah Tuhan’ yang menjadi suaminya yang sejak dari dulu tidak pernah lupa menyuapkan hati berulam jantung sebagai makanan hariannya.

Hakikatnya, Azizah mungkin boleh menipu diri sendiri bahawa Anwar mencintainya dan Anwar juga boleh menipu Azizah yang beliau masih mencintai isteri yang digelarnya sebagai ‘ikan sepat kering’ di hadapan Shamsidar.

Tetapi Anwar dan Azizah tidak boleh menipu sekalian rakyat Malaysia hanya dengan menceritakan kisah mereka menari dan berguling-guling menyanyi di hadapan Taj Mahal dengan kostum warna-warni yang ditukar 10kali. Cinta yang sebenar tidak perlu ditunjuk-tunjuk atau diceritakan kerana ia akan terserlah dengan sendirinya melalui pandangan mata dan senyuman.

Setakat ini, apa yang ada di mata Anwar apabila memandang Azizah, bukanlah cinta tetapi kuasa. Dan apa yang ada di mata Azizah apabila memandang Anwar pula adalah derita yang bercampur-baur dengan rasa jijik dan loya. Selain itu, kita juga dapat melihat secebis harapan di wajah Azizah apabila memandang Anwar. Harapan itu bukan berupa harapan agar Anwar berubah atau tetap mencintainya tetapi harapan agar dapat ke Putrajaya sebagai balasan ke atas segala pengorbanannya.

Justeru, inilah kisah cinta politik paling ulung dan agung, dan wajar mendapat pengiktirafan setaraf Taj Mahal yang kononnya pernah menjadi saksi lakonan mereka.Beruang Biru