Tuesday, January 1, 2013

DAP Upah Anjing-Anjingnya sebar Risalah Fitnah di Program Fiesta pelancongan negeri PerakDalam keadaan rakyat sedang bersantai bersama keluarga membawa anak-anak bermain di Mini Taman Tema sempena Fiesta Pelancongan negeri Perak, Cina DAP Perak mengupah anjing-anjing suruhannya untuk meyebarkan risalah memfitnah dan menghasut kepada pengunjung yang datang.

Mereka datang menaiki sebuah Van yang diketuai oleh seorang Tok Lebai yang agak veteran sudah tentu pemimpin Pas membawa sekumpulan lebihkurang 10 remaja bawah umur untuk menyebarkan risalah memfitnah ini.Bukan itu sahaja mereka mendekati para pengunjung dengan menghasut secara 'verbal' dan ini membuatkan ramai para pengunjung tidak senang duduk dan menyampah mendengar mereka ini mengutuk pemimpin Melayu dan mengagung-agungkan pemimpin cina DAP.

Sungai Rapat Online menemui salah seorang pengunjung yang dihasut iaitu En. Hassan 47 tahun, beliau berkata mereka menyuruh saya membenci pemimpin Melayu dan menerima pemimpin cina DAP kerana kata mereka cina DAP kini sudah memahami Islam dan kemungkinan ramai yang akan masuk Islam tidak lama lagi.Seorang lagi pengunjung iaitu Rosnah Ahmad 53 tahun(gambar dalam bulatan merah), yang telah dihasut kononnya "Tun Dr Mahathir lebih hina daripada Lim Kit Siang, Ngeh Koo Ham kerana katanya Tun Mahathir hina Islam sedangkan Ngeh Koo Ham dan Lim Kit Siang membantu Islam", kata makcik Rosnah.

"Makcik sikit pun tak percaya dengan hasutan dan fitnah mereka ini,"kata Mak cik Rosnah lagi.


Dua orang pelajar perempuan dari Kolej berdekatan juga turut terlibat dalam menyebarkan risalah berunsur fitnah ini.


Sungai Rapat Online mendekati salah seorang daripada penyebar risalah finah ini, lalu bertanya kenapa adik sebarkan risalah ini"' kata saya. Saya diupah abang oleh seseorang, kata adik ini lalu segera pergi meninggalkan kawasan program.


Ini menunjukkan cina DAP Perak kini sudah terdesak apabila isu penyelewengan tanah seluas 10,526 ekar kepunyaan rakyat Kelantan diserahkan bulat-bulat kepada Ngeh dan Nga.

Oleh itu untuk mengelirukan rakyat terutamanya orang Melayu maka cina DAP haramjadah ini telah mengupah balaci mereka terdiri daripada penyokong Pas untuk menyebarkan risalah berunsur fitnah ini kepada orang Melayu sahaja dengan harapan agar sokongan orang Melayu terhadap cina DAP kembali pulih.

Dibawah ini beberapa gambar penyebaran secara besar-besaran risalah berunsur fitnah di Program Fiesta Pelancongan negeri Perak.


Risalah yang mereka sebarkan adalah seperti berikut:

Jika semua pemimpin Melayu disuruh benci kepada mereka inikah yang kita nak harapkan?
1 comment:

Sekiranya anda ingin menghantar artikel untuk di siarkan sila emelkan di pssr_43@yahoo.com. Insyaallah artikel anda akan disiarkan tanpa mengubah sebarang perkataan dan ayat.