Tuesday, January 1, 2013

Jambatan Kecil Pun Tak boleh repair, bagaimana nak jadi Ahli Parlimen?


Satu Malaysia kecoh kemlai apabila Nik Aziz yang dijenamakan sebagai Tok Guru oleh DAP dan Pas membuat kenyataan bahawa beliau akan tetap bertanding pada PRU13 nanti.

Yang paling menyeronokkan lagi tempat yang beliau akan bertanding sudah diupgrade menjadi ahli Parlimen pulak.

Agak-agak apakah niat sebenar Nik Aziz berada dalam persada politik ini?, adakah niat beliau untuk membantu rakyat atau untuk membalas dendam terhadap UMNO?

Rasanya, jika niat Nik Aziz baik sudah tentu rakyat Kelantan tidak disuruh minum air tanah merah, sudah tentu tanah rakyat Kelantan sejumlah 10,526 ekar tidak diserahkan kepada cina DAP Perak.

Kita tahu bagaimana rakyat Kelantan terpaksa merantau ke negri orang lain hanya sekadar untuk hidup kerana bagi mereka jika mereka masih berada di negeri Kelantan, mereka mungkin mati kebuluran.

Oleh itu kenapa penyokong Pas terlalu bangga dengan Nik Aziz yang menjadi menteri besar Kelantan selama 23 tahun lamanya.

2 comments:

  1. Sahabat, sy ingin bertanya - ketika BN memerintah di Kelantan, apakah rakyat kelantan sudah minum air jernih?

    ReplyDelete
  2. Sy nak tanya lagi, adakah BN tak pernah bg tanah pada Cina MCA? dan cina2 lain.
    Kelantan lmbt membangun kerana hutang yg ditinggalkan oleh BN ketika memerintah dulu terpaksa dilunaskan. Pada akhir2 ini, hutang tersebut sudah berkurangan dan itu sbbnya BN cuba nak mengambil alih semula. Cuba lihat apa yg dibuat BN ketika ini? cover balik hutang yg terbeban oleh negara kerana andaian mereka adalah kekalahan. Jika kalah mereka akan gunakan isu ini (hutang) sbg senjata mengatakan PR tidak pandai mengurus negara. Tetapi sebaliknya berlaku iaiatu BN menang kali ini maka mereka terpaksa 'cover' balik. sbb itu mcm2 perangcangan bodo mereka cuba lakukan. harga minyak, gula pun berlaku... mmmm -sy adalah pemerhati manusia.

    ReplyDelete

Sekiranya anda ingin menghantar artikel untuk di siarkan sila emelkan di pssr_43@yahoo.com. Insyaallah artikel anda akan disiarkan tanpa mengubah sebarang perkataan dan ayat.