Tuesday, January 1, 2013

Nik Aziz Mula Meracau sebaik sahaja masuk Tahun BaruSebaik sahaja memasuki tahun 2013 yang hari ini, Nik Aziz mula meracau tak tentu hala, seperti ada orang dibelakangnya yang menyuruh beliau meracau macam orang baru lega demam.


Mungkin untuk mengambil perhatian rakyat apabila sorang yang dijenamakan sebagai "Tok Guru" mengatakan sebuah kerajaan yang ada sekarang ini adalah zalim, mungkin pada pendapat mereka dibelakang Nik Aziz rakyat akan terima.

Nik Aziz seolah-olah mula berkempen untuk Pas, DAP dan PKR dengan meminta rakyat menilai pemimpin mana yang baik dan pemimpin mana yang penuh dengan masalah moral.

Menurut Nik Aziz lagi jika silap memilih rakyat akan menyesal di akhirat dan yakinlah setiap anggota badan termasuk tangan individu mengundi akan menjadi saksi terhadap amalan manusia di padang Mahsyar.

Rakyat setuju dengan kenyataan Nik Aziz jika salah memilih rakyat akan menyesal, pemimpin yang bagaimana yang dimaksudkan oleh Nik Aziz, pemimpin yang kerap bercakap bohong? pemimpin yang kerap melakukan maksiat?, pemimpin yang hipokrit?

Nik Aziz sekali lagi mezahirkan kata-kata kezaliman, hapuskan kezaliman, siapa yang zalim?

Adakah pemimpin yang langsung membiarkan rakyatnya minum air tanah, merampas tanah rakyat miskin, memberi tanah seluas 10,526 ekar kepada kafir laknatullah tidak dikira zalim.

Jika itu dikira zalim wajarlah Nik Aziz sendiri perlu berundur daripada menjadi pemimpin atau rakyat akan undurkan pada PRU13 nanati.

1 comment:

  1. dari ucapan nik aziz itu nampaknya dia minta rakyat sedar siapa sebenarnya dap dan pkr serta minta buat pilihan yg betul dgn tidak memilih pakatan rakyat supaya tidak rugi di akhirat..

    ReplyDelete

Sekiranya anda ingin menghantar artikel untuk di siarkan sila emelkan di pssr_43@yahoo.com. Insyaallah artikel anda akan disiarkan tanpa mengubah sebarang perkataan dan ayat.