Wednesday, January 2, 2013

Rakyat Kelantan Terus Mengamuk diatas penyerahan tanah Rakyat Kelantan kepada cina DAP


Berikut reaksi rakyat Kelantan ekoran tindakan kerajaan Pas negeri itu memberikan tanah seluas 10,526 ekar di Relai, daerah  Chiku, Gua Musang kepada dua pemimpin DAP dari Perak iaitu Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Sitiawan, Datuk Ngeh Koo Ham dan ADUN Pantai Remis, Datuk Nga Kor Ming.

“Teramat-amat dukacita. Sebagai anak jati negeri ini saya sememangnya tidak dapat menerima hakikat tindakan kerajaan negeri meluluskan tanah kepada wakil rakyat DAP.

“Rakyat negeri ini masih ramai berdepan dengan masalah pemilikan tanah. Kerajaan negeri sepatutnya terlebih dahulu mengutamakan keperluan rakyat sendiri berbanding orang luar".

- Faizil Mohamad Yaman, 38.

“"Kalau kata kelulusan itu adalah atas dasar untuk membangunkan tanah, kenapa tidak diusahakan sendiri atau lantik sahaja kontraktor bumiputera dalam kalangan masyarakat tempatan".


- Nik Azman Nik Muhammad, 36.

"Kenapa rakyat Kelantan tidak langsung diberitahu bahawa Yayasan Islam Kelantan mahu memajak tanah kerana ramai rakyat Kelantan khususnya bumiputera mampu menjadi kontraktornya"

- Marzuki Deraman, 42.

Kerajaan Pas negeri Kelantan sering menyatakan kerajaan pusat zalim dan ajar ditumbangkan tetapi antara sedar atau tidak kerajaan Pas sendiri yang terlalu zalim terhadap rakyatnya apabila sanggup merampas tanah rakyat Kelantan dan diberikan kepada cina DAP Perak.


1 comment:

  1. Beb..Jangan lupa kerajaan PAS Kedah bagi tanah reserve Melayu ke DAP untuk buat kubur Cina di Kulim. Di Kedah tanah reserve Melayu hanya MB saja yang boleh bagi kebenaran. Kawasan tu lebih 95% melayu... Kes ni pun tak selesai lagi.

    ReplyDelete

Sekiranya anda ingin menghantar artikel untuk di siarkan sila emelkan di pssr_43@yahoo.com. Insyaallah artikel anda akan disiarkan tanpa mengubah sebarang perkataan dan ayat.