Monday, March 18, 2013

Akidah Islam Pasti Berkembang Bila Pakatan Perintah Malaysia - Harun Taib


Sesebuah kerajaan itu pasti berakhir apabila sampai masanya sebaliknya akidah Islam akan terus berkembang, kata Ketua Dewan Ulamak PAS Pusat, Datuk Harun Taib.

Berucap di Majlis Makan Malam Dana PRU-13 Parlimen Kuala Nerus kelmarin, beliau berkata, PAS yakin Islam yang diperjuangkan parti itu akan kekal.

"Tetapi saya tersentak apabila seorang pemimpin sanggup bergambar sedemikian rupa dan ini terus membantutkan Pas untuk mengambilalih Malaysia.

"Saya juga terkejut tiba-tiba nama saya terus dipergunakan untuk mempertahankan pemimpin tertentu konoya saya akan mengimamkan solat hajat dirumahnya"




Oleh itu, katanya, PAS tidak gentar dan reda dengan pemimpin yang ada untuk menghadapi PRU 13.


Menurut beliau, PAS tidak memberikan wang ringgit kepada rakyat agar mereka mengundi PAS seperti yang dilakukan oleh Umno BN sebaliknya PAS memberikan keyakinan serta menanmkan akidah ke dalam hati rakyat.

Oleh itu, katanya, PAS tidak gentar dengan persiapan yang dilakukan oleh musuh dalam menghadapi PRU 13.

"Sebab itu kita tidak gentar dan takut dengan persiapan oleh lawan kita, setiap kali kita menghadapi pilihanraya bukan dengan kewangan yang cukup, tetapi kita berbeza dengan mereka,

Mereka bagi duit, duit akan habis, kita tak bagi duit (tapi) kita bagi idea, bagi pandangan, mantap akidah (dan) keyakinan (kerana) sebanyak mana kita beri pun (modal) kita tak habis, tidak akan habis apa yang kita sampaikan,"ujarnya.

12 comments:

  1. keh keh keh.... pas mauu U turn tu....jaga2 bebb...

    semua sudah tak mauu terpalit dgn taik anwarr.......

    ReplyDelete
  2. mcm biasa assmin ali akan call penbantu harun taib suruh lunakkan bahasa, lower down dan ambil habuan 3juta duit utk kempen sedekah dari kjaan arab saudi.

    ReplyDelete
  3. PAS mmg jarang bg wet pada penganot dia tapi yg selalu trjadi ialah PAS menyakau duit penganot mrk melalui TABUNG MILO..tapi sbg ulamak ,,pak RON xsah la berbohong krn pemimpin PAS trmasok N ajis pon pandai RASUAH...

    PAS mmg cakap xserupa bikin...nak tau gak apa pandangan dan idea PAS beri pada penganut dia sehingga skrg xabis?...yg aq tau ialah penangan AMANAT LAHANAT HADI yg sehingga kini melahirkan totok2 PAS yg kadar taksub pada PAS melebihi dari pegangan agama...setiap kata2 pemimpin umpama wahyu,,,sbb itula mrk sgp menolak org yg xsehaluan dgn mrk sbg KAFIR...itula sumbangan dan ilmu yg PAS turunkn pada penganot sehingga skrg...

    ReplyDelete
  4. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  5. Assalam Bro

    Macam biasalalh duit kutipan ceramah confirm habis mereka kapor... Akidah apa kalau majlis orang pun mereka buat kacau macam samseng mabuk todi... Oh Lupa pulak Akidah Orang PAS... mereka semua masuk syurga Nik Aziz walaupun dalam Islam berkawan dengan SYAITAN tu HARAM....

    ReplyDelete
  6. Pas akan berkubur bila terus menerus menyokong pemimpin yang suka lubang jubur

    ReplyDelete
  7. "....PAS bagi idea...." he he ..idea apa lah agaknya.... Kalau nak cakap pasal pembangunan islam... BN dah buat lama dah.... tengok kat kelantan sudahlah ...22 tahun apa yang dibuat untuk islam ... dulu tak bagi orang pompuan masuk Musabaqah ... la ni dah boleh... dulu tak bagi pompuan cantik kerja .... kena bantah .... tarik balik ....dulu tak hiburan ...sekarang pelan-pelan dah ada balik.... ramai rakyat Kelantan pii siam dok berhibur... Tanya lah dengan sesiapa saje di Malaysia ni... siapa yang paling gedebe di Kelantan ... jawapannya adalah orang PAS ... jadi mana idea untuk memajukan islam ... pembangunan ihsan pun tak ada ...apatah lagi idea untuk pembangunan fizikal.... Kalau dapat perintah Malaysia... asyik dok ceramah saje ...jawapnya akan bangkrap Malaysia ni ... hehe ... jangan marah

    ReplyDelete
  8. Fanatik pun dgn Islam, majukan diri. PAS part ceramah no 1. Jaguh. Dlm azan, marilah menuju kjayaan. Bukan marilah mnuju ceramah. Kalau lah betul Pusat tak bagi dana, buat lah apaa yg mmpu utk rakyat. Ni air pun mcm warna najis. Takkan tergamak bagi rakyat sndiri mnum air warrna tu. Kalau saya lah Menteri, saya takkan tergamak bgi rakyat mnum air mcmtu. Mungkin saya akan corrupt, munngkin saya akan jd zalim, tp tkkan zalim smpai bagi rakyat mnum air mccmtu. Tak semua pemimpin BN sempurna, tp masalah2 basic mcm air tak pernah timbul. That's y I choose to vote for BN. Mungkin org ckp diorang rasuah, diorang bunuh mongolia, tp basic infrastructure, semua ada. Syukur

    ReplyDelete
  9. "PAS tidak memberikan wang ringgit kepada rakyat agar mereka mengundi PAS seperti yang dilakukan oleh Umno BN".

    Tapi PAS menjanjikan syorga(sebab syorga tu seolah-olah milik PAS) kepada mereka yang mengundi PAS. Syorga lagi best daripada RM!

    ReplyDelete
  10. ENCIK HARUN TAIB ni lupa sejarah ke,kan ISLAM dan AKIDAH UMAT ISLAM dh lama bercambah dan subur di Dulunya Tanah Melayu,dan lepas U Malaysia,malah islam dah berkembang subur di Nusantara termasok Kepulauan Melayu,masa tu PAS ada di mana,Nak tanya ENCEKKKKHEREWN TAIBU>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

    ReplyDelete
  11. Butoh punya Haron taib....hang tunggu la bila kalam Allah dah dlm bibel versi melayu dan juga gereja dan bila mana semua anak2 melayu bacha baibel tersebot nnt baru la hang nampak naik turunnya aqidah kelak..

    Terok la lu nih...

    ReplyDelete
  12. ce layan lagu anu war LGBT http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=NaGiXszoriU

    ReplyDelete

Sekiranya anda ingin menghantar artikel untuk di siarkan sila emelkan di pssr_43@yahoo.com. Insyaallah artikel anda akan disiarkan tanpa mengubah sebarang perkataan dan ayat.