Friday, March 8, 2013

Anwar DiCaci dan dianggap Ketua Pengkhianat di Bukit Katil


Tahniah kepada penyokong BN di Bukit Katil yang cukup bersemangat untuk mempertahankan negara daripada diliwat oleh orang yang bernama Anwar bin Ibrahim.

Ceramah yang dihadiri ketua pembangkang, Anwar Ibrahim kecoh apabila berlaku insiden pergaduhan antara penyokong Pakatan pembangkang dan Barisan Nasional (BN) di Bukit Katil, malam tadi.

Suasana tegang mula berlaku apabila Anwar tiba dengan bas eksekutif iaitu dalam siri jelajah memerdekakan rakyat pada pukul 9 malam di kawasan lapang berhadapan Dewan Tun Ali.


Penyokong Anwar terlebih dahulu memulakan pertikaman lidah dan provokasi terhadap penceramah BN pada ceramah diadakan secara sebelah menyebelah berhadapan dewan berkenaan.

Anwar terpaksa berceramah hanya 15 minit sahaja kemudia berhenti berikutan suasana terus tegang dan kecoh apabila ada penyokongnya mula membaling batu.

Adegan membaling batu dan pergelutan diantara penyokong menyebabkan polis menerusi Pasukan Simpanan Persekutuan (FRU) bertindak menenangkan keadaan.

Ceramah yang dihadiri hampir 4,000 orang itu diarahkan berhenti serta-merta oleh polis bagi mengelak sebarang kejadian buruk berlaku.

Namun, dua anggota polis yang bertugas cedera selain beberapa penyokong turut tercedera akibat terkena balingan batu dan dihantar ke Hospital Melaka untuk menjalani rawatan.

Ketua Polis Daerah Melaka Tengah, Asisten Komisioner Salehuddin Abdul Rahman berkata, kedua-dua ceramah yang diadakan sebenarnya tidak dimaklumkan kepada polis dan melanggari akta perhimpunan aman.

5 comments:

 1. tahniah org bkt katil....ana terharu

  ReplyDelete
 2. Elok balun Anwar dan konco2nya habis-habisan. Wakil Sultan Sulu di Semenanjung tu.....

  ReplyDelete
 3. Anwar memang haramjadah pengkhianat bangsa

  ReplyDelete
 4. Kalu berani dan gentlement cuba lah mari kat Lahad Datu ni dan bawa basnya sekali. Orang hilang akal je yang percaya dengan helah mu. U ulang I chek it out.

  ReplyDelete
 5. Jangan bagi peluang binatang merosakkan negara kita.

  ReplyDelete

Sekiranya anda ingin menghantar artikel untuk di siarkan sila emelkan di pssr_43@yahoo.com. Insyaallah artikel anda akan disiarkan tanpa mengubah sebarang perkataan dan ayat.