Thursday, March 21, 2013

Anwar terpaksa Saman Blogger papagomo dan blogger Rajagoyang360 RM100juta selepas diberi amaranKetua Pembangkangtanpa faedah ,  Anwar Ibrahim hari ini terpaksa memfail saman terhadap pengendali blog 'Papa Gomo' atas dakwaan menyiarkan perkataan fitnah dan meletakkan imej yang mengaitkan Anwar dalam video seks dengan seorang lelaki di laman itu.

Anwar memfailkan saman itu di pejabat Pendaftar Mahkamah Tinggi Sivil di sini melalui Tetuan Daim & Gamany dan menamakan pemilik dan penulis blog itu kononnya Wan Muhammad Azri Wan Deris sebagai defendan.

Peguamnya N.Surendran memberitahu media bahawa Anwar menuntut ganti rugi berjumlah RM100 juta dan akan menyerahkan writ saman itu kepada defendan dalam masa terdekat.


Dalam pernyataan tuntutannya Anwar mendakwa Wan Muhammad Azri, 30, telah menyiarkan empat siri perkataan fitnah di laman blog www.papagomo.com pada 16, 17, 19 dan 20 Mac lalu.

Anwar mendakwa defendan juga meletakkan satu pautan web yang memaparkan siri imej dan defendan telah secara nyata dan/atau tersirat menyatakan bahawa individu dalam imej-imej itu ialah plaintif.

Anwar berkata perkataan fitnah itu adalah palsu, tidak berasas dan disiarkan dengan niat jahat menyebabkan reputasi peribadi dan politik serta kedudukannya terjejas.

Beliau menuntut ganti rugi am, teruk, teladan, faedah, kos, lain-lain relif yang difikirkan wajar dan satu injunksi bagi menghalang defendan daripada terus menerbitkan perkataan fitnah dan imej-imej itu


Anwar perlu membuktikan kepada hakim bahawa blogger RajaGoyang adalah blogger Papagomo. Anwar perlu buktikan bahawa gambar itu bukan dirinya dan perlu tunjuk siapa kembarnya yang menyamar sebagi dirinya yang sering meliwat anak muda termasuk mahasiswa.

Jika tidak sama itu hanyalah fomaliti untuk menghadapi PRU13 sahaja.

Selepas ini rakyat Malaysia berpeluang melihat lebih banyak video kembar Anwar membelasah mahasiswa di hotel Hilton dan hotel Kingswood Sarawak.

Kita menentang Anwar Ibrahim bukan sebab namanya Anwar Ibrahim, kita menentang Anwar Ibrahim disebabkan beliau mahu membawa budaya LGBT ke dalam Malaysia dan paling kotornya membawa budaya ke dalam jiwa umat islam. jadi jika kita mati menentang Brother Anwar Bin Ibrahim(BABI) mati kita adalah mati syahid.

5 comments:

 1. Salam Tuan

  Syahid yang tuan maksudkan ni syahid Akhirat ke atau Syahid Dunia? Salah sebut nanti orang hamPAS marah.

  Salam perjuangan dari Tmn. Lapangan Terbang.
  http://mycybertrooper.net.ms/

  ReplyDelete
 2. Syahid menentang peliwat adalah syahid akhirat

  ReplyDelete
 3. Menentang perkara maksiat adalah Jihad. Mati dalam Jihad adalah syahid.

  ReplyDelete
 4. syahid ke bendela

  ReplyDelete

Sekiranya anda ingin menghantar artikel untuk di siarkan sila emelkan di pssr_43@yahoo.com. Insyaallah artikel anda akan disiarkan tanpa mengubah sebarang perkataan dan ayat.