Thursday, March 7, 2013

Artis Veteran Buat Laporan Polis kecam tindakan Biadap Tian Chua


Kini giliran 66 artis veteran membuat laporan polis bagi mengecam tindakan biadab dan kelancangan Naib Presiden Parti Keadilan Rakyat (PKR) Chua Tian Chang atau Tian Chua yang menyifatkan kejadian di Lahad Datu adalah sandiwara UMNO.

Presiden Persatuan Kebajikan Artis Veteran (PKAV), Datuk Aziz Satar berkata, tindakan Tian Chua itu sudah melampaui batas dan nyata beliau berniat untuk memecah belahkan keamanan dan kedamaian negara Malaysia.

"Sehingga hari ini, tuduhan yang dikeluarkan tidak ditarik balik dan kami kira niat itu adalah berunsurkan kejahatan terhadap kententeraman awam.

"Selain itu, tindakan itu juga satu pengkhianatan terhadap Duli Yang Maha Mulia Seri Paduka Baginda Yang Dipertuan Agong sekaligus mencemarkan kedaulatan negara," katanya ketika ditemui selepas membuat laporan polis di Balai Polis Hulu Kelang di sini hari ini.Ini menunjukkan semua rakyat Malaysia yang belum diliwat oleh Anwar Ibrahim dan masih waras kecam tindakan biadap Tian Chua.

0 comments:

Post a Comment

Sekiranya anda ingin menghantar artikel untuk di siarkan sila emelkan di pssr_43@yahoo.com. Insyaallah artikel anda akan disiarkan tanpa mengubah sebarang perkataan dan ayat.