Wednesday, March 13, 2013

Blogger Kencing Manis Meroyan Nak Jadi Ketua Kampung


Sebenarnya saya malas nak kutuk banyak-banyak si tua ni bukan apa kerana kata orang tua-tua, tak baik kutuk orang yang tua lebih daripada kita nanti berdosa. Betul la tu!!!

Tetapi bila dilihat postingnya yang banyak mengarut dan memfitnah berbagai-bagai membuatkan rasa hormat saya hilang. Untuk pengetahuan inilah blogger kencing manis AlHusseyn dan juga bekas ketua kampung zaman pemerintahan rejim cina DAP 11 bulan dan juga ketua Pas cawangan Kampung Sungai Rokam dan juga bermulut celupar.

Nak naik tangga pun dah tak larat tapi tak sedar diri lagi

Kalau lihat tulisan dia dalam blog macam blogger umur baru masuk 30an habis semua dikutuknya. Orang Kampung Sungai Rokam sudah tahu siapa bangsat ni! sebab itu mereka tidak melayan setiap tuduhannya.

Dia ni pernah jadi ketua kampung zaman rejim cina DAP perintah negeri Perak selama 11 bulan. Perkara pertama yang dia buat adalah merampas dewan orang ramai daripada pengurusan terdahulu kemudian menjadikan dewan sebagai rumah tumpangannya.

Nak kata kurang ajar pun boleh juga, bukan itu sahaja si kencing manis ni sanggup menggantung seluar dalamnya di cermin 'naco' dewan orang ramai dan ini membuatkan orang ramai tak hingin pergi ke dewan itu.

Kemudian sikencing manis ni sanggup menghalau makcik seperti dalam gambar di bawah yang berniaga disebelah dewan orang ramai.


Inilah wanita malang ini yang pernah dihalau seperti pengemis oleh ketua kampung zaman rejim cina DAP. Makcik ni sudah berniaga hampir 10 tahun yang lalu tanpa dihalau oleh sesiapa pun.

Selama ini pakatan rakyat sering menuding jari terhadap kerajaan Umno/ BN yang dituduh sebagai kerajaan zalim kepada rakyat tapi lihatlah buktinya bila mereka dapat kuasa semuanya akan dihalau termasuk kanak-kanak tadika terpaksa lari ke bangunan lain.


Makcik ini adalah warga emas yang berumur 76 tahun ini dihalau bagaikan anjing dengan zalim tanpa notis seperti pengemis oleh kerajaan rejim cina DAP 11 bulan di Perak.

Agak malang lagi yang menghalau adalah orang Melayu yang baru dapat jawatan Ketua Kampung atas ikhsan kerajaan rejim cina DAP Perak iaitu situa terkutuk di atas.

Sesiapa yang mengenali Makcik ini tentu pernah makan 'Laksa Dewan' yang cukup terkenal.

Akhirnya Allah maha kuasa setiap yang zalim pasti ada balasannya dan kemudian pemerintahan bertukar tangan daripada rejim cina DAP bertukar kepada pemerintahan orang Melayu dan Ketua Kampung kencing manis terus meroyan macam orang gila sehingga kini.
1 comment:

 1. Assalamualaikum..
  kencing manis tidak boleh sembuh, tapi boleh di kawal. begini caranya....
  "POTONG GULA JANGAN POTONG KAKI"tolong LIKE page ni.
  FB: https://www.facebook.com/jus.sulin.9?fref=ts
  Blog: http://jussulin.blogspot.com/
  Email: royalejussulin@gmail.com
  Terima kasih

  ReplyDelete

Sekiranya anda ingin menghantar artikel untuk di siarkan sila emelkan di pssr_43@yahoo.com. Insyaallah artikel anda akan disiarkan tanpa mengubah sebarang perkataan dan ayat.