Sunday, March 10, 2013

Briged Aman Dun Sungai Rapat telah Dilancarkan sebentar tadi
Seramai lebih 200 anak muda dalam Dun Sungai Rapat telah menjalani latihan intensif untuk menjadi salah seorang anggota Briged Aman Dun Sungai Rapat.

Walaubagaimana pun cuma 41 orang sahaja yang terpilih untuk diserapkan masuk dalam Briged Aman Dun Sungai Rapat pada minggu ini dan pada minggu hadapan seramai 70 lebih lagi akan menjalani latihan serupa.

Matlamat utama Briged Aman ditubuhkan adalah untuk mengawal keselamatan pengundi Barisan sepanjang pilihanraya ke-13 nanti supaya pengundi akan lebih merasakan dirinya selamat.

Dun Sungai Rapat merupakan Dun yang pertama berjaya menubuhkan pasukan keselamatannya sendiri yang dikenali sebagai Briged Aman.

Menurut YB Dato Hamidah, perancangan untuk menubuhkan Briged Aman ini bermula dua tahun yang lalu, sewaktu itu pihak YB Dato Hamidah diganggu oleh penyokong-penyokong pakatan rakyat sehingga lahirlah idea ini.

"Kriteria pemilihan terlalu ketat disamping mempunyai tubuh yang sasa mereka juga perlu bersemangat untuk menghadapi provokasi pembangkang", kata YB Dato Hamidah lagi.

2 comments:

  1. Boleh challenge unit amal pas pundek

    ReplyDelete
  2. Lawan jangan tak lawan tak kan nak biar pas pundek control

    ReplyDelete

Sekiranya anda ingin menghantar artikel untuk di siarkan sila emelkan di pssr_43@yahoo.com. Insyaallah artikel anda akan disiarkan tanpa mengubah sebarang perkataan dan ayat.