Wednesday, March 6, 2013

Kerajaan Filipina Janji akan Ektradisi Jamalul Kiram III Ke Malysia secepat mungkin


Kerajaan Filipina janji akan ektradisi Jamalul Kiram III untuk dibicarakan di negara ini kerana dipercayai telah mengarahkan pencerobohan bersenjata di Sabah sehingga mengorbankan lapan anggota polis Malaysia.


Ini juga bagi mengakhiri tandatanya siapa sebenarnya dalang pencerobohan di Lahat Datu ini.

Walaupun Jamalul Kiram tidak menyertai pencerobohan di Lahad Datu dan berada di Filipina, namun sejak peristiwa itu, dia menunjukkan sokongan melalui beberapa kenyataan.

Jamalul Kiram tidak menyertai pencerobohan di Lahad Datu, namun ia tidak bermakna dia tidak buat kesalahan sebab dalam undang-undang kita, dia tetap bersubahat melakukan satu kesalahan.

4 comments:

 1. ....... Fikir dahulu. Jangan bawak sini. Suruh bicara kat Manila. Kita hantar peguam/diplomat pemerhati. Bicara dengan undang-undang di sana. Kalau di sini macam-macam jadi nanti. Nak kena MAhkamah jadi sasaran bom? Nak suruh orang-orang dia ada peluang baik buat kacau kat sini? FIKIR DAHULU!!!!! Aquino cuci tangan je nanti

  ReplyDelete
  Replies
  1. Betul. Saya pun terfikir yg sama. Bnyk buruk dari baik.

   Delete
 2. sampai Malaysia.. cungkil mata dia sebelah lg... padan muka

  ReplyDelete
 3. Suruh dia jadi kuli ternak tiram lagi baik..

  ReplyDelete

Sekiranya anda ingin menghantar artikel untuk di siarkan sila emelkan di pssr_43@yahoo.com. Insyaallah artikel anda akan disiarkan tanpa mengubah sebarang perkataan dan ayat.