Thursday, March 21, 2013

Politik Anwar dan Dubur Sebenarnya ditakuti oleh DAP dan Pas sendiri
Keputusan Majlis Syura Pas yang didakwa menolak Anwar Ibrahim bagi menyandang jawatan perdana menteri jelas membuktikan Pakatan Rakyat (PR) hanya menggunakan Ketua Pembangkang itu untuk kepentingan parti.

Politik Dubur yang dikaitkan dengan ketua pembangkang sebenarnya cukup ditakuti oleg pemimpin cina DAP dan Pemimpin pas sendiri. Ini kerana apabila banyak sangat pendedahan mengenai politik dubur akan membantut cina DAP mengambil tampuk kuasa dari pemimpin Melayu.

Penolakan beberpa pemimpin Pas yang mula sedar dengan kegiatan jijik Anwar itu jelas memperlihatkan Anwar sebagai alat untuk meraih undi rakyat kerana gelombang populariti yang dibawa Ketua Umum PKR itu pada pilihan raya lalu.

Yang pastinya Anwar dijanjikan dengan ganjaran manis untuk terus membawa PR lebih jauh sedangkan Pas dan DAP jelas mempunyai agenda sendiri dengan menolak Ketua Pembangkang itu untuk menjadi Perdana Menteri sekiranya mereka menang dalam Pilihanraya Umum ke-13 (PRU13).

Majlis Syura Ulama Pas sendiri kini sudah menolak sekeras-kerasnya sekiranya Anwar dilantik menjadi pemimpin nombor satu negara dan ahli bersepakat untuk terus memilih Presiden Pas, Datuk Seri Abdul Hadi Awang sebagai Perdana Menteri.

Penolakan ini jelas membuktikan Anwar gagal untuk mendapatkan pengiktirafan Pas untuk menjawat jawatan itu dan bergantung harap kepada DAP.

Yang pastinya politik dalam dubur yang diperlekehkan oleh pecacai-pecaci Anwar Ibrahim kini mula menghantui mereka sendiri.

0 comments:

Post a Comment

Sekiranya anda ingin menghantar artikel untuk di siarkan sila emelkan di pssr_43@yahoo.com. Insyaallah artikel anda akan disiarkan tanpa mengubah sebarang perkataan dan ayat.