Monday, March 11, 2013

Terkini DiLahat Datu: Kerajaan Filipina jumpa Bukti baru pembabitan Anwar IbrahimMenurut sumber kerajaan Filipina telah berjaya menjumpai bukti baru mengenai sumbangan dana kepada kumpulan pengganas Sulu yang membunuh 8 pasukan keselamatan Malaysia.

Pemimpin Filipina berkata satu siasatan akan dijalankan ke atas konspirasi di sebalik pencerobohan kumpulan bersenjata Sulu ke Sabah untuk mengenalpasti punca keganasan yang berlaku.

Jurucakap timbalan presiden negara itu, Abigail Valte memberitahu stesen radio dzRB bahawa presiden Benigno Aquino III berhasrat untuk menjalankan siasatan itu selari dengan usaha untuk menyelesaikan krisis berkenaan secara aman.

Setakat ini kerajaan Filipina masih sedang menyiasat pembabitan Anwar Ibrahim dan NGO yang kuat menyokongnya SUARAM.

Anwar Ibrahim dilihat dua kali bertemu dengan Nur Misuari di Filipina dan tujuan pertemuan itu belum dipastikan lagi dan setakat ini Anwar tidak menafikan pembabitannya dengan pengganas cuma beliau menyekat akhbar Utusan Malaysia dan TV3 daripada terus mendedahkan pembabitannya dengan pengganas.

6 comments:

 1. mana lu mauuuu lari nuarrr.......hahaha

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ke neraka jahannam....

   Delete
 2. Kenapa tak saman kerajaan Filipina?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Dia Tak tau wujudnya kerajaan filipina...

   Delete
 3. Kalau lah benar, harap dia masuk jerat kali ini.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Dia tu pelandok...sifat manusia ada lupa...

   Tak lama noggeng la tu...

   Delete

Sekiranya anda ingin menghantar artikel untuk di siarkan sila emelkan di pssr_43@yahoo.com. Insyaallah artikel anda akan disiarkan tanpa mengubah sebarang perkataan dan ayat.