Tuesday, March 12, 2013

Wan Azizah Cemburu Dengan Hubungan Rapat antara Saya dan Anwar Ibrahim


Mohd. Fareez Kamal Intidzam mendedahkan bahawa Presiden parti Keadilan Rakyat mengupah samseng untuk memukulnya kerana cemburu hubungan akrab beliau dan Anwar Ibrahim.

 Mohd. Fareez Kamal Intidzam hari ini juga menegaskan bahawa dia tidak pernah meletakkan jawatan sebagai Setiausaha Politik kepada Ahli Parlimen Ampang, Zuraida Kamaruddin.

Penjelasan itu dibuat Mohd. Fareez bagi menjawab kenyataan majikannya bahawa dia hanyalah sebagai pembantu urusan Parlimen pada 2011 yang kemudiannya berhenti untuk membantu perniagaan bapanya.

Berikut kenyataan penuh Mohd. Fareez kepada pihak media bagi menjawab penafian yang dibuat oleh Zuraida itu:

"Saya masih ahli Keadilan. Tanggungjawab saya untuk bersuara dan berkata benar."

1. Sehingga hari ini, saya masih lagi ahli Keadilan, Setiausaha Politik Zuraida dan Pegawai Diplomasi Sulit (Antarabangsa) buat Datuk Seri Anwar Ibrahim. Saya tidak pernah meletak jawatan dan juga tidak pernah disuruh untuk berhenti bertugas oleh kedua-duanya.

2. Saya memahami situasi, keadaan dan alasan sehingga memaksa Zuraida untuk mengeluarkan kenyataan tersebut.

3. Sehingga hari ini juga, saya tetap komited bersama perjuangan Keadilan dan sebagai ahli parti - adalah hak saya untuk bersuara, sejajar dengan Perlembagaan Parti yang ditetapkan.

4. Saya berharap Puan Presiden, Datin Seri Wan Azizah tidak memecat saya kerana adalah tanggungjawab buat saya untuk bercakap benar - bahawa Wan Azizah tidak layak untuk memimpin Keadilan menjelang pilihan raya akan datang kerana beliau sendiri tidak boleh bertanding kerusi Parlimen.

5. Di manakah maruah parti jika pemimpin Presiden sendiri tidak boleh bertanding?

6. Namun, saya tetap bersedia dengan sebarang tindakan parti termasuk tindakan disiplin atau pemecatan.

7. Walau bagaimanapun, andai ianya tetap berlaku - demi mempertahankan hak saya, saya juga bersedia dan tidak akan teragak-agak untuk membongkar perihal sejak bila wujud perasaan cemburu dan hasad dengki Wan Azizah terhadap saya.

8. Pimpinan harus faham bahawa sikap cemburu melampau Wan Azizah terhadap beberapa pemimpin dan pekerja di dalam parti ini lambat laun akan menghancurkan Keadilan.

9. Kelangsungan Keadilan dan kecemerlangan Pakatan Rakyat adalah lebih utama dan prioriti berbanding kepentingan individu dan peribadi Wan Azizah."

6 comments:

 1. wow, mesti semua ahli pakatan akan kata umno dah rasuah dan beli jambu ni. kalu berfakta, mesti fening para pencacai pakatan nak bolos. so buat fitnah la baru semua ahli pakatan urut dada. fitnah tu macam wahyu terutama orang melayu dalam pakatan.

  ReplyDelete
 2. Umno dah keluar arahan chetak 750 billion ringgit nak bagi kat Fareed...Kaya mu...rezeki...

  ReplyDelete
 3. gigi bercerangah macam ni pun bang non nak rembat sah bang non dah gila babi kah kah jambu tahap cipan kah kah

  ReplyDelete
 4. Bkn pakai gigi pun.kekeke

  ReplyDelete
 5. semoga allah menunjukkan kebenaran

  ReplyDelete

Sekiranya anda ingin menghantar artikel untuk di siarkan sila emelkan di pssr_43@yahoo.com. Insyaallah artikel anda akan disiarkan tanpa mengubah sebarang perkataan dan ayat.