Friday, April 12, 2013

Adun Manjoi Umum Tidak Tanding PRU-13 setelah 4 penggal Menguasai Manjoi


Penyandang kerusi Dewan Undangan Negeri (DUN) Manjoi, Datuk Nadzri Ismail pada Jumaat mengumumkan tidak akan bertanding pada Pilihan Raya Umum ke-13 (PRU-13) bagi memberi laluan kepada pemimpin muda.

Hasrat beliau itu telah dimaklumkan kepada Pengerusi Barisan Nasional (BN) negeri Datuk Seri Dr Zambry Abdul Kadir dan pemimpin BN peringkat bahagian.

Beliau berharap semua penyokong BN di DUN Manjoi akan terus memberi sokongan penuh kepada mana-mana calon yang ditetapkan oleh Pengerusi BN pada PRU-13 ini.

Nadzri, yang juga bekas Pengerusi Kelab ADUN BN SeMalaysia, berterima kasih kepada pucuk pimpinan parti kerana telah memberi kepercayaan kepadanya untuk berkhidmat di DUN Manjoi selama empat penggal.

Beliau juga amat yakin kesinambungan khidmatnya akan diteruskan oleh calon baharu dengan cemerlang.


Untuk rekod Datuk Nadzri Ismail berusia 56 tahun dan mula memegang kerusi Dun Manjoi itu pada pilihan raya umum 1995 hingga kini.

Pada pilihan raya umum 2008, Nadzri mengalahkan calon PAS Zulkurnaini Ibrahim dengan majoriti tipis hanya 348 undi sahaja.

2 comments:

 1. YIP KUM FOOK (MCA GOMBAK) MEMBERITAHU BERBOHONG DAN MENIPU RAKYAT WANG

  ReplyDelete
 2. YIP KUM FOOK (MCA GOMBAK) MEMBERITAHU BERBOHONG DAN MENIPU RAKYAT WANG

  Undi Cina di Kuala Ampang adalah penting untuk menentukan kemenangan BN di Hulu Kelang Gombak pada pilihan raya umum.

  Selangor MCA operasi pusat pengarah Datuk Yip Kum Fook berkata penduduk di Ampang Chinese New Village Kuala perlu untuk menyampaikan undi bagi membolehkan BN untuk menang di Hulu Kelang.

  Menurut beliau, dalam tempoh lima tahun lalu, kampung baru telah menyaksikan banyak perubahan positif termasuk menaik taraf jalan, pasaran dan gelanggang bola keranjang yang dilindungi.

  Beliau berkata masyarakat Cina dari kampung mewakili 15% daripada pengundi Cina, yang merupakan batas yang besar.

  "Saya tidak nampak sebab mengapa orang Cina tidak akan mengundi Barisan. Ini adalah satu-satunya kampung baru di kawasan itu dan kami menerima beberapa juta ringgit untuk menaik taraf kawasan itu untuk rakyat, "kata Yip Kum Fook, yang juga pengerusi MCA Gombak.

  Beliau berkata, mereka sedang merancang untuk menaik taraf kuil Cina di kampung baru jika Barisan telah diberi mandat di Gombak.

  "Kami juga akan terus bertemu rakyat di sini sekurang-kurangnya seminggu sekali untuk membantu mereka menyelesaikan masalah mereka. Kami percaya calon-calon yang mesti dicapai pada setiap masa, "katanya.

  Yip berkata demikian pada majlis makan malam 1Malaysia dengan kira-kira 800 penduduk dari kampung baru.

  Acara ini telah diadakan untuk memperkenalkan dasar-dasar dan rancangan untuk rakyat kerajaan BN.

  Turut hadir ialah Pengerusi BN Gombak Abdul Rahim Kamaruddin yang berharap rakyat dapat menghargai pelan transformasi Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak.

  Abdul Rahim berharap untuk menjadikan kampung baru Cina ke tempat ikonik bagi pelancong untuk melawat, ia memanggil Chinatown Gombak.

  Pada majlis itu, 102 hadiah cabutan bertuah telah disampaikan termasuk hadiah utama sebuah televisyen LED dan satu iPad.

  Pemenang LED televisyen Chan Soo Lian, 80, berkata, kemenangan itu adalah satu kejutan yang dialu-alukan.

  Chan telah tinggal di kampung itu selama lebih daripada 50 tahun dan telah menyaksikan peralihan kampung.
  Bagi beliau, Kuala Ampang adalah kejiranan yang tenang dan selamat dan dia ingin memastikan ia tetap sama.

  Olih: Thestar

  ReplyDelete

Sekiranya anda ingin menghantar artikel untuk di siarkan sila emelkan di pssr_43@yahoo.com. Insyaallah artikel anda akan disiarkan tanpa mengubah sebarang perkataan dan ayat.