Monday, April 8, 2013

Akibat Tak Tahan Mendengar Deruman Konvoi Bermotosikal BN Seorang Penganut Pas Pasang bendera DAP


Semalam sehari suntuk konvoi bermotorsikal berserta beberapa Ketua PDM Dun Sungai Rapat bersama YB Dato Hamidah membuat lawatan keseluruh PDM dalam DUN N43 Sungai Rapat. Matlamat utama adalah untuk mengenalpasti persiapan yang telah dijalankan oleh setiap PDM supaya jentera dalam keadaan siapsiaga bagi menghadapi PRU13 ini.

Rupa-rupanya ada beberapa penganut Pas yang dilabelkan sebagai Tok Lebai Pas tidak tahan dengan bunyi deruman lalu memasang bendera cina DAP dan bendera parti Anwar Ibrahim di hadapan rumahnya.

Tok Lebai yang dimaksudkan sebelum ini begitu berhati-hati menyembunyikan identitinya dan sokongannya dan sentiasa berpura-pura dengan pemimpin kerajaan kononnya dia menyokong kuat kerajaan.

Tetapi hantu DAP terlalu kuat dalam badannya membuatkan dia kepanasan dan seterusnya terpaksa mendedahkan siapa dirinya yang sebenar.

Sungai Rapat Online tidak mahu mendedahkan Tok Lebai tersebut atas sifat untuk menjaga nama baiknya di kalangan masyarakat setempat.

Sebelum ini beliau dilihat membawa beberapa orang datang ke rumahnya hanya untuk berkempen supaya menyokong cina DAP. Beliau juga menyokong penuh kalimah Allah dipergunakan oleh penganut Agama Kristian utuk digunakan dalam bible berbahasa Melayu.

4 comments:

 1. Nak tengok gak muka lebai malang tu bro....

  ReplyDelete
 2. Gua nak juga tengok mukanya bro...tolong dedahkan

  ReplyDelete
 3. Salam Bro,kalau dah sah dan betul,tunjukkan aje muka si Lebai tu.Mudah sikit kereje kite!

  ReplyDelete
 4. Lebaii malang.... Cuba berlakun baik tapi sifat munafik terkeluar juga akhirnya...

  Tahniahh kak midah..

  ReplyDelete

Sekiranya anda ingin menghantar artikel untuk di siarkan sila emelkan di pssr_43@yahoo.com. Insyaallah artikel anda akan disiarkan tanpa mengubah sebarang perkataan dan ayat.