Sunday, April 7, 2013

Pak Lebai Pas Lari Lintang Pukang Bila dengar deruman Konvoi Bermotorsikal BNSehari suntuk YB Dato Hamidah Osman melawat kesemua 14 Pusat Daerah Mengundi(PDM) Barisan Nasional bagi membuat pemantauan akhir persiapan di setiap PDM tersebut.

Bermula dengan PDM Kampung Ara Payong, YB Dato Hamidah sempat singgah untuk memberi replika cek peruntukan yang diluluskan bagi penyelengaraan kawasan Kampung Ara Payung.
Kemudian YB Dato Hamidah Osman melepaskan konvoi bermotorsikal untuk menjelajah keseluruh PDM yang dilawatinya.


Konvoi bersama YB Dato Hamidah kemudiannya singgah di Bilik Gerakan PDM Kampung Sungai Terap.

YB Dato Hamidah sempat memberi semangat kepada petugas jentera BN di Kampung Sungai Terap


YB Dato Hamidah turut memberi sumbangan satu set PA sistem dan pemancar LCD dan Screen utnuk menayangkan gambar-gambar pembangunan yang telah dilaksanakan di kampung berkenaan.


Di Kampung Sungai Terap juga YB Dato Hamidah telah meluluskan RM300,000.00 peruntukan bagi pembangunan dan penyelenggaraan di sekitar kampung berkenaan.

Kemudian konvoi bermotorsikal bersama YB Dato Hamidah meneruskan perjalan ke PDM Kampung Pisang


Ramai yang telah menunggu kedatangan konvoi bermotorsikal dan YB Dato Hamidah ke PDM Kampung Pisang.


Semasa di PDM Kampung Pisang YB Dato Hamidah Osman menyerahkan replika cek peruntukan pembinaan dan penyelenggaraan di kawasan Kampung Pisang.


Kampung Pisang juga telah mendapat surau yang baru berjumlah RM200,000.00 dan sedang dalam pembinaan.


Jentera BN Kampung Pisang tidak melepaskan peluang bergambar dengan YB Dato Hamidah.


Jentera PDM Kampung Pisang turut bergambar dengan YB Dato Hamidah Osman.


Di PDM Kampung Seri Jaya YB Dato Hamidah sempat menyerahkan replika cek penyelenggaraan surau dan pembinaan jalan di Kampung Seri Jaya.


Antara yang hadir semasa konvoi bermotorsikal singgah di PDM Kampung Seri Jaya


Bergambar kenang-kenangan bersama jentera BN di PDM Kampung Seri Rahmat.
Menyerahkan sumbangan LCD kepada Ketua PDM Kampung Changkat Larang Tuan Haji Shaarani


5 comments:

 1. layarilah laman portal web berita yang disediakan PERCUMA tanpa perlu melanggan Freemalaysiakini2.com , sebarkan kepada rakan-rakan anda.

  ReplyDelete
 2. Hanya YB Dato Hamidah sahaja dapat benamkan Pas di Dun Sungai Rapat

  ReplyDelete
 3. duit dapat bg sama rata, jgn ketua pdm jer pulun, kami yg berkeroje siang malam buleh sikit aja dan jangan ada pulak yg menikam belakang.... hanya YB Midah saja pilihan kami di sg rapat...

  ReplyDelete
 4. Salam. Hidup YB MIDAH HIDUP YB MIDAH HIDUP YB MIDAH. Saya dan keluarga berdoa agar YB akan terus berjaya menjadi Wakil Rakyat. Teruskan usaha murni YB. INSYALLAH ALLAH akan membantu menjayakan YB. AMINN. Takbirrrr

  Dpd: KELUARGA LUARAN PAS DALAMAN BARISAN PEKAT.

  ReplyDelete
 5. KAMI TAHU YB MIDAH MENGHADAPI BANYAK DUGAAN DAN HALANGAN UNTUK BERKHIDMAT DI SUNGAI RAPAT TETAPI KAMI TAK KISAH DAN KAMI TETAP BERADA DISAMPING YB MIDAH UNTUK MENGHADAPI HALANGAN BERSAMANYA...HIDUP YB MIDAH...HIDUP YB MIDAH....HIDUP YB MIDAH

  ReplyDelete

Sekiranya anda ingin menghantar artikel untuk di siarkan sila emelkan di pssr_43@yahoo.com. Insyaallah artikel anda akan disiarkan tanpa mengubah sebarang perkataan dan ayat.