Sunday, April 7, 2013

Fatwa Sesat Nik Aziz menjelang PRU13 Mengesahkan Nik Aziz Adalah Bapa Ayam Tua


Mursyidul Am Pas, Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat tidak layak menghukum berkaitan dosa dan pahala kerana Nabi Muhammad SAW sendiri tidak boleh menentukannya, inikan pula beliau hanyalah seorang manusia biasa. Beliau bukan Tuhan atau Malaikat untuk menjatuh hukum pada orang lain.

Firman Allah SWT dalam surah Al-Baqorah ayat 141 dan surah Al- Imran yang jelas bahawa setiap perbuatan hamba itu hanya boleh ditentukan Allah.

Nik Abdul Aziz tidak sama sekali boleh menjatuhkan hukum dengan mengeluarkan fatwa bahawa sembahyang orang UMNO tidak memberi sebarang pahala kerana parti itu telah menolak dasar Islam.


Atas alasan apa Nik Abdul Aziz mengatakan solat orang UMNO tidak mendapat pahala kerana kononnya UMNO telah menolak
Islam. Jadi dalam kategori manakah yang dimadsudkan Nik Aziz itu?

Kalau kita lihat kepada Perkara 3.3 asas dan tujuan UMNO ditubuhkan adalah untuk menegak, mempertahan dan mengembangkan Islam dan ayat dalam perlembagaan UMNO ini langsung tidak terdapat dalam perlembagaan Pas yang mengatakan mereka memperjuangkan Islam.

Jadi pada dasarnya, sebagai seorang yang dianggap ilmuan dan tok guru oleh Pas Kelantan, kita melihat di saat pilihan raya ini beliau (Nik Aziz) telah mengunakan satu kaedah bagi menghalalkan apa cara semata-mata untuk mengekalkan kuasa.

"Dan, selepas ini pasti akan banyak lagi fatwa akan keluar bukan hanya setakat sembahyang orang UMNO tidak mendapat pahala.

Dua hari lepas, semasa menyampaikan ceramah di Padang Jambu di sini Nik Aziz telah mendakwa sembahyang orang UMNO tidak memberi sebarang pahala kerana parti itu telah menolak dasar Islam.

Dalam masa sama, Nik Aziz turut mendakwa UMNO telah menolak Allah SWT kerana selama ini mengamalkan dasar kebangsaan dengan menolak dasar Islam dalam pemerintahan.

Pada 17 November tahun lalu, pada sidang akhbar sempena Muktamar Tahunan Pas Ke-58 di Kota Bharu Nik Aziz mendakwa UMNO merupakan sebuah parti yang murtad kerana menolak dan memperlekehkan Islam dalam dasar parti itu.

Nik Aziz dalam nada tegas kemudian turut melontarkan persoalan sama ada parti itu kini menganut agama Kristian, Buddha atau pun sebuah parti politik yang tidak mempunyai agama.

Nik Aziz hanya layak digelar bapa ayam belaan DAP sahaja kerana fatwa-fatwanya adalah untuk membantu DAP menawan Malaysia dengan lebih mudah.

5 comments:

 1. Nik ajis sebenarnya anjing yang terjelir lidahnya mengharap DAP menegakkan islam untuknya yang tak mampu Pas laksanakan.

  ReplyDelete
 2. Visit Freemalaysiakini2.com No subscription needed.

  ReplyDelete
 3. Malu betul ada tok guru bodoh macam ni

  ReplyDelete
 4. Dua perkara yang harus kita ambil kira disini:

  1) Mungkin Pok Nicky merasakan beliau lebih hebat dari Rasullulah, sebab itu dia boleh menetapkan siapa yang dapat pahala dan siapa yang tidak, siapa yang akan ke syurga dan siapa ke neraka, malah lebih hebat dia boleh menetapkan siapa yang Islam dan siapa yang kafir.

  2) Apabila beliau dan Hadi besetuju untuk memberi kalimah Allah kepada Kristian, maka berkemungkinan besar Islam yang dianuti beliau bukan lagi Islam yang berpandukan kepada "Allahu Ahad" yakni Allah yang SATU... Mungkin beliau mengikut Allah tiga dalam satu seperti yang dipercayai oleh puak-puak Nasrani itu.

  http://mycybertrooper.net.ms/

  ReplyDelete
 5. pusat judi dan maksiat haram genting lebih tinggi tempatnya berbanding masjid2 di seluruh malaysia...inilah puak2 melayu umno yg tak nampak disebabkan kebodohan melampau..teruskan kebodohan anda..mufti cap ayam jd macai umno..

  ReplyDelete

Sekiranya anda ingin menghantar artikel untuk di siarkan sila emelkan di pssr_43@yahoo.com. Insyaallah artikel anda akan disiarkan tanpa mengubah sebarang perkataan dan ayat.