Monday, April 15, 2013

Isu Video Stopa Ali: Majlis Syura Pas Desak Hadi Adakan Sidang Tergempar


Majlis Syura Pas semalam mendesah Haji Hadi selaku Presiden parti bagi mengadakan mesyuarat tergempat bagi mengambil kata sepakat dam Isu rakaman video seks yang memaparkan wajah Setiausaha Agung Pas, Datuk Mustafa Ali.


Majlis Syura kini khuatir Isu video Stopa Ali ini dikatakan bukan sahaja mencetuskan pergolakan dalam Pas malah memberi  kesan yang cukup mendalam terhadap parti yang kononnya mengamalkan Islam sepenuhnya.

Menurut sumber dalaman ahli-ahli Pas kini berada dalam keresahan berikutan sikap Abdul Hadi yang dilihat begitu mempertahankan Mustafa tanpa membuat siasatan lanjut berhubung kesahihan rakaman video tersebut.

Seluruh ahli Pas hairan kenapa Abdul Hadi bermati-matian mempertahankan Mustafa, soalnya sudahkah beliau menonton video tersebut. Ahli-ahli di peringkat akar umbi mahu melihat tindakan tegas bukannya terus membuat kesimpulan bahawa apa yang berlaku adalah satu fitnah.

Isu video Stopa Ali yang dianggap cukup serius dan boleh memberi kesan yang amat buruk kepada Pas dalam menghadapi Pilihan Raya Umum Ke-13 itu, Abdul Hadi sepatutnya mengambil tindakan tegas termasuklah memanggil mesyuarat tergempar bagi membincangkan isu itu.

Sebelum ini Abdul Hadi sendiri sering berhujah dengan menggunakan maksud surah Al-Hujurat ayat 6 yang bermaksud 


"Wahai orang-orang beriman, jika datang kepada kamu seseorang yang fasik dengan membawa suatu berita, maka selidikilah terlebih dahulu agar kamu tidak menimpakan suatu musibah kepada suatu kaum tanpa mengetahui keadaannya (secara jahil), maka dengan sebab itu jadilah kamu di atas perbuatan kamu itu orang- orang yang menyesal."

Dalam ayat ini Allah SWT mahu kita menyiasat kesahihan berita yang tersebar tetapi kenapakah dalam kes yang dikaitkan dengan Mustapa, Abdul Hadi cepat-cepat membuat andaian bahawa itu semua tohmahan dan fitnah.Selagi Haji Hadi tidak membuat sebarang pendirian terhadap video Mustaffa Ali selagi itulah rakyat terutamanya umat Islam akan memandang jijik kepada parti Pas.

2 comments:

  1. Apa pun yang hadi kata tak penting,tanya lah Mustafa ali secara jujur jangan asik tuduh fitnah semata siasat betul betul, perkara telah berlaku yang melakukannya dah pun merasa kenikmatannya Hadi Awang pun bukan tahu bentuk badan Mustafa kecuali dia pernah berbogel depan Hadi Awang. Yang tahu perkara ni benar atau tidak sipelaku dan pasangannya Allah maha mengetahui. Bukan Hadi Awang.

    ReplyDelete
  2. tukang bideo tahu.....papagomo?

    ReplyDelete

Sekiranya anda ingin menghantar artikel untuk di siarkan sila emelkan di pssr_43@yahoo.com. Insyaallah artikel anda akan disiarkan tanpa mengubah sebarang perkataan dan ayat.