Monday, April 29, 2013

Kenapa Pas Tidak Pernah Mempertikai Nga Kor Ming Yang Enggan Di siasat Oleh Polis?


Blog Pas hari ini jadi huru-hara kononnya menuduh Polis tidak menyebelahi Lee Boon Chye yang kononnya dicekik oleh seorang wanita sehingga hampir mampus. Wanita yang mereka tuduh adalah Dato Hamidah Osman. Biasalah Pas kini tiada isu apa sahaja dengan tiada bukti kukuh mereka terus menuduh Dato Hamidah yang buat hal.

Mereka ini kadang-kadang perlu diajar dengan sama RM100juta baru tahu langit tinggi atau rendah. Tapi pemimpin Umno terlalu baik tidak mahu menyaman mereka ini.


Biasalah balaci tukang pecacai angkat najis mereka Salman Salleh telah membuat sidang media bodoh mempertikaikan bahawa kononnya Dato Hamidah ni tidak ditahan oleh pihak polis kerana mencekik Lee Poon Dyan.

Ingatkah kita sewaktu Dato Hamidah mendedahkan isu tanah dimana sebanyak 12, 526 ekar tanah rakyat Kelantan telah disebat oleh dua ekoq cina DAP kerana pertukaran untuk Nizar jadi MB. Kemudian pada 20 Disember jam 3.30 petang semasa Nga berada di Dewan Makan Dewan Undangan Negeri, Nga Kor Ming telah datang ke meja Dato Hamidah lalu menuding jari dengan berkata ``You dedah (revealed) you watch out I will go after you’’. 


Selepas itu laporan polis telah dibuat oleh Dato Hamidah dan pihak polis memberitahu Nga Kor Ming enggan disiasat oleh pihak polis dan kes itu hilang begitu sahaja. Nga mengarahkan S. Sivakumar yang terkenal dengan kulibataknya membuat laporan polis bagi pihak Nga Kor Ming.

Apakah ini bukan kebal undang-undang? Mereka bukan sahaj kebal disisi undang-undang malah mereka mempermainkan undang-undang.

Pas sewajarnya cermin dirinya sediri jika mahu jadi tukang basuh najis pemimpin cina sebegini perlu teliti  dahulu 'track rekod' mereka dahulu kerana rakyat kini sedang menilai bukan menyokong membuta-tuli seperti tahun 2008.

Diakhirnya baru rakyat tahu Pas menerima dana PRU daripada cina DAP dan Cina PKR semata-mata untuk menjatuhkan kerajaan Melayu.

3 comments:

 1. Celaka kau Komeng,kunun Dap tak rasuah,rupanya kedarah rasuah hingga habis tanah rakyat Kelantan Kau sebat.........Nik Aziz bapak rasuah yang nampak alim sangat.ALLAH Maha Mengetahui.....TAKBIIR......

  ReplyDelete
 2. ..aku g spital aritu Boon Chai ni le yang kasi treatment..nurse dia cakap..Ok you can vote for him laaa...Ok sure...sure cannot!!!

  ReplyDelete
 3. Rakyat yg bukan bodoh akan menolak PR di PRU 13 nanti.
  Tunggu dan lihat .........
  Kecuali jika Melayu bodoh mudah lupa ?

  ReplyDelete

Sekiranya anda ingin menghantar artikel untuk di siarkan sila emelkan di pssr_43@yahoo.com. Insyaallah artikel anda akan disiarkan tanpa mengubah sebarang perkataan dan ayat.