Saturday, April 13, 2013

Inilah sebabnya Kenapa Radhi Zainon Takut Jika YB Dato Hamidah Sebagai Calon?Radhi Zainon adalah nama baru dalam persada politik di negeri Perak. Beliau adalah anak jati negeri Kedah yang berasal dari Alor Setar Kedah dan Isterinya pula adalah orang Terengganu. Oleh kerana beliau 'bangsat' ke negeri Perak dan mencari 'makan' di negeri Perak dengan menjual susu kambing Higoat dalam kaedah MLM.

Dalam proses bisnes tersebut beliau mengenali ramai kenalan di kawasan Simpang Pulai hingga ke Medan Gopeng maka beliau mengambil kesempatan dan peluang daripada kebodohan pemimpin Pas dalam Dun Sungai Rapat dengan menamakan dirinya sebagai calon Pas N43 Dun Sungai Rapat.

Sebelum itu Pas ada niat untuk mencalonkan ketua cawangan Pas Sungai Rokam iaitu bekas guru dan juga seorang blogger bernama Ali bin Hussain. Apabila mengetahui Ali atau nama panggilan cikgu Ali mempunyai sejarah hitam yang tidak boleh dipadam iaitu pernah mencabul anak muridnya dan pernah dinasihatkan berhenti oleh pihak Jabatan Pelajaran negeri Perak, sila rujuk fail di JPN untuk kepastian...jika beliau sebagai calon sudah semestinya fail tersebut akan didedahkan.

Apabila tidak ada langsung pemimpin yang boleh boleh menjadi calon dalam N43 Dun Sungai Rapat maka Radhi Zainon yang tinggal di Simpang Pulai cuba menawarkan dirinya menjadi calon maka pemimpin bodoh Pas seluruh Dun Sungai Rapat terpaksa akur. 

Walaupun pahit oleh kerana kebodohan mereka, mereka terpaksa akur dengan penawaran Radhi.Untuk mencari pengaruh terutamanya undi cina Radhi terpaksa bergabung dengan Lee Boon Chye sehingga beliau sanggup bersama dengan Lee Boon Chye membantah pembinaan Sekolah Agama Rakyat.

Dalam temuramah dengan Yoptv Radhi Zainon dengan angkuh mendabik dada kononnya beliau tidak kisah dengan kemerosotan undi Melayu kesan daripada beliau menyokong kaum cina membantah pembinaan sekolah Agama Rakyat di Taman pegoh Aman tetapi beliau bangga kerana sokongan kaum cina naik mendadak.

Menurut China Press pula Radhi Zainon seorang pejuang kaum cina kerana demi menjaga kaum cina yang tidak seberapa beliau sanggup menolak Intitusi Agama beliau sendiri.

Kenapa Radhi Zainon takut jika YB Dato Hamidah dicalonkan?

Radhi sanggup mengupah beberapa blog pakatan haram untuk mencemar nama baik YB Dato Hamidah kononnya Dato hamidah tidak diterima oleh segelintir penyokong Umno.

Untuk pengetahuan penyokong umno yang tidak suka kepada YB Dato Hamidah adalah penyokong umno pro-pembangkang yang tinggal di Gopeng dan mengundi di Dun Teja. Mereka ini hanya menunggu masa untuk terjun dalam lubang taik pembangkang jika calon yang mereka suka, yang yamseng bersama mereka tidak dicalonkan.

Untuk rekod pengundi wanita dalam Dun Sungai Rapat melebih 65% dan 100% menyokong YB Dato Hamidah. Dato Hamidah buka tunjuk muka dua minggu sebelum penamaan calon tetapi bekerja sejak 2009 lagi iaitu sebaik saha ja rejim cina DAP tumbang...sila rujuk blog ini untuk pengesahan aktiviti sejak 2009.

 

Atas dasar inilah Radhi Zainon terlalu takut kerana mana yang YB Dato Hamidah tak pergi...mungkin rumah Radhi Zainon kot kerana kedudukannya dalam Dun Simpang Pulai.

Beberapa kali YB Dato Hamidah datang buat lawatan untuk baikpulih rumah dan tuan rumah belum bangun dari tidur lagi. Apa yang YB Dato Hamidah tak bantu kebajikan, bantuan, pelajaran, sukan, hiburan untuk anak muda, baca yasin, majlis Agama, ceramah Agama...pendek kata semunya sudah dipenuhi.

Walaubagaimanapun pengundi Dun Sungai Rapat mencecah lebihkurang 42,000 orang...kalau kata kesemua pengundi berpuashati adalah mustahil....sudah tentu pengundi totok spenda Stopa tak akan puas hati punya.

Ingat Pas ingat Sekolah Agama Rakyat yang dibantah oleh mereka
Ingat Pas Ingat Spender Stopa

2 comments:

  1. Teman rase, calon tempatan lagi baik. Masalah calon luor ni, selalunya bila sampai mase, dema akan balik ke tempat asal. Sentimen patriotiknya kurang. Ambil madu sepah dibuang. Seburuk2 calon tempatan, dema masih lagi orang kite.

    ReplyDelete

Sekiranya anda ingin menghantar artikel untuk di siarkan sila emelkan di pssr_43@yahoo.com. Insyaallah artikel anda akan disiarkan tanpa mengubah sebarang perkataan dan ayat.