Wednesday, April 10, 2013

Musa Hitam Berang Pakatan Haram Guna Kenyataannya yang diubahsuai


Bekas timbalan perdana menteri Tun Musa Hitam beranag dengan pemimpin pakatan haram yang sengaja menngunakan kenyataannya yang diubahsuai ntuk menyerang balik Barisan Nasional (BN).

Ini khususnya berhubung soal mengenai kemungkinan kerajaan jadi bankrap jika mereka muncul berkuasa.

Musa mengambil perhatian bahawa BN nampaknya telah menimpakan kemusnahan terhadap kewibawaan hujah pembangkang dalam isu ini hingga sebahagian dari ucapan beliau yang disampaikan pada siri Bicara Minda, dikatakan sebagai menyokong Pakatan Haram, dipromosi dan dipaparkan dengan begitu prominen dalam kempen pilihan raya mereka.

"Pakatan (pembangkang) nampaknya begitu terdesak untuk mempromosi diri mereka dan untuk menarik sokongan pengundi, mereka sanggup menggunakan saya sebagai senjata utama mereka untuk menyerang balik BN," kata Musa dalam satu kenyataan.

Sambil melahirkan rasa tidak selesa, Musa berkata: "Jalan keluar menggunakan saya dalam langkah politik yang terdesak ini mesti dihentikan. Kenyataan yang mendakwa mendapat sokongan saya mesti dihentikan.

"Dan jalan keluar menggunakan saya dan menyebut kenyataan saya dengan menggunakan papan iklan mesti juga dihentikan. Saya membuat permintaan ini demi keadilan dan kesopanan politik".

Jangan nak bagi amaran jangan sesekali menggunakan apa-apa kenyataan saya jika tidak saya akan mengambil tindakan saman.

2 comments:

  1. kak Midah lepas tangan, pemenang Explorace anjuran tourism Perak tak dapat hadiah dijanjikan. Ke ni kes divert fund?

    ReplyDelete
  2. Pasai apa Musa Hitam gatai buat statement tu dulu? Dan pasai apa dia lambat sangat respond kepada tindakan PR? Elok juga dia jelaskannnya, betul tak?

    ReplyDelete

Sekiranya anda ingin menghantar artikel untuk di siarkan sila emelkan di pssr_43@yahoo.com. Insyaallah artikel anda akan disiarkan tanpa mengubah sebarang perkataan dan ayat.