Tuesday, April 9, 2013

Pas Terpaksa Bergelut Dengan Pemimpin Peliwat Dalam Pembahagian Kerusi Parlimen


Mentang-mentanglah calon Pas daripada orang tua gayut yang sentiasa menjadi khadam yang baik kepada Ketua Pembangkang Anwar Ibrahim, semua kerusi Pas nak ditebasnya termasuk beberapa kerusi di negeri Perak.

Kali ini walaupun pemimpin Pas dikalangan tua gayut mereka tetap akan bertanding dalam kerusi yang menjadi kubu mereka walaupun terpaksa berlawan dengan parti peliwat.

Pas tetap mahukan 76 kerusi Parlimen dari pada 122 kerusi yang dipertandingkan oleh pakatan haram dan selebihnya 46 kerusi bolehlah dibahagikan kepada parti Cina DAP dan parti Peliwat.

Walaubagaimanapun Anwar Ibrahim tidak bersetuju malah beliau hanya memperuntukkan sejumlah 56 sahaja kerusi parlimen kepada si tua gayut Pas dan selebihnya akan dipertandingkan atas tiket parti peliwat(PKR).

Ini merupakan satu cara pemimpin pakatan haram untuk mencari pengaruh dan PKR merasakan rakyat sudah terlalu sukakan mereka walaupun Anwar adalah seorang peliwat.

Sebelum itu Haji Hadi menemplak Anwar Ibrahim kononnya Sheikh Yusuf Al- Qardawi menyokong Anwar menjadi Perdana Menteri.

"Tak pernah saya dengar pun perkataan itu keluar daripada mulut Yusuf Al-Qardawi atau surat yang ditulisnya tetapi beliau ada berpesan supaya berhati-hati dengan Anwar Ibrahim",Haji Hadi.

0 comments:

Post a Comment

Sekiranya anda ingin menghantar artikel untuk di siarkan sila emelkan di pssr_43@yahoo.com. Insyaallah artikel anda akan disiarkan tanpa mengubah sebarang perkataan dan ayat.