Wednesday, April 10, 2013

Pas Terus Menipu Orang Kampung Kononnya Undi Pas masuk SyurgaPemimpin Pas terus mempolitikkan agama untuk meraih undi orang Islam apabila mendakwa kononnya mengundi pembangkang pada Pilihan Raya Umum Ke-13 (PRU-13) adalah satu ibadah besar dan akan memperoleh pahala. Malah yang lebih memedihkan apabila pemimpin Pas menipu orang kampung bahawa Pas akan melaksanakan negara Islam.

Dalam satu ceramah di Kampung Permatang di sini malam tadi, Timbalan Pesuruhjaya Pas Perak, Nizar Jamaluddin mendakwa, pengundi yang memangkah pakatan pembangkang termasuk parti cina DAP akan mendapat ganjaran daripada Allah.

"Saya minta supaya jadikan hari mengundi yang tidak lama lagi sebagai satu ibadah yang besar. Maknanya, jadikan pilihan raya kali ini pilihan raya yang kita akan dapat pahala dengan pangkah Pakatan Pembangkang.

"Dengan kalimah bismillahirrahmaninirrahim, pangkah Pakatan Rakyat semata-mata hendak hancurkan kezaliman dan tegakkan kebenaran," katanya.

Sebelum ini, Mursyidul Am Pas, Nik Abdul Aziz Nik Mat dikecam oleh pelbagai pihak termasuk Mufti Perak, Tan Sri Harussani Zakaria kerana mengeluarkan kenyataan mendakwa solat orang UMNO tidak mendapat pahala kerana menolak Islam.

Sementara itu, pada ceramah yang sama, Pas dilihat cuba memulihkan imej parti itu yang bertindak menggugurkan perjuangan mendirikan negara Islam kepada negara kebajikan.

Pesuruhjaya Pas Perak, Abu Bakar Hussain berkata, hal tersebut tidak seharusnya menjadi isu kerana kononnya Islam bukan hanya melibatkan perjuangan hudud semata-mata tetapi mencakupi banyak perkara lain.

"Cuma kita alih nama sahaja, negara Islam kepada negara berkebajikan dan itulah pengisiannya.

"Saya hendak minta rakyat dinaungi pemimpin yang adil dan undang-undang yang telus kerana undang-undang sekarang tidak berdasarkan undang-undang yang adil," dakwanyaAbu Bakar juga meminta orang kampung agar memangkah pakatan pembangkang termasuk cina DAP kerana setiap undi adalah satu ganjaran yang cukup besar kerana pakatan pembangkang termasuk DAP akan melaksanakan negara Islam.

0 comments:

Post a Comment

Sekiranya anda ingin menghantar artikel untuk di siarkan sila emelkan di pssr_43@yahoo.com. Insyaallah artikel anda akan disiarkan tanpa mengubah sebarang perkataan dan ayat.