Monday, April 15, 2013

Penyokong Pembangkang Macam Cacing Kepanasan Ketika Majlis Pemberian Geran, Notebook dan Cek Kepada NGO


Mana-mana majlis yang dihadiri oleh penyokong pembangkang pasti akan kedengaran seperti kumbang berlalu kerana ulutnya sentiasa berbicara kadang-kadang dengar maki hamun.

Kita boleh kenal sangat dengan spesis bodoh seperti ini, mulut mereka seolah-olah tidak dapat dikawal asyik merungut sepanjang satu jam majlis penyampai geran tanah, Notebook dan penyampaian cek kepada Pertubuhan Bukan Kerajaan. 

Kalau saya katakan mulut mereka macam pantat ayam mungkin mereka marah dan keterlaluan tetapi itulah hakikatnya.

Majlis ini telah diadakan di Arena Square pada jam 10 pagi tadi dan selesai lebihkurang jam 11:30 pagi dan sepanjang masa itulah mulut mereka seperti dikawal oleh syaitan kerana sepanjang majlis itu berlangsung mereka terus merungut, merungut dan terus merungut seolah-olah jika rejim DAP Perak memerintah negeri Perak mereka akan memperolehi apa yang mereka dapat kini.

Selepas dirisik barulah tahu bahawa apabila Dato Hamidah iaitu exco kanan kerajaan negeri Perak berjaya memberi geran kepada mereka maka tidak akan ada lagi isu setinggan yang sering menjadi isu utama mereka ketika PRU2008.

Mereka ini tinggal di Kampung Serijaya yang sanggup menjadi setinggan ditepi sungai walaupun mereka sudah mempunyai rumah.

Walaupun mereka telah diberikan lot-lot di kawasan baru tetapi disebabkan mereka tidak mahu berpindah maka mereka masih menjadi setinggan sejak 2008. Itulah taktik terbaru oembangkang untuk mengagalkan setinggan sifar yang dilaksanakan oleh YB Dato Hamidah Osman dan Pejabat tanah dan Daerah Batu Gajah.

Merak sebenarnya mempunyai hati yang cukup kotor dan busuk walaupun mereka berjubah dan berketayap putih.

Mereka akan sentiasa mengambil apa sahaja pendekatan asalkan setinggan sifar gagal....itulah pembangkang yang ada dan bernama Pas.

3 comments:

  1. Dia ni aku kenal selalu jadi jurujual ubat di Farmasi Batu Gajah...sekitar Farmasi penuh dengan poster ceramah...Farmasi pulak macam reban ayam kotor, bau hancing, bau hamis elok kementerian Kesihatan buat lawatan sebelum ubat-ubat yang dijual tercemar

    ReplyDelete
  2. semasa mbi sebok ubah suai superkinta untuk dijadikan utc atas arahan najib. dari bajet persekutuan, mereka yang kuat membangkang. najib membazir, untung cina dipasar besar lah. macam-macam.. hati mereka derlalu busuk, dan dengki. sekarang semua suka utc. masalah parking biasa le...malas cari parking jalan kaki dari rumah. hendon / bangla tak komplen pun... sebab mereka susah. melayu baru senang sikit. lagaknya macam cina yang pakai BMW, WW kenapa tak dengki pada bangsa asing yuang pakai kereta mewah. kenapa perlu dengki pada melayu aja.

    ReplyDelete
  3. Owhh Farmasi BG tu ke?!?!? Aritu oder gloves banyak dari aku..aku kasi kredit 3 bulan lepas 3 bulan aku datang nak collect payment...Dia kata nak return barang sebab tak laku...Bila aku cakap tak boleh dia dengan staff pakat nak tuam aku...Anak mualaf ni perangai macam gampreng...Kedai bau busuk takde rupa farmasi langsung!!

    ReplyDelete

Sekiranya anda ingin menghantar artikel untuk di siarkan sila emelkan di pssr_43@yahoo.com. Insyaallah artikel anda akan disiarkan tanpa mengubah sebarang perkataan dan ayat.