Wednesday, April 10, 2013

PRU-13: Kapt(B) Dato' Najmuddin kekal sokong BN, tolak tawaran tanding tiket Bebas


Bekas Ahli Dewan Undangan Negeri (DUN) Batu Kurau, Datuk Mohd. Najmuddin Elias menolak tawaran pihak tertentu untuk bertanding atas tiket Bebas pada Pilihan Raya Umum Ke-13 (PRU-13).

Penasihat Hal Ehwal Agama Islam kepada Menteri Besar Perak itu yang baru-baru ini mengumumkan tidak akan mempertahankan kerusi DUN berkenaan pada PRU13 mendakwa, beliau menerima beberapa khidmat pesanan ringkas (SMS) daripada pihak tertentu sudah semestinya pembangkang yang mendesaknya bertanding atas platform Bebas.

"Saya menolak apa saja tawaran dan sebagainya kerana pendirian saya masih seperti yang diumumkan pada minggu lepas," katanya pada sidang media di sini hari ini.

Khamis lepas, beliau mengumumkan tidak akan mempertahankan kerusi DUN Batu Kurau kerana mahu menumpukan perhatian kepada hal ehwal agama Islam di Perak dan memberi laluan kepada muka baharu.

"Ada juga yang memujuk saya supaya bertanding atas tiket bebas dan sedia untuk sponsor dalam pilihan raya nanti," katanya.

Mohd. Najmuddin berkata beliau kekal setia bersama Barisan Nasional (BN) dan tidak akan mengkhianati parti.

"Saya amat menghargai sokongan yang diberikan pengundi selama ini dan menyeru kepada mereka supaya menghormati pucuk pimpinan parti.

"Insya-Allah saya akan turun padang bersama-sama calon baharu untuk pastikan pengundi terus berpihak kepada BN," katanya.

Pada pilihan raya umum 2008, Najmuddin mempertahankan kerusi DUN Batu Kurau dengan 7,023 undi, menewaskan calon Parti Keadilan Rakyat Hamid Ali yang memperoleh 4,584 undi.

1 comment:

  1. alhamdulillah. nak membangun islam tak perlu tunggu jadi calon. syabas

    ReplyDelete

Sekiranya anda ingin menghantar artikel untuk di siarkan sila emelkan di pssr_43@yahoo.com. Insyaallah artikel anda akan disiarkan tanpa mengubah sebarang perkataan dan ayat.