Wednesday, April 10, 2013

Rejim Pok Nik Kelantan Lakukan Sita Ala Yahudi Ke atas Pondok GentingPondok Geting dibawah seliaan Tokguru Abdullah Saamah di SITA oleh kerajaan Pas Kelantan atau lebih tepat lagi oleh Majlis Daerah Tumpat MDT ?

Tindakan sita terhadap Pondok Geting yang diasaskan oleh tokoh agama, Abdullah Sa'amah itu dibuat oleh Majlis Daerah Tumpat (MDT) atas dakwaan membina bangunan tanpa kebenaran Yang Dipertua pihak berkuasa tempatan berkenaan. UTUSAN

Persoalannya - Adakah tindakan ini bermotifkan KHIANAT POLITIK ?"Ini hanya keputusan politik untuk memberi tekanan kepada saya supaya berhenti berceramah, saya tidak hendak buat apa-apa, cuma hendak baca surah Yasin dan solat hajat supaya masalah ini dapat diselesaikan dan mereka yang terlibat diberikan hidayah."Bangunan lima tingkat ini dibina hasil sumbangan Kerajaan Pusat yang diumumkan oleh Timbalan Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin dahulu.

"Kita mengikut prosedur yang ditetapkan, malah ketika surat amaran yang pertama dihantar saya bertanya kepada penguat kuasa terbabit untuk apa surat ini, dia hanya berkata tidak ada apa-apa, boleh teruskan pembinaan.

"Tetapi hari ini apabila pegawai Jabatan Pembangunan Persekutuan (JPP) ke MDT untuk bertanya mengenai saman tersebut, isu lain pula timbul. MDT menjelaskan bangunan tersebut akan hanya boleh diteruskan sekiranya mendapat persetujuan daripada 12 orang pemiliknya," kata beliau.

Saya ada membuat lawatan ke Pondok Geting pada bulan Disember sebagai susulan lawatan pertama masa bulan puasa dulu, semata2 untuk mencari kebenaran disebalik segala dakwaan yang dilemparkan pemimpin Pas pada Tn Guru Abdullah - KLiK

Waktu itu beliau baru bersihkan tanah bagi tujuan pembinaan bangunan baru -


Melihat kepada gambar Utusan diatas, secara jujur saya gembira kerana ternyata Tn Guru Abdullah ikhlas dan komited dengan amanah yang diberikan.

Sayugia kita mempersoalkan NIAT kerajaan Pas Kelantan menyita projek pembangunan sekolah Pondok Geting.

Adakah ini cara Islam yang Pas duk bangga2kan ? Menyekat pembangunan sekolah pondok ?

Seharusnya kerajaan Pas Kelantan memberi sepenuh sokongan dan mempermudahkan segala urusan berkaitan BUKANNYA menjadi dalang yang menghalang ! Tolak tepi kepentingan politik ...

Bagaimana pula dengan Fitnah dan tindakan pemulauan terhadap Tn Guru Abdullah dan keluarganya ? Cara Islam jugakah itu ?


Tak apa rakyat boleh melakukan yang terbaik iaitu dengan menyahkan rejim Pok Nik Yahudi ini dari negeri Kelantan selesai masalah

Sumber

4 comments:

 1. kalau dah biasa bersekongkol dengan kafir lakhnat, perangai jahat mereka pun pemimpin Pas dah mula terikut....Takebeer...

  ReplyDelete
 2. HARAMJADAH SUNGGUH PARTI PAS YANG KONONNYA SANGAT ISLAM.

  ReplyDelete
 3. Memang babi punya Pok Nik aku sumpah tak akan undi ko pok nik sial

  ReplyDelete
 4. Assalamu'alaikum,dlm hal ni,sy cuba mendapat maklumat kenapa ini terjadi,mengikut maklumat sohih yg sy dpt,pembinaan bangunan ini tdk mendapat kelulusan MDT,dgn maksud membina tanpa kebenaran.Pemilik bangunan ini pun telah mendapat surat amaran dr MDT sebanyak 3 kali,sejak 17 mac 2013 lepas,namun masih lg meneruskan kerja2 pembinaan.Pemilik bangunan ini juga tdk mendapat kebenaran dr pemilik2 tanah,jd mana mungkin apa2 bangunan didirikan diatas tanah org lain.saya harap,semua boleh mencari kebenaran dgn beretika dan berhemah,bukan menonjolkan diri sebagai org yg tdk amanah dalam setiap langkah.

  ReplyDelete

Sekiranya anda ingin menghantar artikel untuk di siarkan sila emelkan di pssr_43@yahoo.com. Insyaallah artikel anda akan disiarkan tanpa mengubah sebarang perkataan dan ayat.