Saturday, April 27, 2013

Sebelum Anda Dipaksa Sokong Calon Pas N43 Dun Sungai Rapat Baca ini dulu


Kejadian ini adalah benar bukan rekaan semata-mata dan sudah berlaku pun iaitu di Taman Pegoh Aman.

Kejadian ini berlaku pada 29 Mei 2012 dimana calon Pas, Lee Boon Chye serta 24 penduduk cina telah membantah pembinaan sekolah agama rakyat. Mereka kononnya membantah kerana sekolah itu dibina secara haram dan di atas tanah haram tetapi bila ditunjukkan dokumen mereka cuba mengalih kepada isu lain pula. Kononnya Dato Hamidah tidak meminta kebenaran daripada penduduk cina untuk membina sekolah agama rakyat.

Calon Pas Radzi Zainon dalam ucapannya dihadapan penduduk cina berkata yang dia simpati dengan nasib malang yang dihadapi oleg penduduk cina.......masalahnya sekarang apa nasib malang itu?

Dihadapan penyokong Pas lain pula cerita.....calon Pas Radzi Zainon berkata kita perlu memahami jiran kerana dalam Islam menghormati jira adalah satu ibadah......masalahnya apa kena-mengena dengan Sekolah Agama Rakyat.

Nilakanlah sendiri bagaimana perangai buruk calon Pas yang sanggup bersama Lee Boon Chye dan 24 penduduk kaum cina menentang pembinaan sekolah Agama Rakyat.

Bayangkanlah jika Dato Hamidah tidak kuatkan semangat dan mengikut rentak calon Pas dan Lee Boon Chye sudah tentu penduduk Islam Taman Pegoh Aman kehilangan sebuah bangunan untuk sekolah agama rakyat.

Namun Dato Hamidah tetap yakin Allah SWT bersamanya dan akhirnya Sekolah Agama Rakyat dapat juga siap pembinaannya.

Jadi sebelum anda dipaksa oleh Pak Lebai Pas untuk mengundi calon Pas N43 Dun Sungai Rapat fikir-fikirkanlah......

3 comments:

  1. Dah gila nak jadi YB sanggup buat apa saja.Inilah contoh pengkhianat Islam. Cakap bergegar2 tapi di hati penuh niat tak baik.

    ReplyDelete
  2. hati dah penuh taikkk bebb....sbb tu jadi gitu.... org nak buat skola agama pon dia halang...harhhhtuihh...

    ReplyDelete
  3. Bila ikhlas beragama, walau kita bukan alim agama, insyaAllah dipelihara dan dibantu Allah swt. Walau alim agama, bila tiada keikhlasan beragama, mudah diperdaya syaitan kerana tidak dilindungi Allah swt.

    ReplyDelete

Sekiranya anda ingin menghantar artikel untuk di siarkan sila emelkan di pssr_43@yahoo.com. Insyaallah artikel anda akan disiarkan tanpa mengubah sebarang perkataan dan ayat.