Saturday, April 6, 2013

Ucapan YAB Dato Sri Mohd Najib Di Perhimpunan 1 Malaysia Janji DitepatiSaya dan Muhyiddin telah jelajah seluruh negara. Apa aspirasi dan tuntutan rakyat. Dari Lahad Datu ke Seri Aman. Dan di Kuala Lumpur saya boleh katakan bahawa rakyat semakin hari semakin yakin dengan Barisan Nasional. Rakyat perlu letak harapan pada parti yang ada keyakinan. Genap empat tahun kita merancang secara menyeluruh dan sistematik .


Tidak ada mana mana negara didunia yang mengamalkan cara kita barisan nasional sanggup bentangkan report card. Empat negeri pimpinan mereka tidak berani bentang report card kepada rakyat. Pelancaran kanji ditepati dilakukan dalam tempoh setahun lamanya. Branding janji ditepati sebaliknya pembangkang janji bohong. Janji bohong. Janji bohong.


Sebab itu saya berdiri bentangkan manifesto. Saya beri jaminan jika mandat baru diberikan kepada barisan nasional aku kanji ini akan dilaksanakan kepada rakyat. Akunjanjinino mengandungi 17 perkara yang penting. Saya akan petik beberapa perkara untuk diketengahkan kepada rakyat. Manifesto ini Rakyat didahulukan.


Rakyat adalah ketua-ketua kepada parti barisan nasional. Sebab itu kita berpegang epada prinsip berbakti kepada rakyat. Bahawa kita adalah parti yang dahulukan rakyat. Berkhidmat kepada rakyat.Tugas kamu kpd negara adalah memenuhi amanat rakyat dengan segala upaya kata ayahanda saya.


Dalam keadaan ekonomi dunia tidak menentu ini, kita mampu mencapai pertumbuhan 5.6 peratus tahun lepas. Kekang inflasi 1.16 peratus dan kadar pengangfuran rendah. Berjaya hapuskan hampir hapuskan miskin tegar. Pendapayan rakyatnperkapita 2009 kepada 49 peratus. Bursa saham Malaysia meningkat 999 billion ringgit, 31 Disber 2012 melonjak 41 teillion ringgit. Nilai harta di pasaran bursa meningkat.


Inflasi rendah, peluang pekerjaan meningkat. Dalam tempoh empat tahun ini kita telah dapat memenuhi impian rakyat. Kalau itu prestasi kita dalam tempoh empat tahun, cuba kita bayangkan kalau BN diberi mandat lima tahun lagi. Ini bukan tanam tebu di tepi bibir. Ini bukan macam pembangkang.
Itu cerita Selangor. Negeri lain pun dua kali lima, lima kali dua. Di kelantan. Di Kedah pentadbiran kucar kacir. Di Pulau Pinang indah khabar dari rupa. Rumah rakyat tak dibuat tapi terowong berbillion billion ringgit. Rumah untuk rakyat. Dalam aku janji kita, dalam tempoh lima tahun ini kita janji bina satu juta rumah mampu milik. ini makna rakyat didahulukan.

Masalah air. Sedar atau tidak bekalan air dalam keadaan cemas cuma reserve air dua peratus saja. Ikut Bank Dunia, reserve air perlu ada 20 peratus. Ini tidak sepatutnya jadi, satu permasalahan yang jadi di negara kita. Oleh kerana kerajaan negeri bawah pembangkang tak bagi kelulusan, mereka nak milik syabas. Sepatutnya mereka pentingkan milik rakyat milik negara. Nak selesaikan masalah air hanya satu pilihan..ambil alih kerajaan negeri selangor.

Kita juga tahu bahawa jika kita mahu negara maju, kerajaan pusat dan negeri perlu dikuasai gelombang biru. Kecuali kelantan gelombang merah.

Inflasi rendah, peluang pekerjaan meningkat. Dalam tempoh empat tahun ini kita telah dapat memenuhi impian rakyat. Kalau itu prestasi kita dalam tempoh empat tahun, cuba kita bayangkan kalau BN diberi mandat lima tahun lagi. Ini bukan tanam tebu di tepi bibir. Ini bukan macam pembangkang.

Sumber- Utusan Online

0 comments:

Post a Comment

Sekiranya anda ingin menghantar artikel untuk di siarkan sila emelkan di pssr_43@yahoo.com. Insyaallah artikel anda akan disiarkan tanpa mengubah sebarang perkataan dan ayat.