Friday, May 3, 2013

Akhirnya Pas Sendiri Yang Batalkan Debat Kerana Radzi Zainon Takut


Pada mulanya Pas begitu riak membuat 'banner' diseluruh Dun Sungai Rapat mengajak calon BN Dun Sungai Rapat Dato Hamidah Osman berdebat dengan Radzi Zainon kerana tidak tahan 'panas punggung' bila isu bantahan pembinaan Sekolah Agama Rakyat telah tersebar luas.

Pada anggapan bodoh Pas mesti Dato Hamidah Osman tidak akan berani datang berdebat dengan Radzi Zainon tetapi anggapan itu semua meleset kerana lebihkurang jam 9:30 malam satu rombongan berjalan kaki mengarak Dato Hamidah bergerak daripada kilang Carsem ke tapak Debat yang telah disediakan oleh Pas.


Sepanjang perjalanan rombongan Dato Hamidah Osman ke tapak Debat, kami disambut dengan puluhan kamera disepanjang perjalanan termasuk penyyokong cina DAP juga merakamkan aksi penyokong BN.

Sebaik sahaja tiba dihadapan kedai capati Pas dimana dibuat program debat Sungai Rapat Online melihat bepuluh-puluh kamera sedang merakamkan rombongan Dato hamidah dan didapati tiada langsung persiapan disediakan untuk debat seolah-olah mengganggap debat sebagai satu helah untuk memburuk-burukan calon BN sahaja.

Radzi Zainon takut untuk keluar menyambut Dato Hamidah dengan menyuruh Pak Lebai Songkok tinggi Anuar Ayam menyambut Dato Hamidah. Penyokong BN yang mengiringi Dato Hamidah lebih kurang 1000 orang meminta Radzi Zainon keluar dan akhirnya dengan muka yang pucat Radzi Zainon keluar.

Polis terpaksa memanggil wakil kedua-dua parti dua orang daripada BN dan dua orang daripada Pakatan Haram(Pas).

Dalam perbincangan tersebut Anuar Ibrahim@Anuar Ayam yang mewakili calon Pas Dun Sungai Rapat Radzi Zainon meminta program debat itu dibatalkan kerana persiapan tidak rapi dan takut berlaku pergaduhan.

Setelah pengumuman pembatalan dibuat puak-puak Pas yang bodoh mengatakan Dato Hamidah pengecut....kalau pengecut takkan Dato Hamidah nak menjejakkan kaki ke kawasan debat tersebut.

Pas juga berjaya membohong penyokongnya bahawa program debat telah mempunyai permit sedangkan 4 buah trak FRU sudah bersedia dan pegawai polis yang berada di kawasan debat mengatakan Pas tidak pernah mengemukakan permohonan permit.

Ini menguatkan lagi bahawa pemimpin-pemimpin Pas ini memang munafik, pembohong perangai macam syaitannnn.

Oleh itu kita tahulah bahawa Pas hanya berani untuk membuat banner debat sahaja tetapi bila diajak bersungguh-sungguh mereka terus kecut telor.

Mereka hanya tahu memfitnah, membuat provokasi jijik terhadap penyokong BN tetapi bila ditentang tahu pulak takut. Mereka cuba melabel Dato Hamidah dan penyokong BN ganas kerana merea sudah tidak ada isu untuk diceritakan kepada rakyat. Lagipula calon mereka Radzi Zainon memang seorang pemalas untuk turun padang dan berkempen.

Rakyat sewajarnya menolak Pas kerana jika anda menyokong Pas, anada juga merestui rejim kafir cina DAP meenjadi pemerintah anda.

Kepada umat Islam yang belum mengetahui secara terperinci apa yang sebenarnya berlaku terhadap Sekolah Agama rakyat ini sila baca fakta dibawah:


Isu Sekolah Agama Rakyat telah berlarutan hampir sebulan yang lepas. Ramai umat Islam di kawasan berdekatan dengan Taman Desa Aman dan Taman Pegoh Aman masih kurang faham apa sebenarnya isu Sekolah Agama Rakyat di Taman Desa Aman/Pegoh Aman kerana isu ini telah diputar belitkan oleh pemimpin Pas dengan bantuan Ahli parlimen PKR Gopeng Lee Bon Chye.

Ada diantara ibubapa dimana anaknya bersekolah di Sekolah Agama Rakyat ini masih sangsi dengan tujuan sebenar pembinaan SAR sehingga menyokong PAS dan PKR  menghalang pembinaan sekolah Agama Rakyat.

Latarbelakang Sekolah Agama Rakyat Taman Desa Aman

Sekolah Agama Rakyat ini pada awalnya beroperasi dibawah surau lama Taman Desa Aman yang mampu menampung pelajar hampir 150 orang. Setelah Surau baru(sekarang) dibina pada awal tahun 2010 semua pelajar yang belajar di Sekolah Agama Rakyat telah berpindah ke Dewan Taman Pegoh Aman/Desa Aman.

Setelah belajar hampir setahun keadaan dewan itu bertambah kotor ditambah pula keadaan tandas terlalu kotor. Dalam pada itu pihak pengurusan Sekolah Agama Rakyat terpaksa melakukan gotong royong untuk membersihkan dewan tersebut termasuk mengecat semula dan membersihkan kawasan sekeliling.

Dalam masa yang sama Sekolah Agama Rakyat terpaksa  dipindahkan sekali lagi ke kawasan surau baru Taman Desa Aman bagi memberi laluan kepada pembersihan dewan orang ramai. 

Dan masa inilah ada ibubapa pelajar yang berkiblatkan PAS dan PKR telah memanipulasikan perpindahan ini sehingga membawa kepada kehadiran pemimpin pembangkang termasuk PAS, PKR dan DAP untuk meninjau keadaan pelajar yang belajar dibawah khemah dan seterusnya mereka jadikan isu kononnya pelajar dihalau oleh UMNO Taman Desa Aman kerana UMNO nak gunakan Dewan sebagai bilik gerakan pilihanraya....semua itu hanya satu pembohongan.

Setelah selesai pembersihan dewan pelajar-pelajar SAR dipindahkan semula ke dewan Orang ramai Taman Pegoh Aman

Apa isunya?

1. PAS dan PKR telah membantah pembinaan Sekolah Agama Rakyat berhampiran Dewan Orang Ramai Taman Pegoh Aman

2. PAS dan PKR mengatakan pembinaan Sekolah Agama Rakyat ini mengganggu penduduk cina yang ada cuma beberapa orang sahaja di Taman Pegoh Aman

3. PAS dan PKR telah mengatakan pembinaan Sekolah Agama Rakyat adalah haram dan wajar diruntuhkan.

4. PAS dan PKR telah mengatakan kerajaan bukan membina Sekolah Agama Rakyat sebaliknya membina bilik gerakan pilihanraya untuk UMNO.

Rentetan kejadian Isu Sekolah Agama Rakyat

Jan 2005- Sekolah Agama Rakyat ditubuhkan yang beroperasi dibawah surau lama Taman Desa Aman dengan pelajar seramai 150 orang.

Mac 2007 - Surau Baru Taman Desa Aman dibina dan pelajar dipindahkan ke dewan sebelah surau, pelajar semakin kurang sebab keadaan dewan surau tidak selesa.

Okt 2007 - Permohonan diajukan kepada YB Dato Hamidah untuk mendapatkan peruntukan. Tidak sempat untuk diluluskan pilihanraya diadakan pada Feb 2008.

Feb 2008 - Pilihanraya diadakan yang memperlihatkan rejim DAP termasuk Pas dan PKR berjaya memenangi PRU12 negeri Perak sekaligus dapat menubuhkan satu pakatan untuk mentadbir negeri Perak dibawah kuasa pemimpin DAP

Sepanjang Tahun 2008 - Surau baru dijadikan tempat pembangkang berceramah kerana mereka telah menguasai kerajaan negeri Perak.

Februari 2009 -Kerajaan rejim DAP berjaya dijatuhkan dan surau ini telah dilarang untuk berceramah dan sekaligus berjaya mengekalkan imej surau yang dijadikan tempat beceramah dan tempat tidur penyokong pakatan rakyat.

April 2009 - Sekali lagi permohonan diajukan kepada YB Dato Hamidah yang baru diantik menjadi exco untuk membawa permohonan peruntukan sekolah Agama Rakyat ini ke mesyuarat exco.

Sep 2009 - YB Dato Hamidah turun melihat secara dekat keadaan pelajar yang belajar di Sekolah Agama Rakyat yang menumpang didewan surau

YB Dato Hamidah mengarahkan supaya pengurusan SAR mencari tempat lain yang lebih selesa. Pihak pengurusan SAR mencadangkan Dewan Orang Ramai Taman Pegoh Aman yang jarang digunakan.

YB Dato Hamidah bersetuju kerana tempat itu lebih selesa berbanding dewan surau.

YB Dato Hamidah meminta pihak AJK SAR menentukan tempat dimana SAR baru yang akan dibina kerana kelulusan peruntukan dalam proses.

Pada 19 Sep 2010 - Pejabat Tanah dan Daerah Kinta telah mengeluarkan surat kelulusan kawasan untuk membina Sekolah Agama Rakyat di Taman Pegoh Aman.

26 Oktober 2011 - Lawatan YAB Menteri Besar ke DUN Sungai Rapat. YB Dato Hamidah mengajukan permohonan peruntukan sekali lagi dan YAB menteri besar meluluskan RM100,000.00 untuk pembinaan SAR Taman Desa Aman

06 April 2012 - YB Dato Hamidah telah menyerahkan cek peruntukan sejumlah RM100,000.00 kepada Ahli jawatankuasa Sekolah Agama Rakyat Taman Desa Aman yang diwakili oleh pengerusinya Ustaz Azhar.
Majlis penyerahan cek pembinaan SAR di surau Taman Desa Aman

Pihak AJK telah mengenalpastikan lokasi pembinaan dan kontraktor untuk membina Sekolah Agama Rakyat ini.

19 April 2012 - Majlis doa selamat dan pecah tanah bagi pembinaan Sekolah Agama Rakyat diadakan dan telah dirasmikan oleh YB Dato Hamidah Osman

20 April 2012 - Pembinaan Sekolah Agama Rakyat dimulakan

29 Mei 2012 - PAS dan PKR yang dihadiri oleh Lee Bon Chye dan Radhi Zainon bersama kaum cina dari Gopeng terutama yang tinggal di Kopisan dan Lawan Kuda telah berdemonstrasi membantah pembinaan Sekolah Agama Rakyat taman Desa Aman.

30 Mei 2012 - Penduduk Islam Taman Desan Aman/Pegoh Aman telah berdemontrasi untuk mempertahankan pembinaan Sekolah Agama Rakyat.

o4 Jun 2012-  Risalah fitnah telah diedarkan dan keluarkan oleh PAS dengan kerjasama PKR Gopeng untuk diedarkan di kawasan penduduk cina dan India bagi menaikkan kemarahan kepada kerajaan BN terhadap pembinaan Sekolah Agama Rakyat.

05 Jun 2012 - Pihak pengurusan Sekolah Agama Rakyat telah mengeluarkan risalah diseluruh masjid dalam DUN Sungai Rapat agar bangun bagi mempertahankan Sekolah Agama Rakyat yang dibantah oleh Lee Bon Chye dan PAS Gopeng.

16 Jun 2012 - Majlis dialog telah diadakan bagi mengenalpasti sokongan atau bantahan ke atas Sekolah Agama rakyat. Majlis dialog itu diadakan hanya untuk penduduk Taman Pegoh Aman/Desa Aman dan YB Dato Hamidah.

Malangnya PAS dan PKR telah membawa penyokong cina dari Gopeng untuk menggagalkan program dialog tersebut. Turut hadir adalah Radhi Zainon dan Lee Bon Chye dan beberapa pemimpin Pas Gopeng.

Hasil daripada gangguan itu beberapa penduduk tempatan terpaksa balik untuk menghindarkan daripada pergaduhan.

Pembangkang termasuk PAS telah mengambil gambar dan dimasukkan ke dalam you tube dan memutarbelitkan bahawa YB Dato Hamidah menghalau penduduk tempatan yang hendak berdialog tetapi sebenarnya penyokong yang datang bersama pemimpin PAS dan PKR adalah penduduk cina yang tinggal di Lawan Kuda dan Kopisan berdekatan dengan Gopeng.

Apa yang lebih menyedihkan PAS yang melaung-laungkan perjuangan Islam dipentas ceramah sanggup bersama -sama pemimpin cina PKR untuk menghalang pembinaan Sekolah Agama Rakyat di Taman Desa Aman.Ikuti entri sebelumnya disini

Rentetan kejadian di sini

http://pengundisetiasungairapat.blogspot.com/2012/05/demi-kemaruk-kuasa-pas-sanggup.html

http://pengundisetiasungairapat.blogspot.com/2012/05/lee-bon-chye-buat-fitnah-terhadap.html

http://pengundisetiasungairapat.blogspot.com/2012/05/demonstrasi-mempertahankan-sekolah.html

http://pengundisetiasungairapat.blogspot.com/2012/05/saya-sanggup-mati-demi-mempertahankan.html

http://pengundisetiasungairapat.blogspot.com/2012/06/hari-ini-12-masjid-seluruh-dun-sungai.html

http://pengundisetiasungairapat.blogspot.com/2012/06/memorandum-mempertahankan-sekolah-agama.html

http://pengundisetiasungairapat.blogspot.com/2012/06/radhi-zainon-dan-lim-boon-chye-cuba.html

http://pengundisetiasungairapat.blogspot.com/2012/06/umno-fitnah-kami-bukan-bantah-pembinaan.html

http://pengundisetiasungairapat.blogspot.com/2012/06/diketika-ini-jika-dap-arah-suruh.html

http://pengundisetiasungairapat.blogspot.com/2012/06/inilah-seorang-bekas-pegawai-stor.html

http://pengundisetiasungairapat.blogspot.com/2012/06/pembinaan-sekolah-agama-rakyat.html

http://pengundisetiasungairapat.blogspot.com/2012/06/pas-dan-pkr-cuba-ganggu-majlis-dialog.html

http://pengundisetiasungairapat.blogspot.com/2012/06/umat-islam-wajib-jihad-untuk.html


Dengan penjelasan yang agak panjang lebar ini diharap semua umat Islam dan rakyat Malaysia faham kedudukan sebenar Sekolah Agama Rakyat Taman Desa Aman yang telah diputarbelitkan oleh PAS dan PKR.

Sehingga saat ini PAS dan PKR masih lagi membantah pembinaan Sekolah Agama Rakyat di Taman Desa Aman10 comments:

 1. Udah laah SRO oiii. Org yg dtg malam tu tahu apa yg jadi. Kak Midah meroyan tak tahu apa nk debat tuh yg buat kecoh malam tuh. Kahkahkah. Taku benor kak midah malam tuh sampai nk bawak samseng

  ReplyDelete
 2. macam puki cerita

  ReplyDelete
 3. Kahkahkah. Takdak satu pun komen disiarkan ? Kahkahkah. Takut ke ????

  ReplyDelete
 4. munafik betul pas ni...dulu undi pas/pkr, skg undi BN

  pengundi DUN SR

  ReplyDelete
 5. Siapa yang samseng sebenarnya......aku tengok orang pas macam gila babi dirasuk syaitan......macam orang tak ada akal,tak ada iman .Islam konon.....perangai macam yahudi padanlah dengan ketuanya yang munafik........Tok gurunya sesat,........SETIA USAHA AGUNGnya berzinah dengan janda di hotel Istana.

  ReplyDelete
 6. betul-betul-betul.Tak sangka rupanya begitu perangai orang pas.Anwar al liwati dah latih mereka jadi begitu semasa bersih 123,mereka dah expert........orang BN sopan santun sangat........mengapa tak perang..............

  ReplyDelete
 7. aku ada malam tuu..hidup bn....teruskan perjuangan sar...-pengundi sg rapat..atas pagar

  ReplyDelete
 8. Orang pas kat atas tu mencarut tempat dia keluar dari rahim ibunya,sedih betul.....pengikut NIK AZIZ ......mencarut mutiara mak dia......jadi anak durhakalah kau.........politik ala PR memusnahkan akhlak.

  ReplyDelete
 9. aku bersama SAR, bukan kafir sepet dan itam walaupun aku ahli PAS

  ReplyDelete
 10. Betul rmai yg dtg mlm debat tau sikap sbnr pas..

  ReplyDelete

Sekiranya anda ingin menghantar artikel untuk di siarkan sila emelkan di pssr_43@yahoo.com. Insyaallah artikel anda akan disiarkan tanpa mengubah sebarang perkataan dan ayat.