Wednesday, May 1, 2013

Calon Pas Boleh Berhenti Daripada Angan-Angan Mat Jenin Nak Tawan Dun Sg. RapatKempen sudah memasuki hari ke-11 dan hanya tinggal 3 hari sahaja lagi waktu kempen akan tamat telah menyaksikan ratusan penyokong Barisan Nasional yang tinggal di Flat Seri Connoly menyambut calon BN N43 Dun Sungai Rapat Dato Hamidah Osman yang datang berkempen ke tempat mereka.

Lebih 500 pengundi telah bersedia untuk mengundi Barisan Nasional pada 5 Mei nanti.


Menurut Dato Hamidah Osman, dalam masa 4 tahun YAB Dato Sri Mohd Najib telah berjaya memenuhi impian hampir semua rakyat Malaysia, bayangkan jika berikan 5 tahun lagi kepada Perdana Menteri untuk memerintah Malaysia, sudah tentu berbagai bantuan untuk rakyat akan dipenuhinya.

Berbanding dengan pakatan Haram yang sibuk nak menurunkan harga kereta, adakah golongan sederhana sasaran mereka....bukan mereka mementingkan golongan atasan separuh daripada peruntukan kepada golongan miskin terpaksa ditampung untuk menurunkan harga kereta.

Begitu juga dengan penghapusan tol, berapa orang sangat golongan kurang berkemampuan melalui lebuhraya bertol kalau bukan golongan atasan....jika tol dihapuskan lebih 7,000 pekerja bumiputera akan kehilangan kerja dan sebahagian peruntukan untuk membuat rumah mampu milik bagai golongan kurang berkemampuan terpaksa dihentikan.

Jadi fikir-fikirkanlah BR1M RM1200.00 merupakan cara yang paling terbaik untuk memenuhi impian golongan yang kurang berkemampuan disamping BR1M untuk anak muda RM600.00.

Pakatan Haram termasuk Pas hanya mampu berdendang sahaja sedangkan mereka tidak memikirkan kesusahan rakyat bawahan tetapi apabila sampai masa mengundi berbagai perkataan rakyat digunakan untuk meraih simpati pengundi.

2 comments:

  1. Amacam. sekupang dua! Tak sempat release tension ke? Malam tadi bos mike bawak mamat moto nak sabo program shbt teman.Ade ke 12 orang je nak challange 300 - 400 orang di majlis shbt teman tu?. Buat jerja macam MAFIA ... hebat sangat dah ke? ki ki ki..
    Udah le tu, SRP pun tak lepas. d S.K. kuala pari. Hingat sikit bini mike anak pak umo sukat ( ase kg gajah). ki ki ki ....

    ReplyDelete
  2. Saja je buat tersilap blog

    ReplyDelete

Sekiranya anda ingin menghantar artikel untuk di siarkan sila emelkan di pssr_43@yahoo.com. Insyaallah artikel anda akan disiarkan tanpa mengubah sebarang perkataan dan ayat.