Wednesday, May 22, 2013

Dua Ekor Cina DAP yang paling Rasis di Dunia


Kejayaan utama mereka ialah membuatkan orang cina benci pada Melayu..dan berjaya memecahbelahkan penyatuan orang Melayu..

Antaranya..Isu Kalimah Allah, Isu Hak Keistimewaan Bumiputera, Isu Sama Rata, Isu Murtad di Selangor, Isu Roti dan Syed Mokhtar, Isu masuk Masjid dan banyak lagi..

Semuanya isu ini melibatkan orang Melayu dan Islam...Mereka yang mulakan isu-isu ini dan biarkan orang Islam/Melayu sesama sendiri bergaduh dan bertelagah mengenai isu-isu ini..


Terdapat juga ramai cybertropper-cybertropper belaan DAP yang menyamar sebagai orang Melayu dalam Facebook menjadi batu api bagi memastikan agenda mereka berjalan lancar...

Dan sudah semestinya bagi kita sebagai orang Islam dan Melayu akan bersikap defensif bila ianya melibatkan isu-isu bangsa dan agama..

Tapi bagi DAP sikap defensif orang Islam dalam mempertahankan hak agama dan bangsa dijadikan peluru untuk membuatkan orang cina di Malaysia benci pada Melayu.. DAP kata kita orang Melayu RASIS..

Kalau kita singkap balik sejarah..Sememangnya DAP ni sejak 1969 sudah ada rekod cuba untuk menghuru harakan keamanan Negara ini. Kalau dulu mereka belum kaut kekayaan negara dan terpaksa bergaduh sendiri untuk mendapatkan kuasa tetapi sekarang kekayaan sudah berada di tangan mereka..cuma tinggal kuasa..dan lebih menariknya mereka telah berjaya memperdaya segelintir orang Melayu untuk berjuang demi kepentingan mereka...

Sehinggakan ramai orang cina begitu yakin berkata kalau berlaku 13 Mei sekali lagi..bukan cina dengan melayu gaduh tapi melayu akan bergaduh dengan orang melayu...

DAP nampak Anwar merupakan peluang terbaik kepada mereka untuk mendapatkan kuasa setelah berpuluh tahun mereka bersabar, cuma masa saja yang akan menentukan...fikir-fikirkan.. sampai bila orang Melayu perlu bersabar.

4 comments:

 1. Org melayu akan terus bersabar pasal sabar tu kan separuh drpd iman...kan?

  ReplyDelete
 2. Bahagian pertama:

  Nampaknya, penyerangan rakus terhadap hak, warisan, tanah dan identiti Melayu dan Bumiputera lain, Islam dan UMNO, semakin rancak digiatkan dari DAP , PKR dan sekutunya, termasuklah talam dua muka yang amat berbahaya dari pengkhianat di dalam BN dan medianya, seperti yang dilapurkan di:

  1. http://thestar.com.my/news/story.asp?file=/2013/5/22/nation/20130522153746&sec=nation,
  Felda fails to get judgment against PKR sec-gen Saifudin Nasution, By M.MAGESWARI, Wednesday May 22, 2013;

  2. http://thestar.com.my/news/story.asp?file=/2013/5/22/nation/20130522154624&sec=nation,
  BN should merge into single multi-racial party, says Gerakan acting president, By FLORENCE A.SAMY, Wednesday May 22;

  3. http://thestar.com.my/columnists/story.asp?file=/2013/5/19/columnists/onthebeat/13120974&sec=onthebeat, Bring back English schools, On the Beat by WONG CHUN WAI, Sunday May 19, 2013.

  Semasa saya tersesat menjadi penyokong PKR dahulu, saya mendapati ramai peguam dan hakim, direkrut menjadi ahli PKR, termasuklah anak muda Melayu dan Bumiputera lain (saya percaya ramai yang menyokong DAP tetapi tidak mahu terdedah). Ini amat membimbangkan kerana saya mat mengesyakki mereka mahu menawan sistem Perundangan, Guaman dan Kehakiman dan Jabatan Awam di Malaysia.

  Dan saya mengesyakki, kekalahan MCA dan Gerakan sebenarnya juga dirancang dengan teliti, termasuk dari dalang dua muka pengkhianat BN, dengan bantuan the Star, untuk menghasut para cerdik pandai termasuk golongan professional Melayu muda. Maklumlah, ramai golongan muda Melayu, yang seperti kacang lupakan kulit, sama seperti saya dahulu yang tersesat, hanya sering teruja membaca akhbar bahasa Inggeris, tanpa pandangan kritikal. Mereka juga sering menggunakan falsafah Barat yang amat mengasyikkan seperti “democracy, equality, freedom dan human rights” dengan objektif utama untuk terus menghapuskan hak, identiti, warisan dan tanah Bumiputera (Native/Indigenous). Sedangkan Negara Barat sendiri tidak mengamalkan falsafah ini dengan sepenuhnya, termasuklah di Eropah dan Amerika Utara, yang membenarkan polis menyerang dengan ganas ahli demonstrasi yang aman. Mahupun sekutu kuatnya, Israel yang terus menyerang, menyiksa dan mendiskriminasi penduduk Bumiputera Palestin.

  Namun, penduduk Bumiputera Barat juga dilindungi di bawah “Native atau Heritage laws” termasuk di bawah “EU Human Rights laws”. Oleh kerana itulah, di kebanyakan Negara Eropah, hanya perayaan/budaya Kristian/Barat dan bahasa Bumiputera mereka, yang pelbagai samada yang kecil atau yang besar seperti Krismas, diiktiraf secara rasmi di peringkat nasional, termasuk di media dan dalam pendidikan. Bahasa Inggeris selalunya merupakan bahasa kedua. Di samping itu, lihatlah di Amerika Utara dan Australia, hak, identity dan tanah bangsa Bumiputera “Native Americans/Canadians” dilindungi dengan kuat oleh undang-undang dengan hak dan identity terkecuali. Tetapi, sekiranya mereka tidak mempertahankan undang-undang ini dengan lantang dan tangkas, mereka akan dianiaya dengan menggunakan strategi halus seperti diskriminasi di media termasuk industry seni, pendidikan dan budaya, di mana hanya perayaan dan budaya Kristian/Barat yang diktiraf secara rasmi di peringkat nasional sedangkan budaya dan bahasa tradisonal bangsa Bumiputera ini telah dipinggirkan. Penduduk Bumiputera ini juga dijatuhkan tamadunnya, dengan menggunakan dadah, pornografi, kebebasan seks, jenayah dan arak.

  Makcik Tempurung.

  ReplyDelete
 3. ahagian Kedua:

  Namun negara-negara Barat dengan sekutu kuat Zionisnya yang amat hipokrit, tidak akan teragak-agak menghapuskan hak, identiti, warisan dan tanah Bumiputera di ``Dunia Ketiga´´ seperti yang diperlakukan dengan amat ganas seperti di Palestin, Syria, Libya, Mali dan Iraq, terutamanya yang kaya dengan minyak-gas/sumber asli. Ini termasuklah dengan merekrut penganas-pengganas yang menyamar sebagai orang Islam atau pejuang Jihad, yang asyik membunuh orang Islam yang kononya berlainan mazhab atau doktrin.

  Oleh kerana inilah, UMNO dan parti Bumiputera lain harus jangan berhenti berjuang untuk memertabatkan hak, warisan, tanah dan identiti bangsa, agama dan negara tercinta kita ini. Supaya tidak terjajah oleh dalang-dalang pengkhianat bermuka dua, yang sebenarnya semua di bawah himpunan DAP dan penajanya dari penjajah Barat, yang mana disyakki, mahu Malaysia menjadi satu lagi Singapura, yang amat mendiskriminasi hak, identiti dan agama bangsa Bumiputera Melayu Singapura. Oleh kerana itulah, UMNO mesti mempastikan Johor, Selangor, Kucing, Kota Kinabalu dan Pulau Pinang tidak digadai kepada rakyat tamak Singapura/asing ataupun penyokong tamak DAP, sedangkan rakyat Malaysia yang miskin dan sederhana, termasuk dari golongan Melayu dan Bumiputera lain, terus dihalau dari memiliki rumah atau tanah di sana, termasuklah di bawah kawasan pembangunan Iskandar dan strategi "Rumah Keduaku" untuk bangsa asing.

  Makcik Tempurung.

  ReplyDelete
 4. Saya amat terkejut baharu membaca fahaman benci melampau bangsa Cina Malaysia di http://mahaguru58.blogspot.de/2013/05/venus-cheng-siew-fun-wants-to-bomb-pm.html; lansung saya telah repot di Facebook dan Polis Australia seperti di bawah (bayangkanlahlah kita panggil Lim Kit SIAL - setelah banagsa Cina DAP sering menghina YAB PM Melayu/Bumiputera kita dengan panggilan menjijikkan dan amat biadap seperti dilapourkan di atas!):

  Why are you allowing a racially-motivated TERRORIST threat from Sydney, to murder/bomb Malaysian Indigenous PM and ex-PM in facebook at Venus Cheng Siew Fun. Facebook ID : https://www.facebook.com/venuschengsiewfun?fref=ts asks her friends to bomb Najib and Mahathir's cars as her Merdeka Day wish.

  This is a TERRORIST crime!

  ReplyDelete

Sekiranya anda ingin menghantar artikel untuk di siarkan sila emelkan di pssr_43@yahoo.com. Insyaallah artikel anda akan disiarkan tanpa mengubah sebarang perkataan dan ayat.