Thursday, May 23, 2013

Empat dihukum gantung kerana bunuh Sosilawati dan tiga yang lainMahkamah Tinggi di sini hari ini memerintahkan bekas peguam, N. Pathmanabhan, 47, dan tiga pekerja ladangnya dihukum gantung sampai mati selepas didapati bersalah atas tuduhan membunuh jutawan kosmetik, Datuk Sosilawati Lawiya serta tiga individu lain.

Tiga pekerja ladang yang turut dikenakan hukuman gantung itu adalah Thilaiyalagan, 21, R. Matan, 22, dan R. Kathavarayan, 32.

Selain Sosilawati, tiga individu lain yang mati dibunuh di Ladang Gadong pada 30 Ogos 2010 adalah pemandu, Kamaruddin Shamsuddin; pegawai bank, Noorhisham Mohamad, 38; dan peguam, Ahmad Kamil Abdul Karim.

9 comments:

 1. bagaimana ngan mereka yg bertanggungjawab keatas kematian pasukan keselamatan di Lahad Datu?

  ReplyDelete
 2. Pasal Lahat Datu tu sat aje lagi....satu step lagi check matelah.....padan muka ko setan....

  ReplyDelete
 3. ITU YG MEREKA TAKUTKAN KALAU BOLIH CEPAT CEPAT NAK GULINGKAN KERAJAAN SUPAYA TIGA EKOR KERA NI LEPAS TALI GANTUNG KERANA SUBAHAT DENGAN PENGANAS KIRAM.

  ReplyDelete
 4. Alhamdulillah... inilah yang kite ndak.

  ReplyDelete
 5. Syukur ya ALLah mereka ini sungguh kejam layak ke tali gantung.

  ReplyDelete
 6. Sekarang tibalah masanya utk Anwar, Tian Chua dan Sivarasa pula.
  Karpal Singh, are you ready?
  Ready utk tunda, tunda, dan tunda lagi?
  Sebab ini kes pengkhianat negara, mereka akan ditahan di penjara. Kalau kes liwat, bolehlah relaks2 pergi round satu Malaysia dan dunia. Di penjara nanti, siaplah mereka bertiga ini diliwat dgn HIV.

  ReplyDelete
 7. lambat sangat nak bagi check mate....penonton dah menguap....

  ReplyDelete
 8. Syukur Alhamdulillah! Lama sudah kita menanti keadilan yang sepenuhnya, di atas jenayah yang amt kejam ini - dahlah itu, penjenayah-penjenayah ini berdrama tanpa rasa takut dan penyesalan mempermainkan sistem perundangan! Apalagi, sistem perundangan, kehakiman dan guaman makin diinfiltrasi golongan pro-pembangkang yang mempermainkan undang-undang dan rakyat! Saya tak boleh bayangkan sampai sekarang penderitaan dan ketakutan mangsa-mangsa jenayayah ini, dan keluarga mereka.

  Makcik Tempurung.

  ReplyDelete
 9. Pastikan gantung sampai mati.....rampas semua harta dan tanah peguam itu...peguam binatang

  ReplyDelete

Sekiranya anda ingin menghantar artikel untuk di siarkan sila emelkan di pssr_43@yahoo.com. Insyaallah artikel anda akan disiarkan tanpa mengubah sebarang perkataan dan ayat.