Saturday, May 4, 2013

Konvoi BN Diserang, Ditendang dan Dibaling Batu oleh Penyokong PAS dan PKR Di Stesen 18 Pengkalan

Kejadian berlaku lebihkurang jam 4:30 petang tadi sewaktu konvoi bermotorsikal melalui lampu isyarat di hadapan kompleks Pasabina.Ketika itu kelihatan lebih 15 orang Melayu dan 5 orang cina berbaju bertulisan "INI KALI LA" yang berlambag salib telah menyekat laluan konvoi bermotorsikal.

Bukan itu sahaja malah mereka menendang dan membaling batu ke arah pemuda BN yang sedang mengikuti konvoi.

Batu yang dibaling mengenai kepala pemuda Konvoi sehingga menyebabkan helmet yang dipakainya pecah(seperti gambar di atas)


Akibat marah diperlakukan demikian lebih 20 pemuda meletakkan motorsikal ditepi jalan lalu mengejar sipembaling batu dan budak yang menendang motor pemuda konvoi. Maka berlakulah sedikit pergaduhan.


Difahamkan provokasi dimulakan oleh 2 orang cina yang juga penyokong calon Ahli Parlimen Gopeng Lee Boon Chye seperti video dibawah:Untuk pengetahuan video yang dikeluarkan oleh pembangkang melalui Yop TV adalah selepas penyokong pembangkang menendang, membaling batu dan menyekat konvoi pemuda.


Ini adalah satu laporan polis yang dibuat oleh Mashall ke atas provokasi yang dibuat oleh pembangkang.

Pembangkang sebenarnya telah menunggu konvoi dengan peralatan kamera kemudian mereka membuat provokasi agar mencetuskan ketegangan terhadap pemuda BN.

Memang sudah dijangka perancangan ini telah dibuat oleh Radzi Zainon dan Anuar Ibrahim kerana pada ketika itu Anuar Ibrahim yang merupakan wakil kepada calon Pas Dun Sungai Rapat seolah-olah memberi arahan kepada penyokong pakatan haram.

Maklumat Selanjutnya akan menyusul sebentar lagi.


1 comment:

  1. RADHI,RADHI,RADHI........HARI INI KAU DAPAT ANUGERAH PENULIS SKRIP TERBAIK........PENGARAH TERBAIK.........KAU ADA KREW TERBAIK DAN CAMERAMAN TERBAIK...........MALAH KAU ADA EDITOR PALING JAHANAM,MUNAFIK...........SPIN KEJADIAN YANG KAU SUSUN RAPI............MENGAPA KORANG JADI BEGITU JAHAT.ALLAH MAHA MENGETAHUI.........KAU JAWABLAH NANTI..............DULU AKU UNDI KAU.....KAU DAPAT 9999,TAPI ESOK JANGAN HARAP AKU NAK PANGKAH KAU JAHANAM

    ReplyDelete

Sekiranya anda ingin menghantar artikel untuk di siarkan sila emelkan di pssr_43@yahoo.com. Insyaallah artikel anda akan disiarkan tanpa mengubah sebarang perkataan dan ayat.