Wednesday, May 29, 2013

Pas Kelantan Pun Jijik Dengan 'Anwar Spring'


Berlaku percanggahan dalam menerima 'Anwar Ibrahim Spring' apabila Pas Kelantan secara terbuka menolak 'Anwar Spring' yang sedang berlangsung dibeberapa buah negeri ekoran rasa tidak puashati Anwar Ibrahim mengambil alih kerajaan dengan cara kekerasan dan melalui demonstrasi jalanan.

Kata Timbalan Pesuruhjaya III Pas Kelantan, Datuk Mohd. Amar Nik Abdullah berkata, mengambilalih kerajaan secara 'Anwar Spring' tidak memberikan sebarang faedah malah ia akan menghancurkan negara ini.

Sebelum itu Ketua Penerangan PAS Pusat Tuan Ibrahim Tuan Man menyokong usaha Anwar Ibrahim untuk membuat Anwar Spring untuk menjatuhkan kerajaan secara demonstrasi jalanan.


Tetapi bagi pandangan Presiden Pas, Datuk Seri Abdul Hadi Awang yang telah menjelaskan perkara tersebut lebih awal lagi.

"Kita tidak bersetuju dengan cara 'Anwar Spring' turun ke jalan raya dan menggunakan kekerasan kerana ia tidak sesuai dengan negara ini malah ia akan memberikan banyak keburukan kepada negara.

"Kita boleh tunggu tiga tahun lagi kerana kita menjangkakan pilihan raya akan diadakan dalam tempoh tiga tahun lagi, tidak ada masalah, kita menyokong penuh demokrasi dan pertukaran kerajaan perlu dilakukan melalui proses demokrasi"

Beliau berkata demikian ketika diminta mengulas mengenai siri perhimpunan haram yang diadakan oleh pakatan pembangkang dan diketuai oleh Penasihat Parti Keadilan Rakyat (PKR), Anwar Ibrahim sejak Pilihan Raya Umum Ke-13 berakhir kira-kira tiga minggu lalu.

Timbalan Mursyidul Am Pas, Datuk Dr. Haron Din turut menolak perhimpunan haram cara 'Anwar Spring' yang dianjurkan oleh pakatan pembangkang sekiranya didapati boleh membawa masalah, kemusnahan serta mencetuskan huru-hara kepada negara.

7 comments:

 1. Bahagian Pertama:

  Banyak pertubuhan Kristian Zionis yang amat bahaya, tumbuh macam cendawan di Malaysia termasuk tak berdaftar sebagai gereja (di rumah atau dewan bukan Islam), termasuk di pendalaman Borneo, juga punca utama menyebabkan ramai anak muda Cina, India dan Bumiputera bukan Islam (Orang Asli atau di Borneo) di Malaysia terpengaruh dengan sikap ekstremis benci Melayu dan Islam, melalui DAP. Bahkan Melayu dan Bumiputera Islam lain, terutamanya yang dipinggir keluarga atau mahu bebas ikut cara Barat melampau, di pujuk masuk Kristian Zionis ini . Dan DAP ini sebenarnya sekarang bukan lagi dikuasai pro-Komunis Cina tetapi pertubuhan Kristian Zionis, sebab itulah Theresa Kok contohnya sering ke Jerman di mana pertubuhan Kristian Zionis amat kuat. Ramai yang bukan Bumiputera PKR pula menyokong DAP tetapi tidak mahu terdedah sebab nak terus membodohkan penyokong Melayu/Islam PKR dan PAS, untuk menyembunyikan rahsia mereka ini sebagai Kristian Zionis.

  Sila baca, Christian Zionists, Israel and the ‘ second coming’, Donald Wagner di http://www.informationclearinghouse.info/article4930.htm:
  10/09/03
  (Daily Star) The term Christian Zionism is of relatively recent vintage and was rarely used prior to the early 1990s. Self-proclaimed Christian Zionist organizations such as the International Christian Embassy-Jerusalem and the US-based Bridges for Peace, both with offices in Jerusalem…..Briefly stated, Christian Zionism is a movement within Protestant fundamentalism that sees the modern state of Israel as the fulfillment of Biblical prophecy and thus deserving of political, financial and religious support. Christian Zionists work closely with the Israeli government, religious and secular Jewish Zionist organizations, and are particularly empowered during periods when the more conservative Likud Party is in control of the Knesset. Both the secular and religious media place Christian Zionism in the Protestant evangelical movement, which claims upward of 100-125 million members in the US...

  ...Christian Zionists have been hostile toward Palestinian Christians and generally detest Muslims as evil forces worshipping another God. Recent comments by Christian Zionists such as Jerry Falwell, Pat Robertson and Franklin Graham (the son of evangelist Billy Graham) have added to the suspicion with which many Muslims view the Christian West. … Some estimate that 20-25 million American fundamentalist Christians hold these views, and the phenomenon is growing.

  Donald Wagner is professor of religion and Middle Eastern studies at North Park University in Chicago and executive director of the Center for Middle Eastern Studies. He wrote this commentary, the second in a series of five on Christian Zionism, for THE DAILY STAR.

  MAKCIK Tempurung.

  (PERHATIAN: ada PENYAMUN penakut disyaki dari DAP/PKR durjana yang sekarang meniru gelaran saya tetapi sebagai "Pakcik Tempurung" untuk mengelirukan pembaca).

  ReplyDelete
 2. Bahagian Kedua:

  Oleh kerana itulah KDN mesti ada Intelligence yang amat cekap dan terus berani, kerana pertubuhan Zionis Kristian ini melalui menyamar sebagai gereja biasa, NGO atau perhimpunan peribadi di rumah-rumah , sebenarnya mahu menyemarakkan benci dan rusuhan antara orang Islam dan Kristian yang telah lama hidup aman di Malaysia ini. Dengan mempergunakan isu "Allah" dalam injil, mereka mahu menanamkan marah orang Islam dan mahu mencetuskan keganasan dan huru hara. Kemudian DAP dan penaja Kristian Zionisnya boleh MENYALAHKAN orang Melayu/Islam dan UMNO, serta kerajaan BN sendiri, termasuk di mata dunia. Seolah kita mendiskriminasi orang Kristian, tetapi DAP dan penaja Kristian Zionisnyalah yang mahu menggertak orang Melayu/Islam dengan ancaman menggunakan "Allah" dalam injil. Sedangkan God bermakna Tuhan dalam bahasa Melayu - itu sepatutnya tidak perlu dipolitikkan oleh DAP kerana perlu menghormati hak orang Melayu/Islam di Malaysia.

  Tetapi, tujuan utama DAP dan sekutu penjajah Barat-Zionisnya, saya mengesyaki, adalah untuk menjatuhkan Malaysia sebagai negara Islam, dan kuasa politik dan ekonomi bangsa Melayu dan Bumiputera lain, juga supaya mereka boleh tawan minyak-gas kita yang makin bertimbun di Borneo terutamanya, dari Petronas.

  MAKCIK Tempurung.

  (PERHATIAN: ada PENYAMUN penakut disyaki dari DAP/PKR durjana yang sekarang meniru gelaran saya tetapi sebagai "Pakcik Tempurung" untuk mengelirukan pembaca).

  ReplyDelete
 3. Tuan ibrahim? Erm.entahla... Tanding pun x penah menang.

  ReplyDelete
 4. Pas ni tak boleh dipercayai..kat tv dan akhbar kata tak sokong tapi dalam ceramah giat membakar ahlinya supaya menumbangkan kerajaan dan apabila tiba hari perhimpunan haram..deme sokong anak buah deme yang keluar berdemo..dan jika demo itu berjaya maka akan bertukar statement u turn dgn menyokong demo ala arab spring ini..begitulah sebagian besar pendirian pimpinan pas....dasar munafik....

  ReplyDelete
 5. ckp2 retorik politik longkang tu jgn la caya.ckp mulut je jijik tp kalau bjaya,dema la tumpang tui skali!mcm sial yg bckp tu!

  ReplyDelete
 6. Shah Alam dah naikkan kadar parking dari 40sen/jam ke 60sen/jam.

  Adakah akan disusuli pulak oleh Kelantan dan P.Pinang ?

  Perhimpunan Blackout 505 harus masukkan ISU ini dalam HASUTAN mereka.

  ReplyDelete
 7. TUAN IBRAHIM TU JENIS BENGONG, SEBAB DAH KALAH DI JENGKA DIA MENYOKONG ANWAR SPRING. BODOH!!!!

  ReplyDelete

Sekiranya anda ingin menghantar artikel untuk di siarkan sila emelkan di pssr_43@yahoo.com. Insyaallah artikel anda akan disiarkan tanpa mengubah sebarang perkataan dan ayat.