Saturday, May 11, 2013

Sikap Tamak Punca Kaum Cina Cuba Runtuhkan Pemerintahan Orang Melayu


Antara faktor utama selain perkauman adalah sikap tamak kaum Cina punca kaum cina bersatu untuk jatuhkan kerajaan pemerintahan orang Melayu.

Kaum Cina mahu kaumnya memerintah sendiri Malaysia supaya segala harta, hasilbumi dan hartanah di Malaysia menjadi milik mereka sepenuhnya.

Mereka juga tidak yakin dengan kerajaan dibawah pemerintahan orang Melayu yang menyekat sikap tamak mereka untuk membolot harta di Malaysia.

Jika dilihat dua peti undi yang 100% kaum Cina iaitu di Kanthan Baru, kawasan DUN Manjoi, dalam Parlimen Tambun dan satu lagi peti undi di Gerik, undi yg diperolehi oleh BN adalah 0 (zero). 

Jadi jelaslah sudah kaum cina memang tamak bukan sahaja harta malah mereka juga tamak kuasa tambahan pula mereka disokong oleh pecacai pengkhianat Melayu seperti PAS dan PKR maka agenda jijik mereka semakin terserlah.

Orang Melayu perlu membuat sesuatu jangan hanya berpeluk tubuh dan jika ini berterusan maka pada PRU14 nanti cina DAP akan berjaya mencapai matlamat jijiknya.13 comments:

 1. Hanya mereka yang mengetahui mentaliti Cina akan percaya dan bersetuju bahawa Cina hanya nak memerintah negara. Mereka yang bodoh sombong tidak akan percaya walau ada bukti kat depan mata.

  ReplyDelete
 2. Mana punya list diambil ni.....buat sendiri ke....kalau nak nipu pun berpada lah sikit.....

  ReplyDelete
 3. Salam, saya juga rasa sedih dengan perkembangan ini, kerana terlalu banyak pengorbanan Melayu melalui krn BN kpd Cina, tp mereka menipu dan menfitnah BN bila mereka semakin tamak.

  TAPI, KITA ORANG MELAYU USAH MELATAH.. WAKTU INI KITA MESTI BIJAK.. ISTIQAMAH..
  KITA MULAKAN DENGAN KEMPEN BUY MALAY 1st.. USAH SEBUT PERKATAAN CINA.. tp KITA FAHAM APA YANG KENA BUAT. LANGKAH PERTAMA IALAH BELI BARANGAN HARIAN. ROTI-BERAS-GULA-SUSU sudah ada alternatif dr produk Melayu. Ubahlah sikap kita yg pentingkan SEDAP dan GLAMOUR. FIkir sinergi bangsa yg diancam. Korbanlah sikit utk perjuangan.

  Lumpuhkan bangsa kafir harbi ini dgn ekonomi. Mereka 99% bergntung kpd perniagaan.. Minyak masak, beras, kicap, garam, gula, sos, frozen food, biskut sudah banyak org kita keluarkan. Insya Allah berkat kita bersatu, sama2lah kita doa supaya usaha ini berkesan.. satukan hati2 pemimpin2 pembangkang Islam kpd UMNO.. secara diam2.. supaya kelihatan spt Cina juga.. DAP xperlu bising2.. MCA Gerakan xbising.. tp 97% undi Cina kpd DAP.. bermakna MCA dan GERAKAN tolong undi DAP jg dlm diam..

  sama2 kita teruskan perjuangan.. usah bergaduh selagi tidak dilawan secara fizikal oleh mereka..

  ReplyDelete
 4. Orang Melayu tidak boleh berbuat apa-apa kerana mereka tidak berkuasa. Mereka telah memberikan mandat kepada BN untuk membentuk kerajaan. Kerajaanlah yang perlu bertindak untuk memastikan kepentingan orang Melayu dan Bumiputera dijunjung. Kerajaan yang ada hari ini terbentuk daripada sokongan orang Melayu dan Bumiputera yang memberikan undi mereka dalam pilihanraya. Maka sewajarnyalah kerajaan membalas kepercayaan rakyat berbangsa Melayu dan Bumiputera itu dengan mengutamakan mereka dalam setiap dasar dan rancangannya. Telah tenyata Cina memang jenis yang tidak mengenang jasa. Segala kebaikan yang kerajaan lakukan untuk mereka dibalas dengan memberikan undi kepada pihak lain. Takkan kerajaan yang ada hari ini menjadi mudah lupa dengan terus cuba memikat mereka. Sepatutnya merekalah yang melutut kepada kerajaan kerana mereka telah membelakangi kerajaan. Ataupun mereka pergilah kepada DAp yang mereka sanjung tinggi melangit supaya memberikan segala bentuk bantuan dan kemudahan untuk keselesaan hidup dan perniagaan mereka.

  Sokongan berterusan Melayu dan Bumiputera dalam pilihanraya seterusnya bergantung kepada apa yang kerajaan buat dalam memastikan kepentingan mereka ditingkatkan. Jika kerajaan masih buat bodoh dalam menangani kepentingan Melayu dan Bumiputera, tidak mustahil sokongan Melayu dan Bumiputera akan beralih arah dalam PRU seterusnya. Kerajaan perlu bertindak bijak dengan menunjukkan penghargaan yang sewajarnya atas mandat yang diterima daripada sokongan Melayu dan Bumiputera dengan bersungguh-sungguh merancang dan melaksanakan segala tindakan untuk meningkatkan kepentingan Melayu dan Bumiputera. Janganlah kerajaan menjadi seperti kacang yang lupakan kulit atau bersikap kera di hutan disusukan, anak sendiri mati kelaparan. Mandat hanyalah selama lima tahun. Dalam lima tahun ini, lakukanlah yang terbaik untuk Melayu Bumiputera atau BN sedia menanggung akibatnya.

  ReplyDelete
 5. Kalau gabung Malaysia dgn Singapora, sampai bila2 lah tak dapat ambil balik Malaysia ni, sebab di Singapora ada 87 kerusi parlimen ..

  Kita akan jadi pihak minoriti selama-lamanya...adohaii korang nampak tak ni??

  ReplyDelete
 6. Dalam usaha utk memulihkan keadaan ini,worst case scenario needs to be applied. Which is to regard all chinese voters will go for PR. Any votes for BN is considered as bonus. Selama ini BN banyak main-main. Area saya di Selangor mereka over confident dan maybe ada 'cah keting' bila calon lama digugurkan.

  ReplyDelete
 7. Hmm...melayu klu fikiran layu dan asyik berdengki sesama sndiri x kemana juga...mudah sangat cair bila nmpak habuan...

  ReplyDelete
 8. Terimakasih banyak atas informsi yang telah disampaikannya

  ReplyDelete
 9. Wah berbahay tuh warga cina mau merubuhkan wrga melayu..!!!

  ReplyDelete
 10. Bermanfaat atas informasi yang telah disampaikannya gan terimakasih banyak ya atas informasi yang telah disampaikanny

  ReplyDelete
 11. Saya ucapkan terimakasih banyak atas informasi 2 yang telah anda sampaikan nya kepada kami,, kami akan selalu menyimak informasi informasi yang anda sampaikan.

  ReplyDelete
 12. Saya ucapkan terimakasih banyak atas informasi 2 yang telah anda sampaikan nya kepada kami,, kami akan selalu menyimak informasi informasi yang anda sampaikan.

  ReplyDelete
 13. Cina babi gelojoh. Makan babi sampai terbakar di neraka. Bangsa paling kimak di dunia. Cina kimak babi sial.

  ReplyDelete

Sekiranya anda ingin menghantar artikel untuk di siarkan sila emelkan di pssr_43@yahoo.com. Insyaallah artikel anda akan disiarkan tanpa mengubah sebarang perkataan dan ayat.