Wednesday, June 26, 2013

Adun Kuala Besut meninggal dunia


Adun Kuala Besut, Terengganu, Dr Abdul Rahman Mokhtar, 55, dilaporkan telah meninggal dunia pagi ini kerana sakit paru-paru.

Allahyarhan dimasukkan ke Unit Rawatan Rapi (ICU) Hospital Sultanah Nur Zahirah (HSNZ) sejak minggu lalu.

Allahyarham juga merupakan Exco Kesihatan, Pembangunan Wanita, Keluarga dan Masyarakat.

Pada PRU13 lalu, Allahyarham menang mengatasi calon Pas, Napisah Ismail dengan majoriti 2,434 undi dengan mendapat 8,809 undi berbanding Napisah, 6,375 undi.

2 comments:

 1. Bah. pertama:

  Al-Fatihah untuk Allahyarham-Allahyarham Dr Abdul Rahman Mokhtar dan Naib Ketua UMNO Bahagian Permatang Pauh, Abdul Rahim Man- tetapi kematian-kematian pemimpin-pemimpin dan para cerdik-pandai Bumiputera/Islam/UMNO, yang meninggal pada masa yang sama ini secara mengejut perlu disiasat dengan lebih teliti, apalagi akibat kanser paru-paru dan jangkitan kuman di hati (yang boleh menyebabkan kanser hati). Kita harus ingat politik global yang mahu menjajah negara-negara Islam (dan seluruh "Dunia ketiga") yang kaya minyak-gas, semakin ganas di dekad ini - apalagi dengan sekutu dari dalam negara, yang amat pengkhianat sepoerti DAP/PKR.

  Kanser telah dibuktikan sebagai modus operandi utama penjajah Barat-Zionis diketuai CIA-MI5-Mossad untuk menghapuskan pejuang Bumiputera yang nationalis di “ Dunia Ketiga“, dan sekarang terutamanya pemimpin Islam yang nasionalis - sila lihat http://www.globalresearch.ca/the-cia-has-attempted-to-assassinate-50-foreign-leaders-including-chavez/5326864.

  Dan oleh kerana DAP-PKR adalah sekutu kuat penjajah Barat-Zionis, maka kita harusnya menyoal mengapa pemimipin-pemimipin Bumiputera BN/UMNO/Nasionalis, termasuk di kawasan kritikal Kuala Besut tersebut asyik meninggal dengan begitu mengejut, bukan hanya dengan penyakit terutamanya kanser, tetapi juga dengan kemalangan jalan raya.

  Besar kemungkinan, Allahyarham Tun Razak, bersama Allahyarham Tun Dr. Ismail Abdul Rahman, diracuni CIA-MI5-Mossad (keduanya di tahun 1973 dan 1976 di usia muda 50an, dari kanser termasuk Leukimia, yang juga sejenis kanser dalam darah atau tulang, dengan seorang doktor British yang sama). Apalagi Allahyarham berdua, begitu TEGAS menjatuhkan Cina DAP yang merusuh dengan GANAS dalam Mei 1969. Dan juga kerana BAPA-BAPA KEMERDEKAAN/PEMBANGUNAN tercinta kita ini melancarkan DEB, FELDA dan menubuhkan syarikat petroleum negara, Petronas dengan amat BERANI. Juga disyaki, penjajah Barat-Zionis ini, bersekutu dengan DAP, PAP dan Gerakan sebelum itu, untuk meyemarakkan api perkauman Mei 13 1969 demi menjatuhkan Islam, UMNO, dan Bumiputera Melayu, serta membesarkan lagi Singapura yang berjaya dijajah mereka, terutamanya dengan penaklukan Kuala Lumpur.

  MAKCIK Tempurung – Pertahan Islam dan umatnya, UMNO/PM/K‘jaan BN, hak BUMIPUTERA Melayu dan BUMIPUTERA lain; dan hak orang miskin dari semua bangsa yang hormat Islam dan umatnya, serta bangsa dan hak Bumiputera.

  (PERHATIAN TERBARU: ada PENYAMUN penakut disyaki dari PENGGANAS/SAMSENG DAP/PKR/Red Beans militia durjana yang sekarang meniru gelaran saya sebagai “Pakcik/MAKCIK Tempurung/Temporung” untuk mengelirukan pembaca – mereka juga telah menyamar dengan identiti dan tulisan saya kononnya saya benci dan nak menggulingkan PM kita, dan juga saya seolah bersikap lucah, dan saya telah repot terus ke KDN dan Wanita UMNO!)

  ReplyDelete
 2. Bah. kedua:

  Lihat Yahudi Zionis menghapuskan dalam pembunuhan beramai (Genocide) dan dalam penjara, sehingga sekarang, termasuk melalui racun kimia untuk menyebabkan kanser, pejuang-pejuang nationalis Bumiputera Palestin (dan kemungkinan besar juga Allahyarham Yasser Arafat, Bapa Kemerdekaan Palestin, diracuni Mossad), sama seperti Allahyarham Presiden Sukarno, Bapa Kemerdekaan Indonesia yang amat anti Barat-Zionis tetapi bukan Komunis seperti yang difitnahkan oleh CIA-MI5-Mossad terhadapnya dan penyokongnya (juga di tahun 1970 di usia 69 tahun di penjara, setelah lebih I juta rakyat Bumiputera Indonesia yang Nationalis dibunuh dengan kejam, manakala Pres. Sukarno dipenjara selepas ditumbangkan oleh CIA-MI5-Mossad melalui rejim boneka Suharto – terutamanya selepas menubuhkan syarikat petroleum negara Indonesia).

  Dan sekarang kalau ada pemimpin Bumiputera/Islam UMNO/BN kita yang sakit, baik diubati oleh doktor-doktor kita atau dari "Dunia Ketiga" yang amat boleh dipercayai – jangan di Singapura atau di Barat. Tengoklah tulang Allahyarham Yasser Arafat yang kononnya dikaji di Peranchis untuk mengesan kemungkinan racun kimia rejim Israel, yang membunuhnya – tak ada hasil pun! Saya rasa sebab itu rejim Peranchis menawarkan nak menolong kononnya, tapi sebenarnya kemungkinan tujuan mereka mahu sabotaj penyiasatan sebab rejim Peranchis/Barat ini memang sekutu kuat Israel!

  MAKCIK Tempurung – Pertahan Islam dan umatnya, UMNO/PM/K‘jaan BN, hak BUMIPUTERA Melayu dan BUMIPUTERA lain; dan hak orang miskin dari semua bangsa yang hormat Islam dan umatnya, serta bangsa dan hak Bumiputera.

  ReplyDelete

Sekiranya anda ingin menghantar artikel untuk di siarkan sila emelkan di pssr_43@yahoo.com. Insyaallah artikel anda akan disiarkan tanpa mengubah sebarang perkataan dan ayat.