Monday, June 10, 2013

G.Palanivel Ugut Zambry Boikot Semua Jawatan Dalam Kerajaan Negeri


Presiden MIC, G Palanivel dilaporkan mengeluarkan kenyataan berbaur ugutan terhadap Menteri Besar Perak, Datuk Seri Dr Zambry Abdul Kadir  bahawa MIC akan menolak sebarang jawatan dalam kerajaan negeri termasuk penasihat menteri besar, pegawai khas dan anggota-anggota majlis kerajaan tempatan sekiranya parti itu tidak diberikan jawatan Speaker DUN Perak.

G Palanivel juga mendengar ura-ura Speaker Dewan Undangan Negeri (DUN) akan dikembalikan kepada Umno.  

Manakala Menteri Besar Perak, Datuk Seri Dr Zambry Abdul Kadir hari ini menjelaskan bahawa beliau tidak pernah mengeluarkan sebarang kenyataan berhubung pelantikan Speaker Dewan Undangan Negeri (DUN) yang dikatakan akan diserahkan kepada Umno.
Zambry berkata, sebagai seorang pemimpin, Palanivel tidak sepatutnya terburu-buru mengeluarkan sebarang kenyataan dan bersikap serkap jarang berhubung perkara itu. 

Sebagai presiden parti, kenyataan sedemikian dianggap tidak bertanggungjawab kerana ia dilakukan tanpa mengetahui kedudukan sebenar, katanya. 

Dalam PRU13 yang lalu tiada seorang pun calon MIC yang menang dalam kerusi di negeri Perak dan menyaksikan BN hanya menang tipis iaitu 31 berbanding pakatan pembangkang 28.

4 comments:

 1. Kasi ajar sama dia Datuk Seri, puak tak sedar dek untung, dah di bagi betis nak kan peha pulak, kalau dibagi peha habis kita diratahnya, jangan letakkan kepercayaan yang banyak kepada mereka. Sebab mereka susah mereka lebih tunduk, kalau sudah hebat kelompok ini lebihkurang aja bahayanya dengan cha ya nun alif.

  ReplyDelete
 2. Sekarang si India pengkhianat tak kenang budi ini, ini pun sebenarnya makin jadi ganas macam MCA/Gerakan, yang dah jadi dalang dua muka dalam BN! Nampaknya MIC makin menggugut macam SAMSENG-SAMSENG DAP/Hindraf! UMNO mesti bertindak sekarang - jangan mengharap pada MIC/MCA/Gerakan lagi. UMNO/NGO-NGO Bumiputera Melayu dan Bumiputera lain, terutamanya yang Islam, jangan lagi berpeluk tubuh demi mempertahankan kedaulatan dan keselamatan negara, bangsa dan agama, dari dijajah samada oleh samseng-samseng pengkhianat ini serta sekutu kuat mereka, penjajah Barat-Zionis!

  MAKCIK Tempurung.

  (PERHATIAN: ada PENYAMUN paling penakut disyaki dari DAP/PKR durjana yang sekarang meniru gelaran saya tetapi sebagai "Pakcik Tempurung/Temporung" untuk mengelirukan pembaca).

  ReplyDelete
 3. JGN MENYESAL MCM MCA SUDAH..MB LANTIK JE...PUAK MIC NI PUN TAKKAN IKUT KEBODOHAN PRESIDEN MIC..BARU MENANG SIKIT DAH NAK UGUT...PEMIMPIN SABAH & SARAWAK JUGAK COOL..PRESIDEN PELE-NIVEL KASI TURUN DULU...ADA BERANI...DASAR *****G.

  ReplyDelete
 4. Gua cukup setuju dengan Mak Cik Tempurung diharap MB jangan turut arahan G. Palanivel kerana ramai ahli MIC sendiri pun benci pada Palanivel

  ReplyDelete

Sekiranya anda ingin menghantar artikel untuk di siarkan sila emelkan di pssr_43@yahoo.com. Insyaallah artikel anda akan disiarkan tanpa mengubah sebarang perkataan dan ayat.