Thursday, August 22, 2013

Dimanakah Pemimpin Pas Ketika Ini, Apakah Ambiga Mengarahkan mereka supaya mendiamkan diri?


Tindakan Ketua Biskop Roman Katolik Tan Sri Murphy Pakiam membuat rayuan untuk mengetepikan rayuan kerajaan berhubung penggunaan kalimah Allah dalam kitab Injil berbahasa Melayu tidak disenangi beberapa badan bukan kerajaan (NGO) Islam yang berkumpul di luar Mahkamah Rayuan.

Tetapi lebih malang lagi hampir kesemua pemimpin Pas tidak kelihatan untuk sama-sama mempertahankan Kalimah Allah. Apakh mereka lebih rela penganut Agama Kristian menggunakan kalimah Allah seperti yang berlaku di Indonesia.

Pengarang akhbar mingguan Herald, yang menjadi punca kepada pertikaian berhubung isu kalimah Allah, Father Lawrence Andrew turut dilihat masuk ke mahkamah untuk mendengar keputusan.

Permohonan Murphy itu didengar oleh panel tiga hakim Mahkamah Rayuan yang diketuai Hakim Datuk Abu Samah Nordin.

Mungkin pemimpin DAP mengarahkan pemimpin Pas agar terus mendiamkan diri walaupun isu ini berkaitan Aqidah umat Islam.

Memang ternyata Pas memang sebuah parti yang tidak boleh diharap untuk mempertahankan Islam, kalau untuk mempertahankan DAP mereka sanggup turun walaupun dalam hujan lebat.

5 comments:

 1. Pemimpin PAS semuanya bangsat. Yg bergelar Ustaz ke ulama ke ni la color sebenar depa. Dulu aku sokong PAS. La ni, aku dengar PAS pun dah nak muntah.

  ReplyDelete
 2. Kalau pasai jubor Anwar penuh mahkamah siap baca doa lagi tapi bila pasai akidah mereka terus hilang

  ReplyDelete
 3. PAS sudah hilang sasaran perjuangan...elok balik kembali kepada PAS tunggal yakni keluar dari pakatan..semakin lama semakin kelabu ditutup debu2 PR.

  ex PAS 1986-2008

  ReplyDelete
 4. pas telah diresapi semangat2 syiah......benda2 camni bukan ada kaitan dengan depa......fedup dengan pas.......woiiii penyokong2 pas yang masih waras,sudah2 la dengan pemimpin wayang pas ni.....bersatu dengan kami menegakkan apa yang sepatutnya..........

  ReplyDelete
 5. Kan selalu kita dengar PAS itu Parti Ajaran Sesat. Mungkin betul kata2 itu. Sebab itu PAS tidak mahu ambil peduli mengenai kalimah Allah, tak berminat dengan Alvavi, tak kisah dengan beraya bersama anjing. PAS sudah lupakan negara Islam, hudud dll.

  Yang PAS minat sekarang ialah Bershit, LGBT, Blackout.

  Anda tanya di mana PAS ketika ini? Pasal apa PAS tak ada di Mahkamah Rayuan pagi tadi?

  Dengar kata PAS on the way to Egypt, nak berjuang untuk rakyat Mesir, lepas tu nak ke Syria, Lubnan dan akhirnya ke Iran.
  Tapi dema singgah dulu di Penang, nak buat Grand Send-off untuk 5 pejuang kebebasan untuk berpistol yang teraniaya. Lepas tu nak ucap farewell dan mohon restu dari Khalipah Guan Eng sebelum bertolak.

  Pesan aku... Bila di Mesir nanti jangan lupa tengok anak2 buah yang study kat sana. Tanya bila nak balik Malaysia? Ada tambang tak? Tiupkan semangat waja dan suruh jaga diri baik2 sebab bila balik nanti banyak sangat tugas yang nak dipertanggungjawabkan. Banyak sangat ulamak2 Al-Azhar yang dah pencen, tinggal Ustaz Azhar Idrus terkontang-kanting di belakang tabir. (Kesian dia, baru eksidenkan kereta kawan. Itu pun kira nasib baik jugak, kereta VW pinjam aje, bukan Ferari pinjam).

  ReplyDelete

Sekiranya anda ingin menghantar artikel untuk di siarkan sila emelkan di pssr_43@yahoo.com. Insyaallah artikel anda akan disiarkan tanpa mengubah sebarang perkataan dan ayat.