Monday, August 26, 2013

Sidang Dewan Negeri Perak Bermula Hari iniSidang 
Dewan Undangan Negeri (DUN) Perak bermula hari ini menyaksikan Speaker Dewan Undangan Negeri (DUN) Perak yang baru iaitu Datuk S K Devamany mengemudikan persidangan bagi Mesyuarat Ketiga, Penggal Ke-13 yang bermula dari hari ini 26 hingga 30 Ogos ini.

Pemangku Raja Perak, Raja Dr Nazrin Shah sedang merasmikan persidangan.

Devamany nampaknya lebih tegas dalam semangatnya mengemudikan peraturan dewan.

Selain sesi perbahasan dan soal jawab, sidang DUN kali ini akan membincangkan dua rang undang-undang iaitu Enakmen Keluarga Islam Perak dan Enakmen Mineral, jelasnya lagi.

Pada hari terakhir persidangan, anggota tiga jawatankuasa iaitu Jawatankuasa Kira-Kira Wang (PAC), Jawatankuasa Hak dan Kebebasan Dan Jawatankuasa Perintah-Perintah Tetap akan dilantik.

Apa yang penting rakyat mahu lihat wakil rakyat kerajaan lebih fasih berbahasa Melayu dalam membahaskan bukannya menuding kesalahan kepada orang lain.

1 comment:

  1. Apakah beruk2 fuckatan akan melompat2 lagi hari ni kerana tak mengiktiraf keputusan PRU yang lepas? Semestinya tidak, jika melompat2 lagi tak dapat la nak merasa elaun sebagai seorang ADUN.

    ReplyDelete

Sekiranya anda ingin menghantar artikel untuk di siarkan sila emelkan di pssr_43@yahoo.com. Insyaallah artikel anda akan disiarkan tanpa mengubah sebarang perkataan dan ayat.