Tuesday, August 27, 2013

Sidang Dun Perak: Hanya YB Dato Saarani dan YB Dato Mohamad Mohammad Zahir Berani Berpidato...Yang Lain?


Dalam Sidang Dun Negeri Perak kali ke- 13 nampaknya pembangkang sudah mula tunjuk taring dengan membuat serangan bertubi-tubi dengan perbahasan yang penuh dengan agenda politik. Tetapi malangnya Adun-Adun di pihak kerajaan ramai yang hanya mendengar daripada meminta laluan daripada perbahasan yang dibuat oleh pihak pembangkang.

Hanya dua orang lama yang masih menunjukkan sikap berlawan terutamanya YB Dato Mohamad Mohammad Zahir yang bertungkus-lumus meminta laluan semasa ketua pembangkang berceramah ikus sedap mulut sahaja.

Nak jadi Adun bukan sahaja untuk glamour tetapi perlu pandai mempertahankan dasar kerajaan, perancangan kerajaan bukan  hanya mendengar sahaja. 

Terutama Adun-Adun daripada wanita yang nampaknya terus tenggelam dan terlena.

4 comments:

 1. Mana suara orang muda? Datuk Shahrul? Apa dah jadi dato'-dato' muda semua......?????

  ReplyDelete
 2. Azeez Rahim dikatakan mengatur 'kroni-kroni' untuk diberikan jawatan kanan dalam PMO , betul ke ? Ini adalah maklumat dari email yang dikirim pada sorang blogger PAS di link http://penyokongpas.wordpress.com/ , blogger Jom Tolak Azeez Rahim dalam artikel terbaru pun dah pick-up di link http://no2azeezrahim.blogspot.com/2013/08/berikut-adalah-artikel-yang-diambil.html , alam artikel tersebut menunjukkan bagaimana Azeez guna pengaruh beliau yang rapat dengan PM untuk menyusun kroni-kroni supaya diberikan tempat atau jawatan kanan dalam JPM/PMO . Sibuk jaga urusan PMO yang tak ada kaitan dengan diri sendiri , mungkin cari peluang nak menyakau ? Tak puas ke dapat tempat di Tabung Haji tu ? Turun lah Azeez Rahim sebagai pengerusi Tabung Haji , lu memang tak layak ! Tinggalkan dunia politik, buat bisness betul-betul , jangan nak guna pengaruh dalam politik ja .. harap kaki sakau yang pandai berlakon ni diberikan hidayah untuk letakkan jawatan , jangan sampai gambar video tersebar

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hang ni ada mslah ke? Lain yg di singkap lain yg di ulas. Kalau dah benci sangat dengan Azeez tu, hang pi jumpa dia bersemuka baru gentle. Ni duk posting menda yang tak dak pedah. Ni hang mesti ada udang galah yang sepit besau.

   Delete
 3. Diam tak semestinya bersetuju....bagilah peluang untuk mereka mencari pengalaman semasa sidang dewan yang ada antara mereka tidak pernah merasainya . Bangkitnya kedua-dua Adun tersebut mempertahankan kerajaan negeri sebagai contoh kepada semua Adun baru untuk bersama-sama memperjuangkan kerajaan negeri dibawah Barisan Nasional.

  ReplyDelete

Sekiranya anda ingin menghantar artikel untuk di siarkan sila emelkan di pssr_43@yahoo.com. Insyaallah artikel anda akan disiarkan tanpa mengubah sebarang perkataan dan ayat.