Thursday, September 12, 2013

Haron Din Wajib Mengajar Semula Khalid Samad Mengucap Dua Kalimah Syahadah

Haron Din bukan orang baru dalam Pas beliau yang memasuki Pas selepas kemelut Anwar Ibrahim. Haron Din juga pernah dirakamkan ucapannya oleh Mahaguru58 bertegas mengatakan menyokong kepada sesuatu perkara yang salah di sisi Islam boleh menyebabkan berlakunya kekufuran dan syirik.

Sambil memetik surah Al-Maidah ayat 73 yang bermaksud, “Sesungguhnya kafirlah orang-orang yang mengatakan bahawa Tuhan itu ada tiga, tidak ada Tuhan yang kamu nak sembah melainkan Allah Yang Tunggal,” Haron berkata perkara ini sudah selesai kerana menjadi milik Islam.

“Orang Islam sepatutnya tidak ada keraguan dalam dirinya, inilah Allah yang kita sembah dan tidak boleh kita benarkan atau kita katakan boleh digunakan oleh mana-mana agama untuk menggunakan perkataan Allah.
Menurutnya, Islam mempunyai kaedah dalam konsep tolong menolong, iaitu tolong menolong ke arah perkara yang mendatangkan kebajikan dan ketakwaan kepada Allah swt serta menghindari perbuatan dosa.

“Kalau kita sokong Allah ini untuk orang-orang Kristian, Katolik, mereka nak buat apa dengan Allah Taala ini ? Nak mengesakan Allah atau nak mensyirikkan Allah swt ?

“Saya kata syirik dan syirik ini, satu kezaliman yang cukup besar,” katanya.

Menurutnya lagi, jika seseorang itu terjatuh dalam amalan syirik, semua kebaikan yang pernah dilakukan sebelum ini, semuanya terhapus.
Dalam satu lagi rakaman kepada TV PAS, Haron secara konsisten menegaskan beliau amat terkilan dan tidak bersetuju kalimah Allah dikongsi dengan penganut lain seperti Kristian.

Sambil merujuk Bible, Haron berkata, “Daripada halaman awalnya, chapter satu lagi, saya lihat..diguna perkataan ‘God’…

“Di dalam ini sahaja, ada tidak kurang 30 kali perkataan ‘god’. Halaman dua, tiga, penuh dengan perkataan ‘Lord’..sterusnya, ‘Jesus’.

“Sampai sepanjang Bible ini, saya tidak bertemu perkataan Allah.”


Oleh yang demikian kenapa Khalid Samad terlalu mempertikaikan kenapa orang Islam membuang masa untuk mempertahankan kalimah Allah di Putrajaya.

Oleh yang demikian masyarakat Islam di Malaysia sepatutnya sudah tahu siapa Khalid Samad yang sebenarnya adakah seorang mubaligh Kristian yang menyamar menjadi Islam atau sebagainya.

Haron Din wajib mengajar semula Khalid Samad mengucap Dua Kalimah Syahadah agar beliau mati dalam Islam bukannya dalam keadaan yang syirik.

9 comments:

 1. AKU RASA KAU YANG KAFIR KOT AWAT KAU TAK PI JUMPA HARON DIN DAN MENGUCAP SEMULA PANDAI PANDAI KATA KHALID KAFIR KAU ADA BUKTI KA TAH TAH KAU BACA FATEH PUN TAK FAHAM ERTI NYA BELUM HURAIAN NYA SUKA SUKA NAK KATA ORG KAFIR NAH SKRG AKU KATA KAU KAFIR SEBAB KAU KATA KALID KAFIR ATAU KAU MMG UMAT CELAKA MENUDOH ORG TANPA BUKTI NI MESTI OMNO TOTOK

  ReplyDelete
 2. Hoi sungai rapat ka sungai kankang ka hang pergi check sape yg benar kan bible dlm bahasa malaysia kalid kerajaan kau tu bodoh perasan islam sangat la bagi aku satu bukti yg khalidvtu mubaligh kristian ,dan di sah kan oleh mana mana ulamak tak kira la harun din ka nik aziz ka ,nakaie ke ,atau mufti malaysia ka ,yusof qardawi ka baru la boleh nak suroh dia kembali mengucap dua kalimah syahadah semula atas kes ini, jgn perasan pandai tapi bodoh dan tolol

  ReplyDelete
 3. Aku rasa la lebih baik kau ajak zul takut hindu ,hassan jati,jmm,kita,housepk,papa polis kena buang,guruvpondok 2 juta pi jaga katcnegeri sembilan tu ada 1900 paderi melayu dari singapura on the way pergi sana nak murtad kan anak buah hassan aku rasa itu, lagi penting mereka akan edar kan air holy merupakan meneral water alvmansor,betaria lagi air apatah

  ReplyDelete
 4. La korang tak tak tau ker Khalid Samad sudah murtad dia ingat Kalimah Allah kepala bapak dia kot

  ReplyDelete
 5. Semuanya salah Anwar Berahim. Kerana gatainya mulut dan kemaruk nafsu nak undi dan dana kapir evangelist, kalimah Allah jadi barang taruhan. Sebab tu Allah tetap tak izinkan fuckatan menang PRU 13 sebab Allah sayang pada Malaysia. Yang menang besar adalah DAP kerana Allah nak tunjuk pada umat Islam bahaya kapir-kapir DAP dan sekutu mereka. Wajib umat Islam terus berjihad mempertahankan kesucian agama dan bangsa mereka.

  Dosa-dosa Anwar pada umat Islam di Malaysia dan di dunia cukup besar.

  ReplyDelete
 6. DOA IKHLAS

  Kenapa lah Nik Aziz, Hadi Awang dan barisan kepimpinan ulamak dalam Pas bengap dan bodoh sangat. Saya nak bagi tahu para ulamak dalam Pas bahawa :

  " Ada pun tujuan pihak Kristian nak menggunakan kalimah Allah dalam bible bahasa melayu adalah berniat untuk mendekatkan orang melayu (generasi selepas saya dan para ulamak Pas) kepada agama Kristian "

  Memang layak sangat kalau kita memanggil Nik Aziz, Hadi Awang dan para ulamak Pas yang menyokong penggunaan kalimah Allah dalam bible bahasa melayu dengan gelaran :

  Nik Aziz Laknatullah
  Hadi Awang Laknatullah
  Nasrudin Hassan Laknatullah
  .... dan yang lain2 nya.

  Doa dari ku :

  " YA ALLAH YA RAHMAN YA RAHIM SELAMATKAN ANAK BANGSA KU DARIPADA MENJADI KRISTIAN. YA ALLAH YA RAHMAN YA RAHIM BERIKAN KEMENANGAN KEPADA KERAJAAN MALAYSIA DALAM PERBICARAAN MENGHALANG PENGUNAAN NAMA SUCI MU DALAM MAJALLAH HERALD DAN BIBLE BERBAHASA MELAYU. AMIN .... "

  Ana Muslimah

  ReplyDelete
 7. Cuba tanya Khalid Samad yang syirik parti Pas ada di sebut ker dalam Al-Quran

  ReplyDelete
 8. Pertahankan keegoan, mengabaikan bahkan mungkin menolak ayat ayat 17, 72, 73 Surah Al Maidah, mengenepikan pandangan dan fatwa golongan yg jauh lebih berilmu drnya tentu memungkinkan rosaknya aqidah.

  ReplyDelete
 9. kalao kita buka internet..."Muslim Convert Christian"...ada juga mereka in i adalah golongan ulamak islam, ilmuan islam, Pejuang islam. jadi apa nak diherankan kalao dalam PAS pon ada. cuma mereka tidak zahirkan secara nyata, tetapi mereka akan pertahankan kristian secara berlapaik. Sekarang ni pon Kristian malaysia tak galakan mereka yg convert buang tudung , buang kopiah atau sorban, atau tukar nama, mereka mestilah nampakan diri seperti islam...cuma kepercayaan je tukar.

  ReplyDelete

Sekiranya anda ingin menghantar artikel untuk di siarkan sila emelkan di pssr_43@yahoo.com. Insyaallah artikel anda akan disiarkan tanpa mengubah sebarang perkataan dan ayat.