Saturday, September 7, 2013

PEMANDU wajar ditutup Jika Tidak Mendatangkan Faedah


PERKASA  menggesa agar kerajaan menutup Unit Pengurusan Prestasi dan Pelaksanaan (PEMANDU) jika dilihat PEMANDU tidak mendatangkan faedah untuk negara dan memotong gaji pegawai pengurusan tertinggi kerajaan bagi menghadapi kenaikan harga minyak.

Kewujudan Unit Perancangan Ekonomi telahpun memadai untuk menjalankan fungsi PEMANDU. Dengan menutup PEMANDU kita dapat menjimatkan wang negara jutaan Ringgit sebulan.

Jika kerajaan memerlukan pakar bagi menggantikan PEMANDU, kepakaran itu boleh digantikan dengan khidmat profesor atau profesional daripada universiti tempatan daripada mengambil orang yang tidak memberi 'output' sekadar untuk mengambilhati orang cina sahaja.


Dilihat lebih ramai orang cina berada dalam Jawatankuasa PEMANDU keberkesanan langsung tidak nampak sedangkan kerajaan mengeluarkan perbelanjaan yang amat besar.

9 comments:

 1. ah jib gor PM tak guna yg mempromosi pemandu

  ReplyDelete
 2. Najib saja yg undur

  ReplyDelete
 3. Perempuan Farah ini di pilih sebab dia berfikiran pro barat dan berjiwa kafir di sisi islam kerana berzina dan minum arak.Tapi dari statistic Pemandu di takbir oleh orang melayu. Ah Jib Gor di perbodohkan lagi oleh Idris Jala yang Pak Lah pun fikir berugama islam yang sebenar Kristian.
  Alfie

  ReplyDelete
 4. "PEMANDU "TANPA LESEN AKAN MEMBUATKAN SEMUA ORANG MATI KATAK TERJUN GAUNG GENTING...buat kenduri arwah roti jala cicah kuah kari...ada faham! !!!

  ReplyDelete
 5. Setuju sangat2. Najib pun elok le dibersarakan sebelum keadaan menjadi lebih rumit.
  Najib dicadangkan supaya memimpin PEMANDU untuk transformasi Gerakan dan MCA yg telah menjadi DAP.

  ReplyDelete
 6. Pemandu dan pencipta pemandu, dua-dua patut pencen.

  ReplyDelete
 7. najib najib...banyak benda kau buat elok, tapi banyak benda gak yang kau buat tu silap...mmmmm

  Azhar

  ReplyDelete
 8. Memang BERNAS pandangan PERKASA ini!

  Si Pemandu-BAHLUL (disyaki, di DALANGI ramai PENGKHIANAT; ejen DAJAL DAPBANGKAI/PKR dan sekutu mereka dari PAP-Barat-Israel) itu memang PENJAHANAM Islam/umatnya, dan TANAH MELAYU kita ini!

  Tengoklah - apa ke BANGSAT ni; mcm mana boleh dpt LESEN, mana JAKIM/JAWI, sedangkan Tanah Melayu ini NEGARA ISLAM!! Sebuah pub terbaru dinamakan "Universiti Minum" - disyaki maknanya UNIV. MINUM ARAK - mungkin akan melahirkan `graduan‘-MABUK-SEWEL, yg. disyaki, bakal direkrut ke dalam Pemandu! Patutlah juga anak muda Islam/Melayu kita makin TERSONGSANG dan nak diBODOHkan - inilah yg. di mahukan PENJAJAH Kristian Zionis DAPBANGKAI/PKR - dan sekutu mereka dari PAP-Barat-Israel! Bila budaya Islam/Melayu dihancurkan, senanglah mereka nak MENGKRISTIAN-MENGYAHUDIkan Tanah Melayu ini, lansung dpt. MENJAJAH Islam/umatnya!

  Lihat di http://mob.com.my/happenings/entertainment/september-2013/drink-university-brings-a-new-degree-in-partying?feed=MOBlatest10blogs#.Uiw9P3-Df1U, Drink University brings a new degree to partying, POSTED BY MOBerator 3, 9/8/2013:

  Kuala Lumpur's newest club, Drink University, opened its doors last week to party-goers looking for a degree in fun without having to study at all.

  The club, located on the corner of Jalan Raja Chulan and Jalan Sultan Ismail in Kuala Lumpur, even had the staff members dressed in complete graduation robes to greet guests at the doors…..At the outdoor area, ‘students’ who had graduated had their photo taken as a gift to bring home after a memorable evening.

  Keeping true to its theme, the university is also offering several courses such as the Frat Boy Beer set, Mexican Student Margarita set, Whiskey Faulty, Single Malt Chemistry and the Sorority Sisters Cocktail set for their opening ‘intake’ till Sept 30.

  Makcik Sambal Belacan – PERTAHAN Islam dan umatnya, Raja-Raja Melayu/PM/UMNO/Bahasa Melayu/K‘jaan BN, hak BUMIPUTERA Melayu dan BUMIPUTERA lain; dan hak orang miskin dari semua bangsa yang hormat Islam, dan bangsa dan hak Bumiputera.

  ReplyDelete
 9. Selagi Kak Ro$ sah isteri Najib, Pemandu pasti tak tutup kedai, ape Pak Yem boleh buat melayu Kelantan pn tolak Pak Yem.... pieelh Pak Yem.....

  ReplyDelete

Sekiranya anda ingin menghantar artikel untuk di siarkan sila emelkan di pssr_43@yahoo.com. Insyaallah artikel anda akan disiarkan tanpa mengubah sebarang perkataan dan ayat.