Wednesday, November 20, 2013

Mat Sabu Guna semua Duit Elaun Ahli Lembaga PBAPP untuk Membantu Malaysiakini


Timbalan Presiden PAS Mohamad Sabu yang terkenal dengan panggilan Mat Sabu telah menggunakan semua wang elaun yang diperolehi daripada lantikan pemimpin DAP Pulau Pinang iaitu Ahli Lembaga Pengarah Perbadanan Bekalan Air Pulau Pinang (PBAPP) untuk membantu Malaysiakini

Malaysiakini merupakan portal berita pembangkang yang hampir setiap jam menghentam kerajaan dan kepimpinan Melayu membuat kempen "Buy a brick" (beli bata) untuk membina bangunan baru.

Mohamad yang lebih dikenali sebagai Mat Sabu berkata, langkah itu sebagai sokongan beliau kepada kebebasan media yang selama ini menyokong perjuangan pembangkang.

Ahli politik lain yang turut menyatakan sokongan terhadap kempen itu antaranya Saifuddin Abdullah (Umno), Tony Pua (DAP) and Elizabeth Wong (PKR).

Difahamkan kempen yang dibuat oleh Malaysiakini hanya sebagai gimik sahaja kerana Malaysiakini sudah mendapat dana yang mencukupi hasil bantuan daripada pihak luar yang ingin melihat kerajaan Melayu jatuh di Malaysia.

3 comments:

 1. Mat sabu lah juga yang meluluskan pembinaan kuil hindu di PBAPP di bukit dumbar.

  ReplyDelete
 2. Mat sabu yang berbau Bu*** Normah

  ReplyDelete
 3. Malang sekali PAS makin diJAHANAMkan si MUSUH ISLAM/MELAYU yg. makin berlambak dlm. PAS!

  Saya sendiri pernah berjumpa Mamat Sabu - saya syak dia ini dari puak Cina (muka dan perangai seolah mcm. Cina SAMSENG DAP). Puak Kristian Zionis dr. DAPBANGKAI/PKR disyaki sering MENYAMAQ sebagai orang Islam, termasuk utk. terus MENJAHANAMkan PAS sebagai parti Islam tulen, serta menjatuhkan Islam/umatnya dari dlm, termasuk dgn. menyebarkan fahaman Syiah/Komunis/Kristian Zionis/Liberal, dan menjatuhkan Malaysia (dan negara Islam lain) sbg. NEGARA ISLAM! Sebab itu makin ramai si kononnya-'Islam' yg. ganjil/kurang ajaq dlm. PAS, termasuk yg. membuat lapuran polis ke atas Mufti Kedah kita yg. menghentam fahaman Syiah. Dan tidak mustahil mana-mana pemimipin PAS, terutamnya ULAMA TULEN dlm. PAS, dan yg. ingin bersatu dgn. UMNO, akan disasarkan MUSUH ISLAM/MELAYU ini utk. diracun!

  Makcik Sambal Belacan – PERTAHAN Islam dan umatnya, Raja-Raja Melayu/PM-TPM/UMNO/Bahasa Melayu, hak BUMIPUTERA Melayu dan BUMIPUTERA lain; dan hak orang miskin dari semua bangsa yang hormat Islam, dan bangsa dan hak Bumiputera (Bumiputera juga bermakna Pribumi/Orang Asal/Indigenous/Native/Aboriginal/First Nation).

  ReplyDelete

Sekiranya anda ingin menghantar artikel untuk di siarkan sila emelkan di pssr_43@yahoo.com. Insyaallah artikel anda akan disiarkan tanpa mengubah sebarang perkataan dan ayat.